Şimdi Ara

Biosa gömülü windows 8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 ay önce ikinci el bir laptop aldım marka ve model olarak:packard-bell-tv44 hc 606tk
    1.Şimdi bilgisayarı aldığım yer orjinal lisansın biosa gömülü olduğunu söyledi ve başka işletim sistemi kurarsam orjinal lisansın gidebileceğini söyledi.Buradan ve birkaç forumdan baktım biosa gömülü olan keyin aynı sürüm windowsu yüklersek hdd yansa bile otomatik olarak onaylanacağı yazıyor bu doğru mu?8 yerine 7 kurup sonra tekrardan 8 kursam lisansım aynı şekilde korunur mu?Keyi programlarla alabiliyormuşuz ama açıkçası bu programlar ne kadar güvenilir bu yüzden bunu tercih etmek istemiyorum
    2.Arkadaşlar ben biraz geride kaldım,bu laptopu almadan önce masaüstü bilgisayarım da xp kuruluydu ve yıllardır xp kullanırım.Bunun formatı biraz farklı geldi bana sistemin içerisinden atılıyor ama ben xp kullanırken çok defa sisteme erişemediğimi bilirim böyle bir durum windows 8 de de olur mu olursa ne yapmam gerekir?
    Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.İyi forumlar

• melih6626 M kullanıcısına yanıt
    BIOS'ta ki gömülü anahtar her daim orada. Sen win7 kursanda xp kursanda orda duruyor. Başka işletim sistemi kurmayla gömülü anahtar silinmez yada iptal olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 27 Nisan 2015; 1:51:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dakmor

BIOS'ta ki gömülü anahtar her daim orada. Sen win7 kursanda xp kursanda orda duruyor. Başka işletim sistemi kurmayla gömülü anahtar silinmez yada iptal olmaz.

Hocam peki bu adam niye gider dedi.Burada ve birkaç forum sitesinde araştırdım sizin dediğinizin aynısını söylüyorlar ama içime bir kurt düştü açıkçası.Hdd'ye gömülü değildir değil mi?İlginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim bu arada.
  • Hdd de olan kisim kurtarma bolummu. Yani icindeki imaji kurulum esnasinda silersen tabiki imaj gider ama bunun senin lisansin alakasi yok belki kastettigi sey budur. Onun disinda microsofttan temiz iso cektigin zaman goreceksin ki indirme sirasinda yada kurulum da key istemicek. Nete baglanirsan en basta aktivasyonu da sana sormadan halleder zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen. arkadaş doğru söylüyor. keyinede hiçbirşey olmaz. istediğin zaman kullanırısn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlhyt -- 1 Mayıs 2015; 1:00:20 >
  • Hepinize teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.