Şimdi Ara

Biosta Full Screen Logo Show seçeneği çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Foxconn İntel 865 anakart var...Phoenix-Award Bios v6.00 var... Bilgisayar açılışta foxconn logosu çıkıyor kapatmak istiyorum...Full screen logo show seçeneğini Biosta her yerde aradım o seçenek yok... ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 13 Şubat 2009; 17:30:15 >

• şu foxconn anakartın modelini öğren tam.
    everest ile..ona göre bakalım bulabilirsek ne ala manualini :)
  • öğrendim adını resim çektim buyur inş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 13 Şubat 2009; 19:42:07 >
  • Beyler yardım eden yok mu yaa bilgisayarın başında kurudum kimsemi bilmiyo bunun nasıl olcağını?
  • quote:

Orjinalden alıntı: patinaj35
    Beyler yardım eden yok mu yaa bilgisayarın başında kurudum kimsemi bilmiyo bunun nasıl olcağını?

Kardeş 865 çekirdekli ise muhtemelen 3/4 senelik bir anakart olmalı.. Ama üstte gönderdiğin resim açılmadı.. Anakartın modelini tam yazarsan yardımcı olunacaktır mutlaka..
  • ANAKARTIN TAM MODELİ === Foxconn 865A01-PE 6LS === manuelini buldum bi pdf dosyası gibi bişey nolcak acaba şimdi.
  • quote:

ANAKARTIN TAM MODELİ === Foxconn 865A01-PE 6LS === manuelini buldum bi pdf dosyası gibi bişey nolcak acaba şimdi.

Dostum kullanma kılavuzunda gözüme çarpan

Advanced BIOS Features altındaki

Small Logo (EPA) Show seçeneği var.. Bu konuyla ilgili olabilir... Bir denemende fayda var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BenCesur

quote:

ANAKARTIN TAM MODELİ === Foxconn 865A01-PE 6LS === manuelini buldum bi pdf dosyası gibi bişey nolcak acaba şimdi.

Dostum kullanma kılavuzunda gözüme çarpan

Advanced BIOS Features altındaki

Small Logo (EPA) Show seçeneği var.. Bu konuyla ilgili olabilir... Bir denemende fayda var..

Ben başlığa anca bakailiyorum,kusura bakmayın.
    Yüzde 99 odur.O seçeneği disable edersen büyük ihtimal logo çıkmaz artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy
    Ben başlığa anca bakailiyorum,kusura bakmayın.
    Yüzde 99 odur.O seçeneği disable edersen büyük ihtimal logo çıkmaz artık

Ya ben anlamadım neden o logoyu yok etmek istiyorlar. Gerçi zevk işte . Kimisi olsun istiyor kimisi olmasın istiyor. Bir ara benim MSI anakartta böyle logo vardı. BIOS u güncelledim ve birde baktım ki resim yok olmuş. Bunun için ithalatçı firmaya e-posta göndermiştim neden yok bu logo diye

Meğer logo bellekte çok fazla yer kapladığı için yeni özellikler eklemek için kaldırılmış.. Ben seviyorum ve kulanıyorum.. Sık sık değiştiriyorum o resmi istediğim bir resmi koyuyorum.. Güzel oluyor .. Hiç olmazsa açılışta akan sistem bileşenleri yazılarını görmüyorum

• EPA Logo yu disabled yaptım o başta açılışta çıkan Energy yazısını kaldıryomuş...

Bios nasıl güncelleniyor ? Güncelleyince bilgiler vs silinyomu ?
  • Dostum şimdi foxconn un sitesinden baktım.Eski biosunda onu iptal etme imkanın yok mecburen bios update yapacaksın...

BIOS File 865A01-G-6ELS
    865A01-PE-6ELS
    865A01-PE-6LS
    for this Mega LAN M/B only 1.Add some common issues. 2.Change shutdown temperature value to follow clone standard. 3. Remove P4,HT OSB logo, Only show "intel inside" OSB logo for all Intel CPU. 4.Update CPU microcode(0f29h,0f25h,0f32h,0f33h,0f41h)

3. Remove P4,HT OSB logo

Biosu update etmen gerekiyor.
  • quote:

EPA Logo yu disabled yaptım o başta açılışta çıkan Energy yazısını kaldıryomuş...

