Şimdi Ara

Bios setup şifre sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şirkete ait notebook'un bios setup'ına daha önceki kullanıcısı şifre koymuş ancak kendisine ulaşamıyoruz.. Bios setup a nasıl girerim? Bu şifreyi nasıl iptal ederim?

• Selamlar..

Hiren's Boot CD yazılımına ait bakım araçlarından BIOS Password Cracker yazılımı ile şifreyi iptal etmeyi deneyebilirsiniz.
  • Öncelikle teşekkürler.

bahsettiğiniz yazılımı googleda arattım ancak bulamadım. Hiren.info adresinden de download lara baktım ancak orada da bulamadım. Ücretlimi bu yazılım? Yoksa freeware mı?
  • http://www.sermerane.com/hiren-boot-cd-94-turkce-indir.html

bu adresten indirebilirsin cd ye yazdır otomatik boot edio açılışta arkadaşın dediği programı çalıştırırsın kırar kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragonball

http://www.sermerane.com/hiren-boot-cd-94-turkce-indir.html

bu adresten indirebilirsin cd ye yazdır otomatik boot edio açılışta arkadaşın dediği programı çalıştırırsın kırar kolay gelsin

Teşekkürler. İndiryorum.
  • sonucu bildirirseniz sevinirim. işe yaradı mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: huli109

sonucu bildirirseniz sevinirim. işe yaradı mı ?

dragonball arkadaşımızın verdiği linkteki dosya bozuk çıktı. Google'dan tekrar arama yaptım 2-3 farklıyerden daha indirdim onlarda bozuk çıktı : ) Şimdi bir 4. sünü indirdim. Cd'ye yazıyorum. Sonucu bildiricem.
  • Dosyayı cd ye yazdım ancak cd den boot etmıyor makina. Bios setup'a giremediğimden boot ayarlarınıda yapamıyorum. Başlangıçta f8, f2 vb tuşlarla bilgisayarı hangi aygıttan boot edeceğimizi seçebileceğimiz bir arayüzde yok. Sanırım bu yolla bir çözüme ulaşamıyağım.

Bu sorunu nasıl aşacağım konusunda başka bir bilgisi ya da fikri olan var mı ?? (bios setup şifresini devre dışı bırakmak / kırmak / kaldırmak )
  • quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Dosyayı cd ye yazdım ancak cd den boot etmıyor makina. Bios setup'a giremediğimden boot ayarlarınıda yapamıyorum. Başlangıçta f8, f2 vb tuşlarla bilgisayarı hangi aygıttan boot edeceğimizi seçebileceğimiz bir arayüzde yok. Sanırım bu yolla bir çözüme ulaşamıyağım.

Bu sorunu nasıl aşacağım konusunda başka bir bilgisi ya da fikri olan var mı ?? (bios setup şifresini devre dışı bırakmak / kırmak / kaldırmak )

Birde her zaman yemez ama bios pilini çıkarıp dene belki işini görebilir
  • Arkadaşlar sorunu hala çözemedim.. Farklı önerisi olan yok mu?
  • Ya çok Basit BİOS pilini Çıkar Kısa Devre Yap 1 2 Dk bekle Tamamdır
  • arkadaşların dediği gibi bios pilini tak çıkart olmadı yakınında resimdeki pin olur sök biraz bekle geri tak (ama psu nun gücünü kes)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 17 Ekim 2008; 19:19:15 >
  • çözümü pildir .
  • quote:

Orjinalden alıntı: MOYKAN
    çözümü pildir .

Pili çıkarıp bios'u resetlersin saat, tarih vs.. sıfırlar fakat bios şifresini sıfırlamaz. Bana gelen ve format atmak zorunda olduğum veya CD'den boot etme problemi yaşadığımda uyguladığım çözüm:

Windows için Otomatik Grub Kurulumu
    konusunda anlatılan Windows XP, Windows Vista ile benzeri Windows İşletim sistemleri için Grub4dos kurulumu ... bu programla CD'den boot yapabilmen mümkün olur ve "Dell BIOS Pass Killer 2007" veya "Hiren Boot CD TÜrkçe 9.4" gibi programlarla bios şifresini kaldırmayı deniyebilir veya bios'ta ayarlama vs... yapmayacaksan sadece format atmak istiyorsan "İşetim Sistemi" CD'sini takıp format atabilirsin.

• notebook ne marka, yeni nesil notebooklarda bırakın programlamayı biosu yerinden söküp yeniden programlasanızda açılmıyor. benim ebayda bir vatandaş, bir çok modelin şifresini verdiğiniz serino karşılığı size satıyor. işim gereği bende bir kaç kez şifre satın almak zorunda kaldım. marka ve model nedir yazarmsınız ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.