Şimdi Ara

biosa girememek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar..benim sorunum biraz garip.
    akıllı bir arkadaş nedense bizim pcnin biosuna şifre koymuş pc her açıldığında şifreyi giriyoruz sonra vistayı yüklüyo vs.ben o şifreyi kaldırmak istiyorum fakat biosa giremiyorum.pc ilk açıldığında f2ye basıyorum opening the bios diyor sonra yine şifreyi soruyo şifreyi girdiğim zaman hemen vistanın yüklemesine geçiyo.biosa nasıl girebileceğim konusunda fikri olan varmı yada neden giremediğim konusunda...

• anakaratın pilini çıkart 10 dakka bekle halledersinn
  • Anakartın üzerinde bios pili vardır, arkadaşın dediği gibi çıkarıp 10dk bekleyin ve tekrar takın.

biosa girememek
  • yanlız makina dizüstü.açtığım zaman garanti gitmeyecek mi :D
  • Bu pil laptoplarda alttaki kapakların birinin açılması ile ulaşılabilecek kırmızı-siyah kablolu ufak bir kablolu sokette olabilir. Birçok Laptop'ta ise bu işlem işe yaramaz çünkü bios pilinin sökülmesi ile bios şifresi sıfırlanmaz. Bu uğraşlarınız garantiyi bozabilir.
    Şimdi siz bios'a giriş şifresini bilmiyorsanız ve format atmak için (yeni işletim sistemi kurmak) veya Recovery (bilgisayarı aldığın ilk günkü hale getiren bir işlemdir), CD'den boot edebilmek için diğer seçenekleride gözden geçirmelisiniz. Bu, açılışta; F2 bios seçiminin yanında başka seçeneklerde olması gerekir. Mesela F12 ile başlangıç sekli seçiliyor olabilir.
    Bunlar işe yaramazsa; Windows için Otomatik Grub Kurulumu - Ghostu C:\ den çalıştırmak gibi.... konusunu inceleyin ve Grup kurup CD'den boot edebilirsiniz.
    Bios şifresini kırmak veya bypass etmek vs.. imkanıda var fakat zor ve riskli işlerdir.

• bios şifresini biliyorum pcyi açıp kullanabiliyorum benim sorunum biosa girememek şifreyi kaldırmak için.bilgisayarım asus olduğu için cdye ihtiyaç duymadan kendisi recovery yapabiliyor.recovery yapsam bios şifresi kalkarmı?
  • Madem şifreyi biliyorsunuz, bios'a girerken sorduğunda şifreyi girip biosa girebilirsiniz.

Daha sonra "Control User Password" yada benzeri bir sekemden şifreyi sıfırlayabilirsiniz...

Laptobun içini açmak tehlikelidir, garanti gider, maddi zararlar verebilirsiniz.Bios şifresini yazılımla sıfırlayan da var mıdır bilemiyorum...
  • işin garip olan kısmıda orda işte başlangıçta f2ye basıyorum biosa girdiğini yazıyo sonra şifreyi soruyo şifreyi giriyorum windowsun açılışıyla ilgili seçenekler sunuyo fakat orda biosla ilgili birşey yok sonrasında da windowsu yüklüyo
  • "F2" yerine "DEL" tuşu ile deneyin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.