Şimdi Ara

Bios yeniden yukleme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar yaklasık 1 ay once update etmeye calıstıgım biosumu bozdum sanırm.Update sırasında hıc bı sorun olmadı normal sekılde kapatıp actım ama bır daha monitore goruntu gelmeıd ve ışık yanıp sönuyor

ama ekran kartı modem(usb) işlemcinında elektırık var fakat monitore gelmıyor goruntu ve monitor baska pcde calısıyor.. buyuk ihtimalle biosu bozdum cnkı updateden hemen snra boyle sorun cıkması anakartın yanmıs olabılcegı ıhtımalını dusuruyor..

Asus P4V800-x series anakart var ve suan anakarttakı biosu silip olması gereken biosu yuklemek mumkunmudur? mumkunse nasıl yapılcagını bana ayrıntılı bı sekılde anlatabılırmısınız? veya başka cozum fıkrı olan varmı?

teşekkur ederım iyi gunler/geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caybardaa -- 16 Temmuz 2009; 1:49:26 >

• hocam benimde bios güncellemem gerekti ve bu konuyu çok ayrıntılı bir şekilde araştırdım.bu sorunun tamiri mümkün olmadıgını ve garanti kapsamınada girmiyor diye hatırlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratalper1987

hocam benimde bios güncellemem gerekti ve bu konuyu çok ayrıntılı bir şekilde araştırdım.bu sorunun tamiri mümkün olmadıgını ve garanti kapsamınada girmiyor diye hatırlıyorum

Ben birisinden, aynı anakarta sahıp başka pcden bios kopyalanması gerektıgını duydum bılmıyorum ne kadar dogru veya nasıl yapılıyor,donanım haberde cok ii teknık bılgıye sahıp arkadaşlar oldugunu goruorum bı yol gosterceklerınden emınım ayrıca garantisi vs zaten yok yorumun içinde ayrıca teşekkur ederım
  • O bahsettiğiniz çıkarılabilen BIOS chipleri için geçerli.Eğer elinizdeki anakartın BIOS chipi çıkarılabilen tipte bir BIOS ise aynı model başka bir anakart yardımıyla söylediğiniz işlem yapılır.

Sağlam BIOS a sahip anakartla sistemi açarsınız tam BIOS yükleme ekranındayken sağlam BIOS u anakarttan sökersiniz ve elinizdeki size ait arızalı BIOS u takar update işlemini gerçekleştirirsiniz.
  • Sıradan kullanıcılar için yapılabilecek tek şey,
    Daha fazla uğraşıp anakarta zarar vermeden,
    Yazıcıoğlu İşhanı (Kadıköy) 'ndaki anakart tamircilerinden birine gitmektir.

En üst katta işini iyi yapan bir anakart tamircisi vardır. Makul bir ücret karşılığı anakartı orada kullanılır hale getirebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: clique

Sıradan kullanıcılar için yapılabilecek tek şey,
    Daha fazla uğraşıp anakarta zarar vermeden,
    Yazıcıoğlu İşhanı (Kadıköy) 'ndaki anakart tamircilerinden birine gitmektir.

En üst katta işini iyi yapan bir anakart tamircisi vardır. Makul bir ücret karşılığı anakartı orada kullanılır hale getirebilirsiniz.

kendim yapmayı denıcektım olmassa yenı anakart alıcaktım

p4 ddr400 ve agp slotlarına sahıp anakartlar zaten 30-40 ytl arasında gidiyor (2. el için konusuyorum)

sizce yaptırmaya degermi? degmezse denemeye degermı? degerse nasıl deneyebılırm :))

netten araştırdıgımda xxxx.rom uzantılı bı dosyayı diske atmamız gerektıgı falan yazıyor fakat bende monitore hıc goruntu gelmıyor nasıl yapıcagımı anlamıs diilim teşekkur ederım yorumlarınız için

• O rom uzantılı dosyalar yüklemeye çalıştığınız BIOS firmware dosyalarıdır.
    Üzülerek söylemeliyim ki, sizin şahsen yapabileceğiniz birşey yok.