Bios nasıl güncelleniyor ? Güncelleyince bilgiler vs silinyomu ?

Alttaki linkte detaylı bir şekilde anlatılmış :

http://www.donanimtr.com/bios-nasil-guncellenir-t51.html?s=45f7a64f510db3561c7491b8f67540bd&
  • mesuthaksoy veya bencesur yardımlarınız için teşekkür ederim benimle çok ilgilendiniz sağolun...

acaba kısa yoldan nasıl update etcem biosu siz güzel anlatyonuz foruma yazssanız şunu şunu yap diye kısa yoldan 2 dkda
  • Yazarız tabi ki.Neden yazmayalım
    Ama öncesinde şunu üstüne basa basa söylemeliyim..
    Bios update riskli bir işlemdir.Update sırasında yaşayacağın görünen ya da senin görmediğin, farketmediğin bir hata yüzünden anakartının biosu tamamen uçabilir.Bu da sana 25-30 TL ye patlar.Bir bilgisayarcıya götürüp yaptırmak zorunda kalırsın.
    Bu yazacaklarımdan ötürü kesinlikle bir mesuliyet kabul etmem,bunu baştan söyleyeyim

Follow these steps:
    1. Create a bootable diskette. Please go towww.bootdisk.com and download drdflash.exe file.
    You can save this file to My Document folder. When download is completed, insert a blank diskette
    into the floppy drive, go back to My Document folder, and double-click on DRDFLASH.EXE to create a
    bootable diskette. Leave the diskette in the drive.
    2. Go towww.foxconnchannel.com and navigate to your motherboard via Services/Downloads. Use the
    navigation bar on the left side to navigate to your motherboard. Click the blue link for the BIOS
    in the Search Results field. On the resulting screen click the Download button. Save it to your A
    drive. When done, back up to the downloads menu for your motherboard and select the Flash Utility.
    On the resulting screen click the Download button. Save it to your A drive. Leave the diskette in
    the drive.
    3. Shutdown and reboot your machine. Press DEL key at the Foxconn's logo or at the "Press TAB to
    show POST screen, DEL to enter SETUP" message. At the main BIOS menu, select Advanced BIOS Feature,
    press ENTER key. Set "First Boot Device" to "Floppy". Then press F10 key and Y, ENTER key to save the
    BIOS settings. Leave the floppy in the drive and let it boots to the A:\>
    4. From A:\> type DIR to list all the files and then type in AWDFLASH XXXXXXX.BIN or AFU836 XXXXXXX.BIN
    and then press the ENTER key. The XXXXXXX.BIN is the file name of the BIOS file you downloaded. Enter
    from the directory listing.
    5. The AwardBIOS Flash Utility screen will appear and prompt you to save your current BIOS. Press Y to
    save the current BIOS. Name it OLD and press ENTER key. Your system will back up your current BIOS to
    your're A drive under the OLD.BIN file name.
    6. When done saving the current BIOS, press Y to update the BIOS.
    7. When prompted to do so, remove the floppy diskette and then press F1 to reset your system. Note the
    new BIOS number on the initial boot up screen.

İngilizce biliyor musun?Bilmiyorsan söyle ben çevirisini yaparım.

ÖNEMLİ EKLEME : Pc açılırken logo çıktığı anda TAB tuşuna basınca ne oluyor?Bir deneyip söyler misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 15 Şubat 2009; 0:31:10 >

• TAB tuşuna basınca logo kayboluyor bilader...

Farketmez ingilizceyi sözlükten vs. çevirebilirim o kadar uğraşamana gerek yok... acayip çok ilgilendiniz sağolun...Sizin için yapabilceğim bişey olursa söleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 15 Şubat 2009; 22:42:03 >
  • Rica ederim de,neden logoyu istemiyorsun?Eğer o sırada akan bilgileri görmek istiyorsan TAB işini görür.Ama illa da kaldırıcam diyorsan mecbur bios update..
    İyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.