Şimdi Ara

Bios Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biosa giriliyor ancak bios menüsünde hiçbirşey yapamıyorum.

Asıl sorun windowsun açılmamasıydı. Windows loading ekranından sonra siyah bir ekran geliyor ve kalıyor. Güvenli modda da açılmıyor. Format atmaya çalıştım Cd boot etmiyor.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

• Bios pilini çıkarıp biosu sıfırlamayı denediniz mi ?
  • Resetlemeyi denedim yemedi maalesef
  • Dostum benzer sorunla karşılaştım.Hertürlü biosu resetlemelisin. Pilin yanında resetleme için jumper olabilir yada pili çıkartıp resetleyeceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: pinkcrow7

Dostum benzer sorunla karşılaştım.Hertürlü biosu resetlemelisin. Pilin yanında resetleme için jumper olabilir yada pili çıkartıp resetleyeceksin

pili çıkarıp 20 dk kadar beklettim birşey değişmedi. Jumper ile resetleme nasıl yapılıyor??

Bu arada harddiski başka makinaya takıp açmayı denedim o da olmadı. O makina üstünde format atayım dedim, windows kur dosyalarını yükledikten sonra takılıp kaldı. Sorun harddiskte olabilir mi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalekudurhortumbudur

quote:

Orjinalden alıntı: pinkcrow7

Dostum benzer sorunla karşılaştım.Hertürlü biosu resetlemelisin. Pilin yanında resetleme için jumper olabilir yada pili çıkartıp resetleyeceksin

pili çıkarıp 20 dk kadar beklettim birşey değişmedi. Jumper ile resetleme nasıl yapılıyor??

Biligsayarın fişini çıkart.Bios pilinin yanında ki jumperi çıkart.Bir yanına tak 5 sn bekle.Jumperi tekrar çıkartıp ilk konumuna getir.

Bios Sorunu

• kasada jumper yok (yeşil parça). Böyle bir şey olabilir mi??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bios bulma sorunu
    2 yıl önce açıldı
    bios guncelleme sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalekudurhortumbudur

kasada jumper yok (yeşil parça). Böyle bir şey olabilir mi??

Olmama ihtimali var.Ama kesin emin olmak için anakartın kitapçığındaki şemayı kontrol etmelisin...Kitapçık yoksa Anakart marka ve modeline göre sitesinden Manual indirip bakabilirsin.
  • Garantisi varsa hiç uğraşma servise götür..
  • windows kurulu başka bir hdd taktım onda da aynı hatayı verdi. windows loading ekranı çıkıyor ondan sonra başka bir şey gelmiyor.

Biosu pili çıkararak resetledim, ancak birşey değişmedi. Bios ekranına giriyor ve orda takılıp kalıyor. Hiçbir bios ayarı yapılamıyor.

Bu arada anakart Gigabyte VM900M
  • quote:

Orjinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

Garantisi varsa hiç uğraşma servise götür..

Bencede ^^
  • bileşenlerinin sağlam olduguna emin oldugunuz başka bi makinede hddnizi tekrar deneyin
    eğer disc sorunsuz calısıyorsa
    kurulum esnasında birden fazla raminiz varsa cıkarıp tek slot olarak kullanın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.