Eğer ilgili BIOS eprom'u sökülebilir ise, ilgili arkadaş sizin BIOS eprom'unu bir eprom okuyucu/yazıcıya takıp,
    Akabinde bahsedilen rom uzantılı dosyayı eprom üzerine yazacaktır.

Sonrasında ilgili eprom anakarta takılıp sorunsuz şekilde çalışmaya devam edebilir.

Ama bu dediklerim BIOS anakarta lehimli değil ise geçerlidir.
    BIOS anakarta lehimli ise ne olur derseniz;

Aynı model arızalı bir anakarttan sağlam olan BIOS lehimlerinden sökülür.
    Daha sonra sizin anakarta lehimlenir.

Bedeli yine hiç olmasa 20-30 TL olacaktır. O yüzden son karar tabii ki sizindir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios eski sürüm yükleme
    8 yıl önce açıldı
    Bios Yükleme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O rom uzantılı dosyalar yüklemeye çalıştığınız BIOS firmware dosyalarıdır.
    Üzülerek söylemeliyim ki, sizin şahsen yapabileceğiniz birşey yok.

Eğer ilgili BIOS eprom'u sökülebilir ise, ilgili arkadaş sizin BIOS eprom'unu bir eprom okuyucu/yazıcıya takıp,
    Akabinde bahsedilen rom uzantılı dosyayı eprom üzerine yazacaktır.

Sonrasında ilgili eprom anakarta takılıp sorunsuz şekilde çalışmaya devam edebilir.

Ama bu dediklerim BIOS anakarta lehimli değil ise geçerlidir.
    BIOS anakarta lehimli ise ne olur derseniz;

Aynı model arızalı bir anakarttan sağlam olan BIOS lehimlerinden sökülür.
    Daha sonra sizin anakarta lehimlenir.

Bedeli yine hiç olmasa 20-30 TL olacaktır. O yüzden son karar tabii ki sizindir.

teşekkur ederım cok açıklayıcı oldu yeni anakart alicam ii geceler

• Son olarak sizin için araştırdığım bir hususu paylaşmak istiyorum.

Kartınızın "Crashfree BIOS 2" özelliği varmış.
    Bu özelliği kullanarak sağlam olan bios'tan arızalı olan bios'u güncellemeniz mümkünmüş.

Bunu aktif edebilmek için anakartın üzerinde crashfree jumper'ları varmış.
    Onu doğru konuma getirdiğinizde belki de uğraşmadan günü kurtarabilirsiniz.

MIŞ'LI yazıyorum çünkü asus'un web sitesinin yalancısıyım. :-)

NOT:

Aklıma geldi yapmış olabileceğinizi düşündüm ama yine de yazmadan edemiyorum.
    BIOS pilin sökerek veya jumper'ları doğru konuma getirerek BIOS'u resetlediniz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clique -- 16 Temmuz 2009; 3:39:39 >
  • quote:

Son olarak sizin için araştırdığım bir hususu paylaşmak istiyorum.

Kartınızın "Crashfree BIOS 2" özelliği varmış.
    Bu özelliği kullanarak sağlam olan bios'tan arızalı olan bios'u güncellemeniz mümkünmüş.

Bunu aktif edebilmek için anakartın üzerinde crashfree jumper'ları varmış.
    Onu doğru konuma getirdiğinizde belki de uğraşmadan günü kurtarabilirsiniz.

MIŞ'LI yazıyorum çünkü asus'un web sitesinin yalancısıyım. :-)

NOT:

Aklıma geldi yapmış olabileceğinizi düşündüm ama yine de yazmadan edemiyorum.
    BIOS pilin sökerek veya jumper'ları doğru konuma getirerek BIOS'u resetlediniz değil mi?

Evet Bios pilini ve jumperi cıkarıp taktım degısen bırsey olmadı ekran kartını cıkarıp pcyı acmayada calıstım açılıştakı beep sesi gelmedi gene.. Crasfree jumperinin tam olarak yerını bılmıyorum araştırıyorum şimdi denıcem bırazdan haberdar ederım sizide ayrıca gec gelen cevabim için ozur dilerim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.