Şimdi Ara

biostan sonra görüntü yok [ ÇÖZÜLDÜ ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar pcyi acıyorum bios bilgileri geliyor dıt seside geliyor sonra windowsxp yukleme cubugu cıkıyor her zamanki gibi sonra hesabı seçme yeri gelmesi gerekiyor sifremi girip pc ye gircem ama o yer gelmiyor siyah bi ekran geliyor görüntü gelmiyor yani .ne olmuş olabilir.sorun nedir?nasıl çözerim?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1-Sisteminizi açıp bios logo'su göründüğünde ''del'' tuşuna basıp biosa girin ve ''Load Setup Defaults sekmesini''bulup enter yapın ve çıkışta kaydedip çıkın.İşte bu BIOS'un optimize edilmiş fabrika ayarlarına döndürür.

2-Yine Sisteminizi açıp bios logo'su göründüğünde f8 tuşuna basılı tutun ve windows başlangıç seçenekleri ekranına gelip oradan ''Güvenli başlangıç'' (ing.)''safe mode'' seçenekleri ile başlatıp sisteminizin açılıp açılmadığına bakın eğer açılırsa ekran kartı sürücüsünü yeniden yüklemeyi deneyin.

3-f8'le geldiğiniz ekranda ''son iyi yapilandirma seçenegiyle açmayı -(ing.)Last known good configuration''deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

1-Sisteminizi açıp bios logo'su göründüğünde ''del'' tuşuna basıp biosa girin ve ''Load Setup Defaults sekmesini''bulup enter yapın ve çıkışta kaydedip çıkın.İşte bu BIOS'un optimize edilmiş fabrika ayarlarına döndürür.

2-Yine Sisteminizi açıp bios logo'su göründüğünde f8 tuşuna basılı tutun ve windows başlangıç seçenekleri ekranına gelip oradan ''Güvenli başlangıç'' (ing.)''safe mode'' seçenekleri ile başlatıp sisteminizin açılıp açılmadığına bakın eğer açılırsa ekran kartı sürücüsünü yeniden yüklemeyi deneyin.

3-f8'le geldiğiniz ekranda ''son iyi yapilandirma seçenegiyle açmayı -(ing.)Last known good configuration''deneyin.

3 ünüde yaptım çözülmedi sorun.windows logosundan sonra görüntü gelmiyor pcye

• Güvenli kiptede açmadı ise Windows cd'nizi takıp işletim sisteminizin üstüne kurmanızı önereceğim.Yanlız hdd'ye format atmayın kesinlikle ,windowsu onar seçeneği ile kurarsanız bilgileriniz kaybolmaz.Bazı yerlerde hdd'nizde sorun oluşmuş olabileceğinden bahsediliyor (bad sector'ler ,windowsu tekrar kurmak geçici olarak bu durumu düzeltir yada yazılımsal hatalar var ise onlarıda onarır.

Birde bu durumun oluşma anı nasıl oldu yani yeni program kurduğunuzda falan mı oldu?
  • quote:

Güvenli kiptede açmadı ise Windows cd'nizi takıp işletim sisteminizin üstüne kurmanızı önereceğim.Yanlız hdd'ye format atmayın kesinlikle ,windowsu onar seçeneği ile kurarsanız bilgileriniz kaybolmaz.Bazı yerlerde hdd'nizde sorun oluşmuş olabileceğinden bahsediliyor (bad sector'ler ,windowsu tekrar kurmak geçici olarak bu durumu düzeltir yada yazılımsal hatalar var ise onlarıda onarır.

Birde bu durumun oluşma anı nasıl oldu yani yeni program kurduğunuzda falan mı oldu?

bilgiler için sağol.bu durum fm 2010 oynarken oldu pc takıldı düzelmedi bende res attım pcye.sonrası anlattığım gibi pcyi her actıgımda windows xp logosundan sonra görüntü yok ekran karanlık...
  • quote:

1-Sisteminizi açıp bios logo'su göründüğünde ''del'' tuşuna basıp biosa girin ve ''Load Setup Defaults sekmesini''bulup enter yapın ve çıkışta kaydedip çıkın.İşte bu BIOS'un optimize edilmiş fabrika ayarlarına döndürür.

