Şimdi Ara

BİOS M2 SSD mi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba yeni bir ssd aldım ( adata xpg as40g 256gb ) windowsu bu ssd ye kurdum kullanıyordum fakat bugun bilgisayarimı açmaya kalkınca boot menüsünde kaldığını farkettim. Bios a girdim bios ssd yi goruyor fakat portlar gormuyordu. Windows u tekrar uefi ile kurmaya kalktigim zamanda m2 ssd mi gorebiliyordum. Fakat bilgisayarimi acamiyorum sanki ssd im yanmış gibi boot menusunde kaliyor. Çözümü nedir? Bilgisayarim da 1 ssd 1 hdd 1 m2 var. Anakartim b450m s2h. Bios goruntulerini ekledim;
    BİOS M2 SSD mi görmüyor
    BİOS M2 SSD mi görmüyor
    BİOS M2 SSD mi görmüyor

• sata portlarında M2 görünmemesi normal nvme M2 diskler pci arabirim kullanıyor,

BIOS default ayarlara al,

Diğer diskleri çıkarıp sadece M2 ile boot etmeyi dene,
    çalışırsa diğer diskleri diğer sata portlarında dene şu an biosta garip gözüken bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

sata portlarında M2 görünmemesi normal nvme M2 diskler pci arabirim kullanıyor,

BIOS default ayarlara al,

Diğer diskleri çıkarıp sadece M2 ile boot etmeyi dene,
    çalışırsa diğer diskleri diğer sata portlarında dene şu an biosta garip gözüken bir durum yok.
    oh içim rahatladı şu an. tamam o zaman peki ben bu m2 ye windows kurup 2 hafta kullandım sonra kendi kendiliğinden windows açmadı. dediklerinizi yaparsam windowsu sorunsuz kullanabilir miyim? ve sata olarak gözükür mü veya windows kurup sıkıntısz şekilde kullanabilir miyim. aslında şu an derdim windows kuramamak çünkü kurunca illa ki siyah ekran görücem. son olarak boot etmek tam olarak nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavlovunköpeği -- 20 Mayıs 2020; 1:56:19 >
  • pavlovunköpeği kullanıcısına yanıt
    Dediklerini yaparsam windowsu sorunsuz kullanabilir miyim diye sormuşsun, - Deneyerek görebilirsin, yaparsan kesin çalışır diyemem.

M2 SSD mantıken SATA olarak gözükmez veri yolu hattı farklı,

Boot etmekten kasıt windowsu kurulu olduğu disk üzerinden çalıştırmak demek.

Kısacası deneme yanılma yoluyla sonucu görebilirsiniz.

Çok kısa birşey yazmak istiyorum, dün bilgisayarımı açtım klavyenin sadece caps tuşu yanıyor tuşlar hiç tepki vermiyor, bilgisayarı kapadım açtım yine sadece caps yanıyor kullanamıyorum klavyeyi bu sefer bilgisayarı kapadım başka bir USB girişine taktım yeniden boot ettim yine klavyede tepki yok çalışmıyor, sonra bir müddet bekledim düzelmedi klavye mouse yazılımına girdim sadece mouse gözüküyor, en sonunda sistem çalışırken kablosunu çıkarıp aynı yuvaya soktum yeni donanım algılandı deyip klavye çalışmaya başladı mantık olarak saçma ama işe yaradı bazen böyle garip durumlar yaşanıyor denene yanılma yoluyla cozülebiliyor.

• quote:

Dediklerini yaparsam windowsu sorunsuz kullanabilir miyim diye sormuşsun, - Deneyerek görebilirsin, yaparsan kesin çalışır diyemem.

M2 SSD mantıken SATA olarak gözükmez veri yolu hattı farklı,

Boot etmekten kasıt windowsu kurulu olduğu disk üzerinden çalıştırmak demek.

Kısacası deneme yanılma yoluyla sonucu görebilirsiniz.

Çok kısa birşey yazmak istiyorum, dün bilgisayarımı açtım klavyenin sadece caps tuşu yanıyor tuşlar hiç tepki vermiyor, bilgisayarı kapadım açtım yine sadece caps yanıyor kullanamıyorum klavyeyi bu sefer bilgisayarı kapadım başka bir USB girişine taktım yeniden boot ettim yine klavyede tepki yok çalışmıyor, sonra bir müddet bekledim düzelmedi klavye mouse yazılımına girdim sadece mouse gözüküyor, en sonunda sistem çalışırken kablosunu çıkarıp aynı yuvaya soktum yeni donanım algılandı deyip klavye çalışmaya başladı mantık olarak saçma ama işe yaradı bazen böyle garip durumlar yaşanıyor denene yanılma yoluyla cozülebiliyor.
    anladım hocam cevaplar ve açıklamalar için çok teşekkürler. peki her m2 ssd alan windowsu kurduktan sonra böyle sıkıntı yaşıyor mu yani biz m2leri sağlıklı olark sadece depolama amacıyla mı kullanabiliyoruz?

• pavlovunköpeği kullanıcısına yanıt
    Hayır M2 alan herkes böyle sıkıntı yaşamıyor 0 ve 1 ler dünyasında bazen garip şeyler olabiliyor.
  • quote:

Hayır M2 alan herkes böyle sıkıntı yaşamıyor 0 ve 1 ler dünyasında bazen garip şeyler olabiliyor.
    tamamdır artık depolama olarak kullanacağım normal sata ssd ye kurdum artık windowsu. teşekkürler yardımlar için
  • Bendede aynı sorun var cozebildinmi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.