Şimdi Ara

Bios sata hdd lerimi görmüyor acil lütfen-ÇÖZÜLDÜ silinebilir-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
83.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kardesim bilgisayarı acmış anlattığına göre İnternet'e girerken donmuş reset atınca malum boot fail ekranı almış. Akabinde ben geldim tüm kabloları kontrol ettim bios pilini çıkarıp taktım tüm boot ayarları hdd ayarlarına baktım önce auto sonra elle ayarlayarak sata girmesini sağlamaya çalıştım ama çalışır sistemim bir anda çalışmaz oldu. Bir ssd ve bir seagate 200gb hdd var. İkisinide görmüyor. Başka sistemde deneyemedim ama iki diskin birden bozulma ihtimali pek olası gelmedi anakartimdan kaynaklandığını düşünüyorum. USB Flash bellek ile format denedim ama malum daha bios ta görmediği için yine göremedi. Anakartim gigabyte ga-945m-s2. Diskleri bir kaç saat icinde deneme şansım olacak başka sistemde ama önerileriniz varsa başka lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali__ -- 24 Şubat 2011; 20:31:21 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BIOS HDD'nizi Görmüyorsa Ne Yapmalısınız?

BIOS'unuzun (Temel Giriş-Çıkış Sistemi) HDD'nizi (Sabit Sürücü) görmeme sorunu, bilgisayarınızın açılmamasına veya düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:

• Arızalı HDD
    • Gevşek veya hasarlı kablolar
    • Yanlış BIOS ayarları
    • Çakışan donanım

Sorunu Çözme Adımları:

1. HDD'yi Kontrol Edin: HDD'nin fiziksel olarak hasar görmediğinden veya arızalı olmadığından emin olun. Farklı bir bilgisayara bağlayarak test edebilirsiniz.

2. Kabloları Kontrol Edin: SATA kablolarının HDD'ye ve anakartınıza sıkıca bağlı olduğundan emin olun. Kabloların hasarlı olmadığını kontrol edin. Gerekirse yeni kablolarla değiştirin.

3. BIOS'u Kontrol Edin: Bilgisayarınızı başlatın ve BIOS ayarlarına girin. BIOS'ta HDD'nizin algılandığını kontrol edin. Algılanmıyorsa, SATA bağlantı noktası ayarlarını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

4. Donanım Çakışmasını Kontrol Edin: Diğer donanım cihazlarının (örneğin, ek bir grafik kartı veya ses kartı) HDD ile çakışmadığından emin olun. Çakışan donanım varsa, BIOS'ta devre dışı bırakmayı veya farklı bir bağlantı noktasına taşımayı deneyin.

5. HDD'yi Yeniden Başlatın: HDD'yi anakarttan çıkarın ve birkaç dakika bekleyin. Ardından yeniden takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu, BIOS'un HDD'yi yeniden algılamasına yardımcı olabilir.

6. HDD'yi Biçimlendirin: Diğer tüm seçenekler başarısız olursa, HDD'yi biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz. Ancak, bunu yapmadan önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun, çünkü biçimlendirme tüm verilerinizi silecektir.

Bu adımları uyguladıktan sonra HDD'nizi hala BIOS'ta görmüyorsanız, profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bios resteldiğiniz için bios menüsünde sata olan kısmı daha önce IDE iken şu an AHCI olmuş olabilir..
    Sistem başlamadan BIOS'a girip bios menüsünde ahci-sata olan kısmı (ide-Raid-ahci) ide yapın. Tekrar başladığında Sata diskinizi görecektir. Ben de şu an o işle uğraşıyorum. nForce chipsetli amd x2 bir sistem var.. AHCI yapınca diski görmüyor. Sitesinden sata sürücüsünü indirdim ama kurulumda gösterdiğim halde kabul etmiyor. Çözmeye çalışıyorum
    kolay gelsin
  • Hala çözülmedi sorunum o söylediğiniz ayarlar benim bios um da yok (en azından anlattığınız şekliyle yok)

Yok mu arkadaslar Bi fikri olan

• quote:

