Şimdi Ara

Bios şifreli olduğu için usb boot yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşım'a ait bir notebook'a format atmak istiyorum velakin CD sürücüsü çalışmıyor ve flash ile sistemi kuramıyorum( Flash desteği varmı yok mu emin değilim ki bios menüsü şifreli olduğu için bu özelliği taşıyorsa da aktif hale getiremiyorum). Sistemde yer alan HDD yi başka bir PC de formatlayıp işletim sistemini yüklüyorum ve HDD yi tekrar notebook'a takınca sistemi algılıyor ama ekranın sol üstünde yanıp sönen ( _ ) ifadesinden başka birşey göremiyorum. Win xp kurmaya çalışıyorum, muhtemelen yükleme yaptığım PC deki sisteme uygun sürücüler yüklediği için notebook'ta düzgün çalışmıyor. Sözün özü daha başka hangi yöntemi kullanmalıyım.
    Sisteme dışarıdan herhangi bir aygıt ile kurulum yapamıyorsam HDD de küçük bir bölüm oluşturup bu bölüme yükleme dosyalarını taşısam ve burdan sistemi kursam diye düşündüm ama bunun için daha fazla bilgiye ihtiyacım var( araştırdım ve pek işe yarar sonuç bulamadım).
    Önerileriniz bekliyorum, hepinize teşekkür ederim.

• bios pilini sök ve 5-10 dk. sonra geri tak.
  • Sonuç yok...
  • çoğu notebook da bios parolası cmos üzerinde değil eeprom üzerinde saklanır, öyle pil çıkararak falan silemezsin o tür tavsiyeleri geç yani, !bios ile windows üzerinden görebilirsin ama biraz uğraştırır, o programı ara

ayrıca kasmadan direk boot device seçme menüsünü bulsan daha kolay olabilir f9 f10 falan dene öyle başlangıçta karşına bir menü gelir başlatılacak aygıt seçimi için, fazla kasmadan da halledilebilir yani
  • Öneriler için teşekkür ederim, boot etmenin bir yolunun yine donanımhaber forumunda gezerken gördüm,http://forum.donanimhaber.com/m_54133857/tm.htm burada belirtilen bir boot manager programı ile artık flash üzerinden sistemi açabiliyorum.
    Sorun çözüldü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.