Bildirim
BIOS MEMORY CLOCK
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
ayrıca voltaj ayarı da değiştirilebiliyor mu değiştirilebiliyorsa ne yapmalıyım şu anda 1.9 v gösteriyor bios da -
kulaklıktan veya sesw sistemi takılıysa ondan dıt-dıt dıt-dıt sesleri geliyordu bu sırada da pc de kontrol tamamen kayblouyordu (bu iki dıt-dıt dıt-dıt sesi arasında) bi arkadaş biostaki memoryclock bölümünden frekansı deiştirmemi söyledi orada auto yazıyordu ben de onu manuele alıp frekansı 800 mhz yaptım 2 gündür sorunusuz kullanıyordum fakat bugün yine aynı ses ler gelmeye başladı seslerin nedeni bunlar olabilir mi diye yazıyorum everstte bellek zamanlamaları adı altında şunlar yazıyor
333mhz 5-5-5-15
266 mhz 4-4-4-12
200mhz 3-3-3-9
dediğim gibi ramlar 2x2gb kingston cl5 dımm
LÜTFEN YARDIMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ BU SORUNUN ÜSTESİNDEN GELEMEDİM BİR TÜRLÜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
PC nin donma sebebi ramler olmayabilir, sistemi test etmeniz lazım. Ramler 800 mhz ise kendi hızında çalışması soruna sebep olmaz. -
quote:
Orijinalden alıntı: 01myavuz
PC nin donma sebebi ramler olmayabilir, sistemi test etmeniz lazım. Ramler 800 mhz ise kendi hızında çalışması soruna sebep olmaz.
biostan ram ile ilgili herhangi bir ayarlama yapmam gerekir mi? -
Everest veya CPU-Z programıyla kontrol edin, 800 MHZ hızında çalışıyorsa sorun yoktur.
Problem için Ram, hdd vs test edebilirsiniz. Sıcaklıklarıda kontrol edin. -
quote:
Everest veya CPU-Z programıyla kontrol edin, 800 MHZ hızında çalışıyorsa sorun yoktur.
Problem için Ram, hdd vs test edebilirsiniz. Sıcaklıklarıda kontrol edin.
pc sıcaklık değerleri normal seviyelerde o hoparlörden yada kulaklıktan gelen ve donmyaa sebep olan ses tıpkı usb bellek taktığınızda gelen ses gibi fakat onun dıt-dıt dıt-dıt hali bu bıraktığım boşluk 1 en fazla 2 saniye sürüyor bu birkaç saniyelik süre sırasında pc tamamen kontrolden çıkıyor mesela fareyi hareket ettiriyorsun ama işaretçi hareket etmiyor yada diyelim ki oyun oynuyorsun ilk dıt-dıt sesinde kontrol gidiyor ikinci dıt-dıt sesinde kontrol tekrar geliyor fakat oyuna reset atana kadar kalıcı bir lag oluyor oyuna reset atıp tekrar açınca ikinci bir dıt sesine kadar herşey normal
derdimi tam olarak anlatabildim sanırım
-
Garip bir sorun, daha önce duymamıştım. Memtest ile ramleri, hd tune ile harddiski bad sektör için test etseniz iyi olur. Everest programı ile rapor alıp buraya yapıştırın. Aslında donduğu sıradaki olanları videoya çekip paylaşsanız da olur. -
ram lerin ikisini de çıkarıp başka bir ram takmıştım yine aynı sorunu vermişti -
hd tune ile daha önce defalarca taramıştım hd i bu sorun varken
hd ok gözüküyor programda error göstermiyor -
Takılmalar sırasında görev yöneticisinde ram ve işlemci kullanım miktarlarına bakın. SS koysanız iyi olur.
Antivirüs programı kullanıyorsanız , sistemi birde zararlılar için kontrol edin. Spy,trojan vs. olabilir. -
quote:
Takılmalar sırasında görev yöneticisinde ram ve işlemci kullanım miktarlarına bakın. SS koysanız iyi olur.
Antivirüs programı kullanıyorsanız , sistemi birde zararlılar için kontrol edin. Spy,trojan vs. olabilir.
everest ile kararlılık testi yapmak bir işe yarar mı acaba sorunu bulmak için -
Everest ile istediğiniz parçaları zorlayıp o sıradaki değişiklikleri izleyebilirsiniz. Özellikle OC sırasında ısı ve stabilite testi için kullanıyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X