Şimdi Ara

Bios İşlemci Ayarları ve Güç Seçenekleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç gündür işlemci fanı 1450-1990(rpm) devirlerinde dönmeye başladı. Bunun üzerine işlemciyi vs. tüm kasayı temizledim sorun düzelmedi. Tabi devir düştü ama sıcaklık artmadı yinede kafama takıldı diye biosdan işlemci ayarlarını otomatikten performans moduna aldım Windows 7 kullanıyorum ve güç seçeneklerini dengeliden yüksek performansa aldım. Şimdi bu bilgisayarda veya işlemci fanında bir soruna yol açar mı öğrenmek istiyorum.
    SpeedFan SS :
     Bios İşlemci Ayarları ve Güç Seçenekleri

Ayrıca kasayı temizledikten sonra Speedfan işlem satırına şunlar eklendi daha önce yoktular :
    ATK0110 (MB=P5KPL) found on ACPI
    ATK0110 at $00 msg : TATK0110Sensor : ERROR creating - Unable to find working interface!

• Yapay Zekanın Yanıtı

BIOS İşlemci Ayarları ve Güç Seçenekleri Hakkında Kapsamlı Bir Kılavuz

BIOS (Basic Input/Output System), bilgisayarınızın donanım bileşenlerini kontrol eden ve işletim sistemini yüklemeye hazırlayan bir yazılımdır. BIOS'taki işlemci ayarları ve güç seçenekleri, bilgisayarınızın performansını ve enerji verimliliğini optimize etmenize olanak tanır.

BIOS İşlemci Ayarları

BIOS işlemci ayarları, işlemcinizin hızını, voltajını ve diğer özelliklerini yapılandırmanıza olanak tanır. Bu ayarlarla oynamak, sisteminizin performansını iyileştirebilir, ancak istikrarını da bozabilir. Deneyimli kullanıcılar dışında bu ayarları değiştirmemeniz önerilir.

BIOS'ta işlemciyle ilgili sık karşılaşılan ayarlar şunlardır:

• İşlemci Çarpanı: İşlemcinin saat hızını ayarlar.
    • Çekirdek Gerilimi: İşlemciye güç sağlamak için gereken voltajı ayarlar.
    • Güç Sınırları: İşlemcinin güç tüketimini sınırlar.

BIOS Güç Seçenekleri

BIOS güç seçenekleri, bilgisayarınızın enerji tüketimini yönetmenize olanak tanır. Bu ayarlar, güç tasarrufu yapmanıza veya performansı artırmanıza yardımcı olabilir.

BIOS'ta güçle ilgili sık karşılaşılan seçenekler şunlardır:

• Güç Profili: Bilgisayarınızın güç tüketim profilini seçmenize olanak tanır (örneğin, "Yüksek Performans", "Dengeli", "Güç Tasarrufu").
    • İşlemci Sıcaklık Ayarı: İşlemcinin izin verilen maksimum sıcaklığını ayarlar. Bu ayar, aşırı ısınmayı önlemeye yardımcı olur.
    • Fansız Mod: İşlemci fanının devre dışı bırakılmasına olanak tanır. Bu özellik, düşük sıcaklıklarda sistem gürültüsünü azaltmak için kullanılabilir, ancak aşırı ısınmaya neden olabileceğinden dikkatli kullanılmalıdır.

BIOS Ayarlarını Değiştirme Uyarısı

BIOS ayarlarını değiştirmeden önce, değişikliklerin sisteminiz üzerindeki potansiyel etkilerini anladığınızdan emin olun. Yanlış ayarlar, sisteminizin hasar görmesine veya çökmesine neden olabilir. Emin değilseniz, yetkili bir teknisyene başvurun.

Umarız bu kılavuz, BIOS işlemci ayarlarınızı ve güç seçeneklerinizi anlamanıza ve optimize etmenize yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

Bir kaç gündür işlemci fanı 1450-1990(rpm) devirlerinde dönmeye başladı. Bunun üzerine işlemciyi vs. tüm kasayı temizledim sorun düzelmedi. Tabi devir düştü ama sıcaklık artmadı yinede kafama takıldı diye biosdan işlemci ayarlarını otomatikten performans moduna aldım Windows 7 kullanıyorum ve güç seçeneklerini dengeliden yüksek performansa aldım. Şimdi bu bilgisayarda veya işlemci fanında bir soruna yol açar mı öğrenmek istiyorum.

İmzanızdaki işlemci soğutma tekniğini uyguladınız mı bu işlemciye?
  • BIOS'tan ''Cool and Quite'' seçeneğini açıp, Windowstan performansı Dengeli yaparsanız ısınma sorunu kalmaz.. Video, oyun yada benzeri ağır işlemlerde, pc otomatik olarak tam performansa anında geçiyor zaten. Geçiş anını anlamıyorsunuz bile. Normal kullanımda işlemciye tam voltaj vermek gereksiz.. Ben böyle kullanıyorum ve işlemci fanı normal kullanımda hiç dönmüyor bile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

BIOS'tan ''Cool and Quite'' seçeneğini açıp, Windowstan performansı Dengeli yaparsanız ısınma sorunu kalmaz.. Video, oyun yada benzeri ağır işlemlerde, pc otomatik olarak tam performansa anında geçiyor zaten. Geçiş anını anlamıyorsunuz bile. Normal kullanımda işlemciye tam voltaj vermek gereksiz.. Ben böyle kullanıyorum ve işlemci fanı normal kullanımda hiç dönmüyor bile...

Yani 1450-1990(rpm) devirle dönmesi normal mi?

BIOS'tan ve Windows 7'den işlemciyi performans moduna aldığınız için bu devir normal.. Soğutucunuz stok mu?
  • Stok fan; İşlemci ile birlikte gelen fan dır.
  • Sıcaklık değerleride ve fan (RPM) devir değerleride gayet normal gözükmektedir.
  • Fanın 500-700 devirde dönmesi yavaşlık sorununu teşkil eder. Farklı bir fan alıp, HeadSink'e montajlamanız mümkün mü? Ben sıcaklık değerlerinde bir sorun görmedim, ancak yine de güncel ve oyundayken ki değerleri buraya ekleyin. Tekrar bakalım.

Bu arada fanın mil yatağına bir kaç damla makine yağıda damlatmayı deneyebilirsin. PWM özelliği bulunuyorsa fanın BIOS'tan da H/W Monitörden gerekli ayarlamalar yapılabilir. Yüksek devirde tutabilirsiniz.

Bir de daha önce bu bahsettiğiniz ses var mıydı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***BİOS NEDİR VE AYARLARI***
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.