Aynı5 sorun bende de var ancak benimki hiç açılmaz oldu AVG yüklerken hata verdi birkaç kez açıp biosa girdim ancak artık hiç görüntü gelmez oldu Ekrana görüntü neden gelmez?

Format atarak tekrar xp yüklemek istiyorum bir çözüm lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: derodol

quote:

Aynı5 sorun bende de var ancak benimki hiç açılmaz oldu AVG yüklerken hata verdi birkaç kez açıp biosa girdim ancak artık hiç görüntü gelmez oldu Ekrana görüntü neden gelmez?

Format atarak tekrar xp yüklemek istiyorum bir çözüm lütfen

Bu konuda fikri olan yok mu 3 gündür evdeki bilgisayarımı kullanamıyorum yardım lütfen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki siyah ekranda mosueyi oynatabiliyormusunuz? eğer mouseyi oynatabiliyorsanız imzamdaki konuya tıklatınız.
  • anakart üzerindeki pili değiştirdim ekran kartını ve ramı söküp yeniden taktım sıkıca yerlerine iyice oturttum ama yine çözüm olmadı,
    aşırı ısınmadan dolayı işlemci boarda yapışmış olabilir oğlum fazla zorladı bilgisayarı
    İlk arıza bilgisayar aç ılırken tam windos başlama esnasında tkapanıp tekrar başlıyordu format atmlaya çalıştım vindows xp kurulumunda hata verdi
    Biosa girdim default yapmak için sanırım yanlış bir şeyler yaptım

şu an bilgisayarı açtığımda hard disk çalışıyor işlemci fan hepsi çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor hem erkran kartından hemde bordun monitör çıkışından denedim ikisi de görüntü vermiyor monitör kablosunu çıkartığımda monitörün ekranında kablo takılı değil gibi ingilizce yazıyor taktığımda ise no video görüntü yok yazıyor
    Bu arada ilginize teşekkürler
  • quote:

anakart üzerindeki pili değiştirdim ekran kartını ve ramı söküp yeniden taktım sıkıca yerlerine iyice oturttum ama yine çözüm olmadı,
    aşırı ısınmadan dolayı işlemci boarda yapışmış olabilir oğlum fazla zorladı bilgisayarı
    İlk arıza bilgisayar aç ılırken tam windos başlama esnasında tkapanıp tekrar başlıyordu format atmlaya çalıştım vindows xp kurulumunda hata verdi

şu an bilgisayarı açtığımda hard disk çalışıyor işlemci fan hepsi çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor hem erkran kartından hemde bordun monitör çıkışından denedim ikisi de görüntü vermiyor monitör kablosunu çıkartığımda monitörün ekranında kablo takılı değil gibi ingilizce yazıyor taktığımda ise no video görüntü yok yazıyor

Bu arada bilgisayarımda çok miktarda 35-40 kadar değişik virüs vardı ancak antivirüs proğramım yoktu temizleyemedim zaten sorun da AVG yüklerken başladı hata verdi 4 veya 5 kez AVG yi yükleyemedim

• avg yükleyeceğine avira antivir yükle.
  • quote:

quote:

anakart üzerindeki pili değiştirdim ekran kartını ve ramı söküp yeniden taktım sıkıca yerlerine iyice oturttum ama yine çözüm olmadı,

Bu arada bilgisayarımda çok miktarda 35-40 kadar değişik virüs vardı ancak antivirüs proğramım yoktu temizleyemedim zaten sorun da AVG yüklerken başladı hata verdi 4 veya 5 kez AVG yi yükleyemedim

Tekrar anakartınızın bios pilini çıkarıp , 20 dk kadar bekleyin ve geri takın(bu esnada kasanızın fişi çekilmiş olsun).Ayrıca pili doğru taktığınızada emin olun , geniş yüzey üstte kalacak.

sonrada ekran kartı ve diğer bileşenlerinizin ve kablalarınızın doğru takıldığına emin olun.Eğer hala görüntü gelmiyor ise bilen bir dostunuzdan yardım isteyin.

