Şimdi Ara

bios update

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba donanıma baktıgımda bios türü phoenix technologies diyor,update etmem gerekiyor cunku bazı donanım cakısmalarım var,ayrıyeten award 05/22/02 yazıyor.nasıl update edebilecegime yardımcı olursanız sevinirim..

• baba anakrtın sitesine girersen orda hem updateleri hemde nasıl update edilecegini gorebilirsin.

anakartın markası ve modeli de lazım.
    Bendeki sapphire anakart için mesela windows uzerinden çalışan bir bios guncelleme
    arayuzu vardı 10dakikada update ettim. Anakartın sitesine bak. Driver (Sürücüler) kısmında
    bios update ile ilgili butun dokumanları bulursun.

Saygılar... (Bendeki saphire anakart winflash adında bir programla update ediliyordu.)
  • peki biosu xp de update ettikten sonra baska bir hdd takıcam yeni aldıgım bir hdd bunu takıp xp yukleyince bios updateim gitmiş olmuyor degilmi?cunku bios pdate etmemin nedeni service pack 2 kuramamam,yani biosu update ettikten sonra ister hdd e format atayım ister baska hdd takayım sonuc degişmez degilmi bios updateimin.

edit:bu arada sitesine girdim ozelliklerini verdi biosun

BIOS ID: 05/22/2002-694-686B-6A6LJPRDC
    OEM Sign-On: BIOS-2M (2K020522)
    BIOS Date: 05/22/02
    BIOS Type: Award
    Chipset: VIA 82C691 rev 196
    Super I/O: VIA 686 rev 64 found at port 7h
    BIOS ROM Socket: Yes
    BIOS ROM Size: 256K
    Memory Installed: 512 MB
    Memory Max: 2048 MB
    CPU: Intel Celeron(R) 1000 Mhz

fakat update etmek icin para istiyor,freeware bi yolu yokmudur acaba yardımcı olabilirseniz cok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resesif -- 17 Mayıs 2007; 22:59:39 >
  • sen Cpu-z ile anakarta bak tam model yaz. ...
  • Baba anakartın tam adını ve modelini yazmazsan yardım edemeyiz.
    Ya kasayı acıp anakartın uzerindeki model adını oku yada CPU-Z ile anakartın adına
    modeline bak buraya yaz....anakart üretcileri bios markası aynı bile olsa içindeki yazılımı deiştirebilyorlar.
    yani bios modelinin bize faydası olmuyo. Anakartın adı, modeli, herseyi lazım.....

Bios update edilip bilgisayar 1 kere yeniden baslatıldıktan sonra o bilgiler anakart uzerindeki bios devresine
    kazınır. Deiştirmenin tek yolu yeniden update etmek. Hangi parcanı deiştirsen o bios sabit kalır.

Saygılar.....
  • anakartın modeli 694-686A

chipset via apollo pro
    southbridge via VT82C686
    sensor via 686A/B

rev. C4

bunlar yazıyor CPU-Z programında baska yazabilecegim birşey warmı acaba?
  • resesif n'olur şu anakartın tam adını sanını yaz?

intel mi? asus mu? msi mı? epox mu?
    markası ne modeli ne?
    nedir bu anakart, baya eski bi model heralde bilgiler yetmiyo?

Saygılar....
  • anakart adı bilinmiyor diyor agbi,ama üzerine baktıgımda via yazıyor via anakartın adı baska bilgi vermem gereklimi her seyi yazdıgımı sanıyorum,bir an once yardımcı olursanız cok sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: resesif

anakart adı bilinmiyor diyor agbi,ama üzerine baktıgımda via yazıyor via anakartın adı baska bilgi vermem gereklimi her seyi yazdıgımı sanıyorum,bir an once yardımcı olursanız cok sevinirim

linkten everest programını indir programın anakart bölümünden öğrenebilirsin.

everest 4.00
  • quote:

Orjinalden alıntı: eckid

quote:

Orjinalden alıntı: resesif

anakart adı bilinmiyor diyor agbi,ama üzerine baktıgımda via yazıyor via anakartın adı baska bilgi vermem gereklimi her seyi yazdıgımı sanıyorum,bir an once yardımcı olursanız cok sevinirim

linkten everest programını indir programın anakart bölümünden öğrenebilirsin.

everest 4.00

tamam işte everstte blinmiyor diyor ve anakarta baktım via markası,herseyini soyledim size marka model tarih daha ne soylemem gerekiyor arkadaşlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resesif -- 21 Mayıs 2007; 1:10:29 >

