Merhaba arkadaşlar. 1 TB SSHD var laptopta kullanıyorum. Arada bip sesi geliyor anlık. Harici kutuda bağlayınca hiç olmadı ama laptopa takınca oluyor. Önceki laptopımda da kullanıyordum hiç yaşamamıştım bu durumu. Hatta laptop marka model aynı sadece gpu cpu farklı. Neden olabilir bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Ses şunun gibi ama böyle sürekli değil 1 kere oluyor ve uzun aralıklarla. Shinta Pertiwiyoutube Macbook Pro 2012 runs perfectly but beeps 7x4 times every 10 minutes. the sound source is located on the lower right side, which is on the hard drive. maybe anyone know what happened? https://www.youtube.com/shorts/l69-OrUcRnI?feature=share< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 14 Haziran 2022; 0:55:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
- Bip Sesi Gelen SSHD -
-
-
sshd biplemez güzel kardeşim ben 2018'den beri kullanıyorum bip sesinin neresinden çıkaracak tak tak desen anlarım.sshd notebooku bipletiyordur o ayrı bir hikaye.sonuçta netten çözemezsin notebook tamicileri bunun için var ama ben yapacam diyorsan başka disk tak.
-
Bu kadar kesin konuşma bence. Hdd beeping noise diye aratırsan nasıl olduğunu görürsün :) Ben de ilk defa yaşayınca öğrenmiş oldum. Kaldı ki sshd'yi görmez oluyor bazen bu sesi çıkardıktan sonra. Alakasız zamanlarda olmasa video çekerdim. Bazen hdd bekleme durumundan tekrar çalışmaya geçtiğinde oluyor ama yakalamak zor. Googledan baktım kablo ya da port tan kaynaklı olabileceğini yazmışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 17 Haziran 2022; 14:26:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla 1996'dan beri hdd kullanıyorum yoğun biçimde ama hiç bipleyenini görmedim.artık benim şansım ya da senin şanssızlığın ama sen net aramasına güvenme bir de benim dediğimin peşinden git diski başka yerde ve notebookta başka disk dene çünkü notebook bipleyebilir ben ses yok demiyorum.kesinse zaten garantiye göndermen gerekir yani tamir edebileceğin ya da çözebileceğin bir parça değil.
-
Açıkcası Tr'deki servislere hiç güvenmiyorum. Sağlam giden cihazı bozup gönderiyorlar ya da bi yerini yaparken başka yerini bozuyorlar :) Hdd'siz çalıştırınca bi sorun yok. Bakalım olmazsa başka bi hdd ile deneyeyim. Onda olmazsa sshd'den kaynaklı olduğu belli olur.
Bu sebeple zamaninda 2TB lik seagate sshd diski geri iade etmistim. Ne olur ne olmaz bilmiyorum, bana normal gelmemisti, 2014 yili olmasi lazim. Lakin bu harrdisk konularini @poko001 hocama sormak lazim. SSHD beeping sesi nedir, neden olur? Eger müsaitse fikirlerini almak isteriz.
Sizde de aynısı mı olmuştu hocam? Youtube'da gördüklerim hep sürekliliği olanlar. Bendeki alakasız zamanlarda 1 kere bip sesi çıkarıyor. İşin ilginci harici kutuda kullanırken denk gelmedim. Bi ihtimal güç yetersizliğinden de olabileceği yazıyor. Chkdsk /r yaptım bakalım inşallah sorun çözülür.
Aynen alaksiz zamanlarda... Ha simdi ses gelecek ha sonra derken, psikolojimi etkileyecegini fark ettim ve iade ettim. Benim o zamanlar okudugumum bunun normal oldugu falan filan yaziliyordu, bir cok insanda varmis bu sorun. Dedim ben niye cekeyim, iade ettim gitti, 2th sshd parasina 1tb wd black almistim, hala kullaniyorum, kac yil oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X