Şimdi Ara

Bios Pili mi Bitiyor !!! ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı açarken Bazen şu ekran çıkıyor.
    F2 ile setup'a girdiğim zaman tarih ve saat ayarlarının değiştiğini görüyorum. Düzeltip, kaydedip çıkınca problem kalmıyor.

Bazen de Windows da çalışırken şu mavi ekran hatasını alıyorum ve bilgisayar kapanıyor.

Bunlar birbiri ile alakalı mı ?
    Problemim nedir ?
    Tahminim gibi Bios Pili bitiyorsa > Bu pili nasıl değiştirebilirim? Değişince problem biter mi?

İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Bilgisayarım: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duisipamr -- 14 Ocak 2013; 11:13:11 >

• bios pilinden dir. kasa kapağını açıyorsun, anakartın üzerinde pil arıyorsun. yuvarlak,kol saati pillerinin daha büyüğü. kolay bulunur birşey. bulunca, üzerinde tırnak var. onu ittirince yerinden fırlıyor zaten. sökmeden önce bak nasıl takılı olduğuna, sonra yenisini alınca aynı şekilde oturtursun. takınca tık diye ses geldiyse(Tırnağın altına girdiyse) tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdn.er

bios pilinden dir. kasa kapağını açıyorsun, anakartın üzerinde pil arıyorsun. yuvarlak,kol saati pillerinin daha büyüğü. kolay bulunur birşey. bulunca, üzerinde tırnak var. onu ittirince yerinden fırlıyor zaten. sökmeden önce bak nasıl takılı olduğuna, sonra yenisini alınca aynı şekilde oturtursun. takınca tık diye ses geldiyse(Tırnağın altına girdiyse) tamamdır.

arkadasin bilgisayari laptop sanirim.. kendisi de belirtmis...

ilk resimdeki sorunun pille alakasi oldukca yuksek

ancak mavi ekran veriyor olmasi, pille bi alakasinin oldugunu pek zannetmiyorum...

laptopta kendi basina pili degistirebilirmisin onu da bilemem...

bu arada ne kadar zamandir bu pc yi kullaniyorsun...?

• quote:

Orijinalden alıntı: Luma

quote:

bios pilinden dir. kasa kapağını açıyorsun, anakartın üzerinde pil arıyorsun. yuvarlak,kol saati pillerinin daha büyüğü. kolay bulunur birşey. bulunca, üzerinde tırnak var. onu ittirince yerinden fırlıyor zaten. sökmeden önce bak nasıl takılı olduğuna, sonra yenisini alınca aynı şekilde oturtursun. takınca tık diye ses geldiyse(Tırnağın altına girdiyse) tamamdır.

ancak mavi ekran veriyor olmasi, pille bi alakasinin oldugunu pek zannetmiyorum...

yuh görmemişim özür dilerim hocam. bu aralar fazlasıyla dikkatsizim. hocamında dediği gibi, laptopu açacak bilgiye sahip misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Luma

quote:

İlginiz için gerçekten teşekkür ederim. Sayın Luma ve ozdn.er

Evet Laptop kullanıyorum. ..

Bir tanıdığım kendisininkini bana hediye olarak vemişti. Ben 2 yıldır kullanıyorum. Zannedersem de benden önce de 4 yıl kadar kullanılmıştır.

Pil değiştirmek: Çok beceri veya teknik bilgi isteyen birşey değilse; kendim yapabileceğimi zannediyorum.
    Bios pilleri hep sabit mi , aynı boy-ebat mı ? Öyle ise > hangi "size" ? Laptopu açmadan önce alıp hazırlayım diyorum. Nerden alınır ?

Anlaşıldığı gibi bu işlerde pek tecrübeli değilim. Öğrenecem inşaallah ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duisipamr -- 14 Ocak 2013; 19:29:39 >

• bence hiç uğraşma götür bi bilgisayarcıya değiştirt kaş yapacam derken göz cıkarma
  • quote:

Orijinalden alıntı: _YNS_

bence hiç uğraşma götür bi bilgisayarcıya değiştirt kaş yapacam derken göz cıkarma

bence ne kasla ugrassin ne de gozle...

6 yillik bi laptop zaten ne kadar eder ki...

cok eskiymis.. ciddi anlamda kendi isini goruyorsa, orasini bilemem.. masrafini sor.. aklina yatarsa yaptir. derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.