• Anakart cart curt hikaye beyler virüsdür bu problemin kaynağı biraz araştırma yapıp görebilirsiniz.

Yapacağınız işlemler hdd inizi çıkartıp bi başka pc ye bağlıyoruz orda harici olarak gözükecektir hdd iniz bi güzel av tarama yapıyoruz ( kaspersky yada daha sağlam birşey ile olabilir ) sonrasında ise açılış listesine explorer.exe 'yi ekliyoruz bu kadar .

Daha Detaylı ve açıklayıcı anlatım için microsoft amcanın sitesinde vardı ama ingilizceydi artık orası sizin bileceginiz iş anakart bios pili cart curt hiç kurcalama kardeş...
  • Muhtemelen bu bir virüsten kaynaklanır.özellikle 15 mayıstan sonra bilgisayarlarda bu tip sorunlar oluştu.Çeşitli sitelerde bu konuda bilgi vardır.
  • Ya virüs yada sistem dosyası bozulmul olabilir.Çözüm format.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

Anakart cart curt hikaye beyler virüsdür bu problemin kaynağı biraz araştırma yapıp görebilirsiniz.

Yapacağınız işlemler hdd inizi çıkartıp bi başka pc ye bağlıyoruz orda harici olarak gözükecektir hdd iniz bi güzel av tarama yapıyoruz ( kaspersky yada daha sağlam birşey ile olabilir ) sonrasında ise açılış listesine explorer.exe 'yi ekliyoruz bu kadar .

Daha Detaylı ve açıklayıcı anlatım için microsoft amcanın sitesinde vardı ama ingilizceydi artık orası sizin bileceginiz iş anakart bios pili cart curt hiç kurcalama kardeş...

Siz bu yazılanı okudunuz mu Ki ? anakart filan hikaye diyorsunuz.Arkadaş hiç görüntü gelmiyor diyor ekrana ,Aşağıyı dikkatli okuyalım lütfen...
    quote:

• evet sorun virustenmiş.format atınca düzeliyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

Anakart cart curt hikaye beyler virüsdür bu problemin kaynağı biraz araştırma yapıp görebilirsiniz.

Siz bu yazılanı okudunuz mu Ki ? anakart filan hikaye diyorsunuz.Arkadaş hiç görüntü gelmiyor diyor ekrana ,Aşağıyı dikkatli okuyalım lütfen...
    quote:

Ben Ne okuduğumu İyi Biliyorum Kafanı Yorma Bu Konularda Tecrübelerime Güvenerek Bir Yorum Yaptım. Bak "zyxelcenk " Yani Konuyu Başlatan Arkadaş ne Yazmış "evet sorun virustenmiş.format atınca düzeliyor " Gördünmü Demekki Yazıyı Doğru okumuşum Doğru Bir Yorum Yapmışım diğerleri gibi anakart pilini çıkart bios sıfırla Gibi Mantık ÖNERMELERİ yada daha meşakatli işler söylememişim Çünki Bu Sorunu Bizzat Yaşayanlardan ve çözenlerdenim anladın ?!

"nirvanha" Kardeş Biz Birşey Söylüyorsak Hava Civa Değildir Kardeşlerimize Yardımcı olmak içindir.Bilmiyorsak susarız yani senin tanıdıgın diğer userlara benzetme beni. Kal Sağlıcakla
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 26 Kasım 2009; 10:42:21 >

• nirvanha kullanıcısına yanıt

ya hocam cennetliksiniz yemin ediyorum çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.