Şimdi Ara

Bios, Windows Yükleme Ekranları Monitöre Tam Oturmuyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

Ergenlikte böyle hareketlerini doğal karşılıyorum

Akıl yaşta değil baştadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrYAGIZ

Denemediğim yol yöntem kalmadı, bir akıl verebilecek yardımcı olabilecek arkadaşlara sesleniyorum bu iş artık benim için gurur meselesi oldu, yardım edin nasıl çözebilirim bu sorunu?

Bios, Windows Yükleme Ekranları Monitöre Tam Oturmuyor

Samsung BX 2350 Monitör ve HDMI to DVI ile bağlı monitör.

Bayağı cevap yazılmış diğer yorumları okuyamıyacağım k.b'yın direk öneride bulunacağım, bazı yerlerde küçük yazmışsınız bunun nedeni kablonuzun çıkışından kaynaklanıyor olabilir Hd - Hd veya Vga - Vga ile deneyebilirsiniz ekranın üzerinden setting'e basarak ayarlamalarda yapabilirsiniz bunlar tabi alternatif seçenekler eğer anakartınızla uyumlu değilse değildir zorlmanın bir manası yok sonuçta sürekli bios'ta takılmıyorsunuz ya !

• hocam konuyla ilgili cevap verdiğiniz için teşekkürler, Ekran Kartı'da Anakart'da MSI uyumsuzluk olması mümkün mü ? Ekran Kartı MSI GTX560 Ti Hawk , Anakart Z77A-G43.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesafesiz

PC'Yİ, Aç monitörün ayarlarına gel herhalde monitörün ölçeklendirme ayarı vardır çerçeveyi boyutlandır ve BIOS'U Kayıt edip çık!

ŞAKA YAPMIYORUM MONİTÖR BIOSTA YAPTIĞIN AYARI KAYIT EDİYOR MASA ÜSTÜNÜ AYRI KAYIT EDİYOR

@mrYAGIZ

hocam monitör seçeneklerinde böyle birşey yok sanırım resimlerini atacağım birazdan
  • Her monitörde olmayabilir. Ayrıca önceden ben sorunu cevaplamıştım önemli olan markaları değil donanım uyumluluğu. Eğer uyumlu değilse usb,3.0 a 2.0 flash bellek takıp 3.0 performansı istemek gibi bişey

• bundan önce p67a gd65 vardı anakart yani şimdi chipset den daha eski bir anakart, yine msi anakartı lakin onda böyle bir sorun yaşamadım, şimdi yeni bir anakartın desteklememesi size mantıklı mı geliyor, şahsen bana gelmiyor anlamlandıramıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrYAGIZ

bundan önce p67a gd65 vardı anakart yani şimdi chipset den daha eski bir anakart, yine msi anakartı lakin onda böyle bir sorun yaşamadım, şimdi yeni bir anakartın desteklememesi size mantıklı mı geliyor, şahsen bana gelmiyor anlamlandıramıyorum.

Tuhaf .d MSİ nin İşleri. Sen en iyisi asus kullan vazgeçmem ben asusdan sistem toplatırken msi kurdular asus olsun dedim .d

• Monitör ayar resimleri

• Gönlünüz rahat olsun donanım uyuşmazlığınız yok. Boyut ve konum menüsünü kurcalayın bir
  • Gönlünüz rahat olsun donanım uyuşmazlığınız yok. Boyut ve konum menüsünü kurcalayın bir
  • mrYAGIZ kullanıcısına yanıt
    Gönlünüz rahat olsun donanym uyu?mazly?ynyz yok. Boyut ve konum menüsünü kurcalayyn bir
  • Monitör de auto tuşu var mı ? Bi kullanın o tuşu.

Vga çıkışı ve girişi var ise onunla deneyin.

Monitörde ekran kaydırma ayarı varsa kesik olan tarafı cekmeye calısın görüntü gelecek mi?

• mrYAGIZ kullanıcısına yanıt
    İkiside yeni nesil parçalar uyumsuzluk söz konusu değil sanırım bu anakart boyut savaşını kaybetceksiniz ama bence anakart yenicek sizi
  • Ne sacma cevaplar gelmiş. Yazık valla adamın kafasını milyon etmissiniz. Monitorun cikisinin birinin hd birinin analog olmasindan kaynakli çok normal bir durum. Goruntu ekrana 800*600 geliyorsa monitor ekrana buyutmuyor dijital sinyal gonderilen ekranda... analogda direk sıkıntı yok analog goruntu icin ekrana şak diye oturuyor. dvi dan da yapsaniz bunu aynısını gorursunuz. olay tamamen gonderilen sinyalin analog yada dijital farkindan. bir sıkıntı yok. Buyutme istegi gereksiz biosta yada windows kurulum ekraninda cozunurluk ne ki 1920 ye ciksin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Ne sacma cevaplar gelmiş. Yazık valla adamın kafasını milyon etmissiniz. Monitorun cikisinin birinin hd birinin analog olmasindan kaynakli çok normal bir durum. Goruntu ekrana 800*600 geliyorsa monitor ekrana buyutmuyor dijital sinyal gonderilen ekranda... analogda direk sıkıntı yok analog goruntu icin ekrana şak diye oturuyor. dvi dan da yapsaniz bunu aynısını gorursunuz. olay tamamen gonderilen sinyalin analog yada dijital farkindan. bir sıkıntı yok. Buyutme istegi gereksiz biosta yada windows kurulum ekraninda cozunurluk ne ki 1920 ye ciksin...

