Şimdi Ara

Ekran kartı güç modunda sürekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunum ekran kartını zorladığım halde masa üstündeymiş gibi güç modunda sürekli.
    SS koyuyorum en sol köşede ekran kartı GPU %99 kastırdım, ama ekran kartım asıl hızı olan 850 mhz çıkmadı bürtürlü.
    güç modum: yüksek performans.

teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: victerorr

Selam

Sorunum ekran kartını zorladığım halde masa üstündeymiş gibi güç modunda sürekli.
    SS koyuyorum en sol köşede ekran kartı GPU %99 kastırdım, ama ekran kartım asıl hızı olan 850 mhz çıkmadı bürtürlü.

teşekkürler.

yazılımsal bir problem gibi duruyor, driver ı silip yeniden kur

• quote:

Orijinalden alıntı: victerorr

Selam

teşekkürler.

Ama masaüstünde açtığın furmark'ta, GPU hızı 850 , bellek hızı 1150 yazıyor.

• evet bende fark ettim. ve GPU-Z dede baktım sonuç aynı.

400 mhz
  • Bak eğer GPU hızıyla ilgili 1 sorun varsa arka planda açık olan botlarınla alakalı olabilir.
    Bende baya 1 süre sro oynadım, aynı senin gibi sbotla, o oyun'da GPU hızları film hızlarında kalıyordu (gerçi ben 1024x768 masaüstü küçük ekran) ayarlarıyla açıyordum, bütün çarları aynı anda görebilmek adına iyi oluyodu, ama tam ekranda'da GPU hızı maximum'a çıkmıyordu'ki nvidia kart kullanıyorum, sen ATI.
    Bu forum'da 1 konu vardı AMD kart ile youtube video açık brakıldığında GPU hızı video izleme hızında kalarak oyuna giriliyormuş, diyeceğim o'ki sende arka planda sro yada 1 video açık olarak, başka 1 oyuna (sro açıkken başka 1 oyuna) girersen yine bu durumla karşılayor olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 19 Mart 2012; 2:52:06 >

• @DhanTE çok teşekkürler hemen denedim.

malesef birşey değişmedi. yada ben yanlış anladım..
  • ATI sürücülerinde halen aynı bug varsa şu anda arka plandaki botlar sebebiyle GPU hızın film hızlarında kalıyor, bu esnada furmark testinde tam güce geçemiyen VGA sürücün (bug yapıyor yani) furkmarkta yada başka grafik uygulamasında artamıyor, bunun için o botları kapatmadığın sürecede başka oyun yada grafik uygulamasın'da GPU hızın artmıycak demek oluyor, botları kapatınca denemen lazım.

Edit :
    Bahsettiğim konu linkte, eski 1 konu. Link : hd6870 oyunda 300mhz gpu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 19 Mart 2012; 3:10:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladım hocam. doğrusunu söylemek gerekirse silkroad ekran kartı düşmanı beklerim yani böyle bir sorunu. bugüne kadar okadar çok sro yüzünden sorunla karşılaştımki saymakla bitmez.

ilginize alakanıza çok teşekkür ederim..

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Bu sorunla kaç zamandır cebelleşiyorum ben de(en az 2010'dan beri). Youtube, kmplayer vb. herhangi bir şekilde video izlediğiniz zaman, videoyu kapasanız bile kart tasarruf modunda kalabiliyor(5850'de 157/1200 modu da var ama bu sorunda 400/3600 modunda takılıyor). Ve müdahele etmediğiniz müddetçe de sürekli öyle kalıyor.
    Bulduğum müdahele yöntemiyse, bu sorun her oluştuğunda, ATiTrayTools açıp overclock kısmından "set default clocks" seçmek. Afterburner'dan default'lamak, saat hızı değişmek vb. işe yaramıyor (2.1.0).
    Her oyun açmadan önce videoyu durdur, ATT aça kapa içim bunaldı

Sorun yaşadığın zaman bahsettiğim ATT yöntemini denersen düzelir.

• ben sorunu çözdüm.

asus EAH HD5750 benim kart. asus'un sitesinden indirdim kurdum driveri.
    driver sweeper de kullandım temizledim.
    daha önceki sürüm amd'nin sitesinden indirmiştim en son version.

şuan sıkıntı yok oyunu ekrana getirdiğimde 850 mhz hide yapınca 150 mhz.
  • E Süpermiş, sorunu çözdüğüne sevindim.
  • teşekkürler @DhanTE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.