ASUS N61Ja laptobumun BIOS'unu sonunda kendi içinden update edebildim, günlerce aradığım ve herkesin bir program önerdiği yok flash BIOS filan hikaye, direk kendi içinden EasyFlash ile oluyormuş.
Şimdi ise istediğim BIOS'u modifiye etmek. Anladığım kadarıyla, AMI bios diye geçen bu lanet bios, kısıtlı. Yani overclock yapmak istediğim zaman advanced settings kısmı yok, hatta hiç bir halt yok, anca boot ettiriyor.
AMIBCP_V3.37.exe programı ile .rom dosyalarını edit edebileceğimi keşfettim. Ancak bilgisayarımda .rom nerede bulunuyor bilmiyorum. Bunu düşünerek BIOS Backup arattım ama nafile, bir türlü olmuyor.
ASUS sitedinden BIOS updatei rahatlıkla bulabiliyorm ancak .rom formatında değil, sanirim .bin diye geçiyor, tamamı şu şekilde, N61JaAS.211
Bunu .rom'a convert etmek mümkün müdür? EasyFlash'tan backup almak mümkün müdür? Bilgisayarımda .rom file'ı(BIOS ayarları tutan) nasıl bulabilirim?
Asıl amacım N61Ja'yı overclock etmek, sadece RAM'in voltajlarını filan ben ayarlamak istiyorum, işlemciye dokunmayacağım.
Lütfen bilgisi olanlar cevap yazsın, olmaz diyede kestirip atmayın lütfen bal gibi oluyor da, bu AMI artık önlem mi almış her ne ise.
Basitçe N61JaAS.211 dosyasini edit yapabilirsem, artık .rom'a mı çeviririm yoksa direk modify etmek var mı bilmiyorum, sorunum çözülecek, EasyFlash'tan direk update edeceğim.
Bir forumda eleman bir şeyler denemiş, okursanız biraz daha anlarsınız neden bu şekilde takıldım bu editleme işine,
"Ok i finally got ahold of amibcp 8 but I am having trouble opening my rom files for my MSI board,Is thier a program that i can use to get a backup rom,i used winflash but it save sit in BIN and i tried to chaneg the extension to rom and it doesnt work,btw if any of u are looking for this program to edit ami bios' i attatche dit but help me find a program to make a backup rom and also plz help em know what i doin been a while sinne i modded bios'"
Daha önceden farklı yolla ASUS N61Ja'yı overclock edebilen varsa o yöntemi de duymak isterim.