hocam kimseye derdimi tam olarak anlatamadım sanırım, bıkmadan kısaca tekrar anlatayım eski anakartım p67a gd65 idi, yeni anakarta geçmek zorunda kaldım z77a g43 aldım montajını yaptıktan sonra eski anakartımda yaşamadığım bir sorun yaşadım diğer tüm bileşenler aynı, hayır ne değişti de böyle saçma bir sorun meydana geldi onu anlayamıyorum bi çok kişi cevap verdi sağolsunlar eksik olmasınlar da elle tutulur bir sonuca ulaşamadım ki.

ek olarak ekran kartında anolog bi çıkış yok 2 dvi var 1 mini hdmi var vga kablosuyla dönüştürücü aracılığı ile bağladığımda ekrana oturan bios dvi to hdmi ve mini hdmi to hdmi kablo ile denediğimde ekrana oturmuyor ekran cidden sorunun içinde boğulucam artık :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrYAGIZ -- 11 Temmuz 2014; 15:10:50 >

• Bende bikmadan ayni cevabi vereyim. Analog kablo ile bagladiginizda ekran karti cikisi ne olursa olsun ekrana girisiniz analog ise tam oturacak dvi yada hdmi dan bagladiginizda tam oturmayacak sorun yok yani. Bende de aynı sıkıntı var. Bios ekraninizin goruntu boyutu kullandiginiz ekranin cikisina gore ayarlandigini farketmiyorsunuz. Cok buyuk buyutulecek bir problem degil. Bende de g41 anakart var tam ekran cikiyor. 990fxa-ud5 in ufak kaliyor. eger ud5 i dvi to vga baglarsam oda tam ekrana gecer...
  • quote:

Bende bikmadan ayni cevabi vereyim. Analog kablo ile bagladiginizda ekran karti cikisi ne olursa olsun ekrana girisiniz analog ise tam oturacak dvi yada hdmi dan bagladiginizda tam oturmayacak sorun yok yani. Bende de aynı sıkıntı var. Bios ekraninizin goruntu boyutu kullandiginiz ekranin cikisina gore ayarlandigini farketmiyorsunuz. Cok buyuk buyutulecek bir problem degil. Bende de g41 anakart var tam ekran cikiyor. 990fxa-ud5 in ufak kaliyor. eger ud5 i dvi to vga baglarsam oda tam ekrana gecer...

hocam pes etmek yerine anlam veremediğimi bilmeni isterim :D anakart değişti diye mi oldu bu muhabbet :D
  • Pes etmek diye bir durum soz konusu bile olamaz. Normal bir durum olmasa dedigin dogru da cok normal bir durum o yuzden hani bir sıkıntı goremiyorum ben. Anakart degisti derken bios degisti... birinde standart bios varken birinde uefi bios var. buna gore cozunurluk farkli. Birinde sadece analog calisir mouse vs olmaz. Biri dijitaldir mouse ile istedigin islemi de yapabilirsin... yani biosun daha yeni olmasi cozunurlugun dijital olarak daha gercekci gondermesine neden oluyor. Sıkıntı olusturacak bir durum degil.
  • quote:

Pes etmek diye bir durum soz konusu bile olamaz. Normal bir durum olmasa dedigin dogru da cok normal bir durum o yuzden hani bir sıkıntı goremiyorum ben. Anakart degisti derken bios degisti... birinde standart bios varken birinde uefi bios var. buna gore cozunurluk farkli. Birinde sadece analog calisir mouse vs olmaz. Biri dijitaldir mouse ile istedigin islemi de yapabilirsin... yani biosun daha yeni olmasi cozunurlugun dijital olarak daha gercekci gondermesine neden oluyor. Sıkıntı olusturacak bir durum degil.

p67a gd65 biosuda güncelleme ile böyle olmuştu normalde click bios du güncellenince cb II oldu

• quote:

Ne sacma cevaplar gelmiş. Yazık valla adamın kafasını milyon etmissiniz. Monitorun cikisinin birinin hd birinin analog olmasindan kaynakli çok normal bir durum. Goruntu ekrana 800*600 geliyorsa monitor ekrana buyutmuyor dijital sinyal gonderilen ekranda... analogda direk sıkıntı yok analog goruntu icin ekrana şak diye oturuyor. dvi dan da yapsaniz bunu aynısını gorursunuz. olay tamamen gonderilen sinyalin analog yada dijital farkindan. bir sıkıntı yok. Buyutme istegi gereksiz biosta yada windows kurulum ekraninda cozunurluk ne ki 1920 ye ciksin...

Ben Demiştim uyumsuzluk Diye :D
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.