Şimdi Ara

Bİos Room Checksun Eror?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar oyun oynarken bilgisayar dondu resetledim ilk açılşta bios cheksun error uyarısı geliyo sonra INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER diyo sistem disketini takıp format atayım diyorum fakat sabit disk yok diyor acaba hdd mi bozuldu bilgisayarım bidaha çalışırmı yardım edin lütfen teşekkürler

• Sistemin yeni olmalı.Overclock yaptıysan iptal et.Bu sorunların temeli overclocktan dolayı meydana gelmektedir..
    Internetten bios update yap.Gerekli program anakart cd sinde mevcut.Üreticisinin sitesinden bios dosyasını indirip, ilgili programı kullanarak yükleyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 10 Ekim 2005, 0:02:14 >
  • sistemin yeni olmali. bilgisayarini birkac kez ac ve kapat duzelecektir. bu sorunun temeli mboard bios'undan kaynaklaniyor. yeni biosu bekle. cikinca upgrade et ve yei bir windows kur.
  • ilginize teşekkürler sistem yeni deil fakat bir ay önce anakart bozuldu servise verdik ama sürekli sorun çıkarıyodu sürekli donuyodu bu olaydan önce bikackez reset atmak zorunda kaldım en son bu oldu elimde anakart cdsi yok bide bilgisayarı açtığımda kalın bi bip sesi geliyo
  • başka önerisi olan yokmu acaba
  • Bios'a gir ve ayarları yeniden yap. HDD'yi falan tekrar buldur.
  • Biosu jumperdan clear et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım anakartın tek bip geliyosa o anakartı değiştirmeni tavsiye ederim.
  • sorun anakartınLa iLgiLi arkada$ım. BIOS kendi kendine resetLeniyor, doLayısıyLa HDD tekrar tanıtman gerekiyor BIOS ta. piLinde de sorun oLabiLir. yeni bir piLLe denemeni tavsiye ederim. eski tip anakartLarda Cmos Checksum Error piL hatasıydı... koLay geLsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: colomb

ilginize teşekkürler sistem yeni deil fakat bir ay önce anakart bozuldu servise verdik ama sürekli sorun çıkarıyodu sürekli donuyodu bu olaydan önce bikackez reset atmak zorunda kaldım en son bu oldu elimde anakart cdsi yok bide bilgisayarı açtığımda kalın bi bip sesi geliyo

anlaşılan anakrtın sorunları bitmemiş tekrar garantiye gönder hiç uğraşma..
  • yeni pille hallolmaz ise,büyük olasılıkla bioschip veya anakart fiziksel arızası gibi görünüyor...iki gün önce "grupvef"in açtığı "bayos halt etti"konu başlığında mevzu dallandı..galiba donanım dördüncü sayfa...mutlaka okuyun..."system halted"uyarısı da varsa,sorun aynı...baska biri de bu konuyu açmıştı,bulursam pm atarım size...
  • saolun arkadaşlar anlaşılan beni aşan bisey servise götürücez artık tşk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.