• herhalde senin sistem eski bir sistem. işlemcinin hızını modelini görebildiğin her bilgiyi yazarsan yararlı olur.
    via apollo diye bir chipset yeni anakartlar arasında duymadım. kasanı açabiliyorsan anakartın markası yazabilir üzerinde anakartın. hdd kaç gigabyte kaç mb ram sistem. herşeyi yazabilirsen daha yararlı olur.
  • http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=1182&p=12

bu sitede senin anakartının chitsetini taşıyan birkaç anakart var. sayfayı açtıktan sonra alttaki linkten diğer anakartlara ulaşabilirsin. onlra bakarak senin anakartın hangisine benziyorsa markasını ve modelini bulabilirsin.
  • ustam benm anlayamadıgım anakartımın ismini verdim via modelinide yazdım 694-686A bios un tüm çzelliklerini verdim bios update yapacam,çipset bilgileri var kuzey köprüsü diyor karsında VIA VT82C694X Apollo Pro 133A diyor,daha baska ne bilgi verebilirimki hersey bu kadar,1 haftadır konu acık hala biosumu update edemedim allah rızası icin yardım edin arkadaslar,cok seymi istiyorum
  • arkadaslar lutfen yardımcı olurmusunuz,1 haftadır bekliyorum bir allahın kulu yardım etsin yaw
  • http://www.dosyakupu.com/dosya.asp?id=3426
    Kardeş burada cpu-z programı var, bunu indir ve programı çalışıtr(kurmana gerek yok). Cpu-z çalıştıktan sonra "mainborad" kısmına tıkla (yukarıda sekmeler vardır) cpu,cache, mainboard vs. Bu mainboard sekmesinde "manufacturer" in karşısındaki anakartın markası ve "model" in karşısındaki de ankartın modelidir. Bunları bilmeden arkadaşların bir şeyler söylemesi zor olur. Bu bilgileri alıp buraya aktarırsan yardımcı olacaklardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx66ex

http://www.dosyakupu.com/dosya.asp?id=3426
    Kardeş burada cpu-z programı var, bunu indir ve programı çalışıtr(kurmana gerek yok). Cpu-z çalıştıktan sonra "mainborad" kısmına tıkla (yukarıda sekmeler vardır) cpu,cache, mainboard vs. Bu mainboard sekmesinde "manufacturer" in karşısındaki anakartın markası ve "model" in karşısındaki de ankartın modelidir. Bunları bilmeden arkadaşların bir şeyler söylemesi zor olur. Bu bilgileri alıp buraya aktarırsan yardımcı olacaklardır.

arkadasım,tamam işte manufacturer ın karsısında markası yazmıyo,hicbirşey yazmıyo ama anakartın üzerinde VİA yazıyor koskoca modelin karşısında ise 694-686A yazıyor daha ne tür bir bilgi vermem gerekli ki?,biosunda tüm özelliklerini yazdım 2 haftadır bekliyorum,yardımcı olasınız diye

• abi yazdıklarınızdan bilgisayardan hiç anlamadığınızı gördüm. birde o anakart çok eski anladığım kadarıyla. bios updatetini bile desteklediğini sanmıyorum. bu işten anlayan birisine gösterin kendiniz hiç uğraşmayın. özel yazılımcı şirketler var. bios yazıyorlar. ankarada konya sokakta var birkaçtane. onlara götürün 10 ytl ye yüklüyorlar. anakarttaki biosunu söküp yapıyorlar.
    anakartın markası olmadan hiçbir işlem yapılamaz. anakartın msi ise gidip asusun biosunu yüklersen o anakart yanar. veya şans eseri çalışır. ben sana via apollo chipsetli bir anakartın biosunu yükle dersem bir şekildede yüklersin ama ya anakartını yakarsın yada hiç açmaz biosu söküp doğru biosu yüklemen gerebilir. çalışma ihtimali belki %1. anakartın bozuluncada suçu bize yüklersin. anakartın üzerinde via yazıyorsa, chipsetin markası viadır anakartın değil. bu bilgi hiçbir işe yaramaz. ayrıca via en dandik chipsetlerden birisidir.
    anakartın çok ayrıntılı bir resmini koyarsan, anakartı kasadan çıkarıp ta resim koyarsan markayı bulabilirim sana.
    ama en sağlamı hiç kendin uğraşma. uzman yardımı al.
    ayrıca çakışma var diye hemen bios updateti yapmana gerek yok. hangi donanımlar çakışıyor hangileri düzgün çalışmıyor yazarsan ve bu şekilde sorarsan daha açıklayıcı ve tatmin edici cevaplar alabilirsin.
    not: anakartların yaklaşık % 90 nı phoneix bios kullanır bu bilgide bir işe yaramaz.
    2. not: service pack 2 kuramamanın nedeni bios değildir. sen önce service pack 1 i kurman gerekiyordur. service pack 1 i kurmadan 2 yi yükleyemezsin. ayrıca service pack 2 yi kurmadan önce bütün eski updateları yapman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 25 Mayıs 2007; 11:31:22 >

• arkadaşım bilgisayardan anlıyorum fakat,daha once hic bios update yapmadım vede bu kadar meşakatli oalcagını tahmin etmemiştim acıkcası,bios updat'i tabiikide wardır olmaz olurmu hic,en eski yazılımlar bile update edilebiliyor,ayrıca sp2 xpye entegreli olmuş bir bicimde yukluyorum yani cd oyle vede bu donanım cakısması sorununun bios update yaparsam buyuk ihtimalle gececegi soylendi bana,ama aranızda tek gram yardım alamadım,cpu-z programını kurdum,yazılan herseyi yazdım,anakartın uzerinde soyleyebilecegim her hangi birşey varsa soyleyebilirm ama pek birtşey yazmıyor anakartın uzerinde de
  • Anakartin

Epox EP-6VBA2

arkadasim.. kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.