< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mteymur1907 -- 25 Şubat 2021; 17:46:5 > |
Bios resetleniyor ve PC kapanmıyor
-
-
bios update yaptın mı
-
Yaptım hocam ama bu sefer bios hata veriyor.nson bios surumu stabilndegil zaten -
quote:
Orijinalden alıntı: mteymur1907
Yaptım hocam ama bu sefer bios hata veriyor.nson bios surumu stabilndegil zatennette şöyle bişey buldum faydası olmuş belki sizdede faydası olur
BIOS default yapın boot ayarlarını doğru ayarlayıp sistemi açın. XMP kullan BIOS güncel değilse güncelleyip dene RAM hızlarını ille de tam hızda çalışsın diyorsan, tabi CPU destekliyorsa.
-
Biosa her girdiğimde default ayarlarda başlıyor zaten,tüm ayarlarım sıfırlanmış oluyor -
quote:
Biosa her girdiğimde default ayarlarda başlıyor zaten,tüm ayarlarım sıfırlanmış oluyorbeta bios falan mı yükledin
-
Hayır şu an kullandığım bios kararlı sürüm, bu hatayı gidermek için tam kararlı olmayan durumu yükledim bu sefer de bios hiç açılmadı. -
quote:
Hayır şu an kullandığım bios kararlı sürüm, bu hatayı gidermek için tam kararlı olmayan durumu yükledim bu sefer de bios hiç açılmadı.default optimize save falan yapacan foto falan hiçbirşey yok mu anakart markası falan default optimize load falan vardır bişiler
-
Gigabyte B450M-S2H anakart, biosu optimize ayarlara çeviriyorum ama kapatıp açınca yine aynı hatayı veriyor.
Fotoğrafları birkac saate eklerim hocam -
quote:
Gigabyte B450M-S2H anakart, biosu optimize ayarlara çeviriyorum ama kapatıp açınca yine aynı hatayı veriyor.
Fotoğrafları birkac saate eklerim hocamdelete tuşuna basıp biosa giriyormu yoksa sadece attığın fotomu çıkıyor
-
Biosa girebiliyorum hocam,ayarları da değiştiriyorum ama pc yeniden açılınca biosta hata veriyor ve ayarlar sıfırlanmış oluyor -
quote:
Biosa girebiliyorum hocam,ayarları da değiştiriyorum ama pc yeniden açılınca biosta hata veriyor ve ayarlar sıfırlanmış oluyorsave and exit yapabiliyormusun
-
Evet hocam ama bir işe yaramıyor , yine aynı şekilde açılıyor bios -
quote:
Evet hocam ama bir işe yaramıyor , yine aynı şekilde açılıyor biosburda clr.cmos var ya orda plastik pin varsa öndekine değilde öbürüne takacan cmos reset yapacan yani eğer tam tersiyse öbürünü dene tabi şunlardan lazım https://www.amazon.com/Standard-Micro-Jumpers-Hard-Drives/dp/B000BSN6HA
-
Hocam bu dediğinizi tornavida ile denedim ama maalesef sonuç yine aynı, sizce anakart ile alakalı bir problem mi servise göndermeli miyim -
Kontrol etmiş olabilirsiniz ama gözden kaçmıştır diye söylemek istiyorum. Bios pili bitmiş olabilir değiştirdiniz mi?
-
Anakartim 2aylik daha bitmiş olabilir mi bilmiyorum ama denemedim hocam. Yakınlarda temin edebileceğim bir yer yok -
quote:
Anakartim 2aylik daha bitmiş olabilir mi bilmiyorum ama denemedim hocam. Yakınlarda temin edebileceğim bir yer yokmicro jumperdan bul dediğimi yap yoksa götürsen bilgisayarcıya biton para isteyecek garantiye yollasan bekleyecen seçimini ona göre yap eskisi gibi pek uğraşmıyorum bios flashback vardır belki başka pcden fat32 olarak biosunu at pcye tak biosa girip Qflash falan biişiler vardır unuttum şimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 27 Şubat 2021; 8:10:37 > -
Tamam hocam teşekkürler ilginiz için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X