Şimdi Ara

Bir adet reported speech sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sam denied that he had stolen my bike.
    Sams denial that he had stolen my bike was stupid mi olur yoksa sams denial that he had not stolen my bike was stupid mi olur cümle?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Sam's denial that he had stolen my bike was stupid." olacak. "had not stolen" derseniz "Sam'in bisikletimi çalmadığını reddetmesi" oluyor.

Galiba reported speech konusuna çalışıyorsunuz ama yine de ekstra bir şey söyleyeyim. Bu anlamı şöyle daha rahat verebilirsiniz: It was stupid of Sam to deny stealing my bike.
  • miba54 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ben de sizin gibi yaptım deny yerine claim kullanıp düzeltmeye çalıştım ama kitapta egzersize sams denial diye başlamış o yüzden öyle doldurmam gerekiyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "was stupid" i neden kullandınız arkadaşlar. Anlam veremedim ben buna. Açıklarsanız sevinirim. Ben de C1 leveldayım kursa gidiyorum fakat hiçbir reported speechte reddetmelerde 'was stupid' kullanmadıkta merak ettim.
  • ceyhungok C kullanıcısına yanıt
    konuşma dilinde kulanılabiliyor hocam. adamın çaldığı belliymiş yani o yüzden bunu reddetmesi göz göre göre aptallık oluyor .zaten sırf cümle olsun diye yazdım onu asıl odak orası değil sizin de anladığınız üzere
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalem99

konuşma dilinde kulanılabiliyor hocam. adamın çaldığı belliymiş yani o yüzden bunu reddetmesi göz göre göre aptallık oluyor .zaten sırf cümle olsun diye yazdım onu asıl odak orası değil sizin de anladığınız üzere
    Başkanım bu cümlede apaçık olup olmadığı belli değil ki biraz anlamsız duruyor. Yanlış anlama beni :) Teşekkürler bilgi için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.