Orijinalden alıntı: mali__

Hala çözülmedi sorunum o söylediğiniz ayarlar benim bios um da yok (en azından anlattığınız şekliyle yok)

Anakartınızın marka - modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım.
    iyi günler

• Cok onemli bilgilerin yoksa hard diski sifirla derim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverWolf

quote:

Hala çözülmedi sorunum o söylediğiniz ayarlar benim bios um da yok (en azından anlattığınız şekliyle yok)

Anakartınızın marka - modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım.
    iyi günler

İlk mesajımda yazıyor gigabyte ga-945m-s2 Intel 775

• BIOS ana menüde INTEGRATED PERIPHERALS

onun altında ON CHIP SATA MODE: AUTO olacak muhtemelen..

Benim anakartın biosunda SATA / IDE / RAID seçenekleri var..

Bios sata hdd lerimi görmüyor acil lütfen-ÇÖZÜLDÜ silinebilir-
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bilgilerim çok fazla olmasada deneme ile bios u baya bi keşfettim gigabyte ve asus kartlarda son 2yılda... o dediğin ayarların hepsini yaptığımdan zaten kafayı yicem diye sonunda konu açtım.. herşeyi denedim bios için ama sonuç alamadım. bende donanıma yöneldim. extra herşeyi söküp tek kanal ram ile hdd ve ssd yi takılı biraktım.
    sonuç:
    1-ikisi takılı bios geçmek uzun sürüyor ve bios görmüyor.
    2-sdd tek takılı iken aynı şekilde boot fail.
    3-hdd tek takılı iken bios hızlıca geçiliyor hdd içinde xp olduğu için pc çalışıyor.

alalı daha 10ay olduğundan Vatan a gittim verdim bugün bakalım sonuç ne çıkacak. sorun ssd diskimde çıktı. ilginiz için teşekkürler.

boot ayarlarında birincil olarak hdd ayarlasamda takılı kalıyordu. benzer bişey yaşayanlar hdd lerini teker teker denesin... tecrübe etmiş oldum...

teşekkürler yinede herşey için

bakalım sdd için sonuç ne çıkacak merakla bekliyorum...

• sonuç ne oldu hocam su anda bendede sorun var ssd gormıyor cok acil yardım lazım içindeki dosyaları almam gerekli.
  • konuda çözüldü yazıyor da, konu içerisinde çözüm nerede geçmiş. Konuyu açan arkadaş nasıl çözdüğünü söyleseymiş bari
  • Yazık konu çözüldü yazıyor ama nasıl yapıldığına dair net bir bilgi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam bilgilerim çok fazla olmasada deneme ile bios u baya bi keşfettim gigabyte ve asus kartlarda son 2yılda... o dediğin ayarların hepsini yaptığımdan zaten kafayı yicem diye sonunda konu açtım.. herşeyi denedim bios için ama sonuç alamadım. bende donanıma yöneldim. extra herşeyi söküp tek kanal ram ile hdd ve ssd yi takılı biraktım.
    sonuç:
    1-ikisi takılı bios geçmek uzun sürüyor ve bios görmüyor.
    2-sdd tek takılı iken aynı şekilde boot fail.
    3-hdd tek takılı iken bios hızlıca geçiliyor hdd içinde xp olduğu için pc çalışıyor.

alalı daha 10ay olduğundan Vatan a gittim verdim bugün bakalım sonuç ne çıkacak. sorun ssd diskimde çıktı. ilginiz için teşekkürler.

boot ayarlarında birincil olarak hdd ayarlasamda takılı kalıyordu. benzer bişey yaşayanlar hdd lerini teker teker denesin... tecrübe etmiş oldum...

teşekkürler yinede herşey için

bakalım sdd için sonuç ne çıkacak merakla bekliyorum...

sorun ssd diskimde çıktı. o ssd disk iade alındı yerine de corsair GT serisi bi ssd alındı ve 1yıl sonra sistem komple değişti ama bahsi geçen ssd ve 200gb hdd 4yıldır sorunsuz çalışıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.