Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Bios Kurtarmak için sistem disketi!!! acil yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

hep yaptığım gibi biosu güncelliyordum. bilgisayar donup kaldı malesef, açılmadı da bir daha. biraz netten araştırınca award biosları basit bir yöntemle kurtarabildiğimizi öğrendim. bu adreste anlatılmış:

http://www.pclabs.gen.tr/2001/04/02/bios-k...rma-rehberi-ii/

yalnız dizüstünde bunu yapamayacağım için yardım istemek durumundayım.

burada anlatılanları yapabilecek ve disket içindekileri olduğu gibi sıkıştırarak bana yollayacak birisi var mıdır?

quote:

BIOS Güncelleme sırasında, elektrik kesilmesi gibi bir sorun oluştu ve bilgisayarınız açılmaz hale geldi. Heyecanlanmadan, İnternet erişimi olan başka bir bilgisayar buluyoruz ve işlemlere başlıyoruz. (AWARD BIOS’a sahip anakartlar için – ASUS hariç )

1. İlk olarak bir sistem disketi yaratmanız gerekiyor : format a:/q/s

2. Anakartınızın üreticisinin WEB adresine gidin ve sizin anakartınız için olan yeni BIOS dosyasını indirin (aşşağıda linkini verdim). AWDFLASH programını da indirin. AWDFLASH programını ve BIOS dosyasını (BIOS dosyası sıkıştırılmış ise açmanız lazım) diskete kopyalayın. Ve sisteminizdeki Autoexec.bat dosyasını da diskete kopyalayın. Şimdi Disket Sürücünün içindeyken, Autoexec.bat dosyasına sağ tuş tıklayıp düzenle deyin. Autoexec.bat içerisindeki tüm satırları silin. Ve şunları yazın:
    A:AWDFLASH dosya_adı.xxx /SN /PY /CP /CD /CC

Örneğin:

A:AWDFLASH W6334VMS.bin /SN /PY /CP /CD /CC

Sonda olan parametrelerin ne anlama geldiğini geride kalan sayfalarda bahsetmiştik. Biz bu arada AWRDFLASH programının AWDFLASH.EXE şeklinde bulunacağını varsayarak, AWDFLASH yazdık. Ama AWDFL770 gibi isimlerle de bulunabilir. Çektiğiniz AWARD BIOS Güncelleme programının ismine göre, verdiğimiz komut satırını değiştirmemiz gerekiyor. Örneğin :

A:AWDFL770 w6334VMS.bin /SN /PY /CP /CD /CC

Autoexec.bat dosyası içindeki değişiklikleri yaptıktan sonra, bunu kayıt edin.

3. Bu disket ile, BIOS’u rahmetli olan anakartın takılı olduğu sistemi açıyoruz. Ekrana görüntü gelmeyecektir. Bip sesiyle beraber, Disket Sürücü ışığının yanmasıyla işlem başlayacaktır. 1,5 – 2 dakika arası sürecek bir işlemden sonra, disket sürücünün ışığı sönecektir. Ve sistemi artık başlatabilirsiniz!.

not: internet kafeye gidip yap diyeceksiniz ama internet cafede halledebileceğimi sanmıyorum. bu komutları filan yazmam için baya bi kasmam gerek heralde:D. bir umut diyerek buraya yazıyorum. yardım edebilecek birisi varsa çok makbule geçer.

dosya ek:

http://file.abit.com.tw/pub/download/bios/ab9//ab921.zip

ek ek:
    aslında en yeni bios bu;
    http://file.abit.com.tw/pub/download/bios/ab9//m516a22.zip

ama bu biosla sorun yaşadığım için güvenemiyorum. abit serisi anakart kullanıp bu son biosu kullanan var mı sorunsuzca?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkalti -- 6 Eylül 2015; 5:56:23 >

• disketten actigina gore ordaki komutlarda basinda a: olmiyacak.
    yani

AWDFLASH W6334VMS.bin /SN /PY /CP /CD /CC

yazacaksin autoexec.bat a

ayrica xp yada vistada baslangic disketi olusturmayi ogrenip, sonra burda yazani yapmak cok zamanini almaz. kolay gelsin.
  • @Lancelot_Real, dediğin gibi de yaptım ama olmadı malesef. disket sürücü aktif değil. neyse gidecek artık garantiye. cevap için teşekkürler.
  • disket sürücü aktif diil ne demek???

disket sürücün mü yok, yoksa baska yol soylielim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

disket sürücü aktif diil ne demek???

disket sürücün mü yok, yoksa baska yol soylielim.

çalışmıyor demek istemiştim. okumadı yani hiç bir şekilde disketleri.

yeni anakartların bioslarında koruma önlemi yok mu?
  • quote:

ayrica xp yada vistada baslangic disketi olusturmayi ogrenip, sonra burda yazani yapmak cok zamanini almaz. kolay gelsin.

daha once yazdigim gibi disketi baslangic disketi yapmamanda olabilir???

bios tan disket ile açma ile ilgili ayar yapmadiginda olabilir????
  • başlangıç disketi olsada birşey olacağını sanmıyorum. hiç bir şekilde disketleri okumuyor.

quote:

bunu anlayamadım. bios yokken nasıl olabilir bu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem İçin Yardım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi Sende O zmn Portable Bir Disket Sürücü Al , USB'den Taqıp Award BIOS 'unu Halledebilirsin;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klaas -- 30 Aralık 2007; 17:30:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kirkalti

başlangıç disketi olsada birşey olacağını sanmıyorum. hiç bir şekilde disketleri okumuyor.

quote:

sana daha fazla yardimci olamiyacagim, denilenleri yaptim diyorsun lakin gordugum kadari ile yazilanlari duzgun okumayip, yapmadigin islerin beceremedigin sonuclarinada olmuyor diyorsun.

kisaca: bozulan biosun (olmayan biosun diil) disket yada cdden (aslen disket) otomatikman eski biosa döndürülebilme ihtimali var, şansını deneyecek gerekli seyleri yapmadigina gore, gerisi teknik servisin işi.

geçmiş olsun, umarim az masrafla cozulur.

• quote:

Orjinalden alıntı: xxantihackersxx

Abi Sende O zmn Portable Bir Disket Sürücü Al , USB'den Taqıp Award BIOS 'unu Halledebilirsin;)

yok abi pahalı geliyor şimdi onlar. sağolasın yine de :)

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

Orjinalden alıntı: kirkalti

başlangıç disketi olsada birşey olacağını sanmıyorum. hiç bir şekilde disketleri okumuyor.

quote:

sana daha fazla yardimci olamiyacagim, denilenleri yaptim diyorsun lakin gordugum kadari ile yazilanlari duzgun okumayip, yapmadigin islerin beceremedigin sonuclarinada olmuyor diyorsun.

kisaca: bozulan biosun (olmayan biosun diil) disket yada cdden (aslen disket) otomatikman eski biosa döndürülebilme ihtimali var, şansını deneyecek gerekli seyleri yapmadigina gore, gerisi teknik servisin işi.

geçmiş olsun, umarim az masrafla cozulur.

sorun değil Lancelot_Real,

ama xp için başlangıç disketi de yaptım, senin dediğin gibi, başında "A:" olmayan autoexec.bat te yaptım, normal 1 disklik başlangıç disketi de denedim, olmadı. yazdıklarını da okuyorum düzgünce, ters davranmana gerek yoktu.
    garanti kapsamında olduğundan bi' masrafı olmaz ama anakartı çıkart-tak yapmak istemediğim için çare aramıştım.

sorunu çözmeyi beceremesem de yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkalti -- 31 Aralık 2007; 0:38:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.