Arkadaşlar IBM Thinkpad T23 marka laptopumun bios şifresini unuttum Hem Bios hemde HDD ye şifre koymuştum. 1.Si anakartta BİOS sıfırlamaya dair hiç birşey yok ne bios pili nede BİOS jumperi 2.Si Bios şifresi Security Chip denilen yerde tutuluyormuş. Şimdi Notebooktamirmerkezi diye bi yere pm attım adamlar 85$ dediler rf entegre değişecekmiş. Laptopun ankartı zaten 90 tl ama şuanda 5 tl deseniz verecek param yok sizce bu pc satıcılarının bir oyunu mu bunu kırmanın veya okumanın onuda geçtim Bios değişmez mi tekrar yüklenemez mi bios uzmanları yardım edin önerebileceğiniz yerler var mı ?
bios da şifre varsa tekrar bios yüklenemez sanırım, maddi durumunuza bakılırsa en iyi yol hafızanızı biraz zorlayarak bir süre kullandığınız tüm şifreleri denemek olacaktır
malesef hatırlamıyorum peki ne kadar tutması lazım normalde birde HDD yede şifre koydum bu şifreyi biçilendirerek yapa herhangi bir yolla kaldıramaz mıyız ?
Herseyin bir yolu vardır bu yollar arastırmak gerekir notebook bile olsa içinde bunu sıfırlamak için bir bolum illa vadır baska bir cipe dahi yazsa bu bilgiyi bir sekilde kaldırılır sonuca anakart uzerinde pilide var biosu da var jumperda var notebook bile olsa var ama bunun için içini acmanız vs gibi durumlar var urunun teknik dokumanlarını inceleyin servis konsolu falan olabilir ordan bunlar iptal edilebilir vs seyler olabilir.
SAYGILARLA
Rock_Rage kardeş IBM Thinkpad serilerinde Security Chip var oraya yazılıyormuş BİOS Pili var ama söküp takmak bir işe yaramıyor ayrıca BIOS jumperide yok laptop üzerinde dediğim gibi adamlar Jumper koymamışlar
Bakın biosunuzda security bolumunde chip uzerindeki veriyi silmek için bolum var ibm sitesinden alıntı
Clear Security Chip This option is used to clear encryption keys. It will not be possible to access already encrypted data after these keys are cleared.
Buda sana ibm forumlarından baska bir yazı t23 laptop için gecerli bir konudan alınmıs birisi passworu unutmus ne yapcam diye soruyor birisi security chip degismesi lazım diyor baskasıda diyorki
each security chip can only be used by the system board it was shipped in. If you change the security chip and startup the laptop, it would result in a bricked motherboard
Kabaca chip degisirse boardu eline alırsın diyor.Superviser password denen bir seyden bahsediyorlar bununla sistemi acıp resetleme olabileceginden bahsediliyor benden bu kadar gerisi sana kalmıs
SAYGILARLA
Kurtaran Bilgisayarı aradım 80 tl dedi BIOS için HDD içinde yenisini almam lazım mış bunu başka laptopa bağlayıp biçimlendirsem 2.harddisk olarak yani direk takıp açmıycam 2 tane takarlar ya öyle şifreyi kaldırabilir miyim ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme