Şimdi Ara

Bir akü en fazla neye sebep olabilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
6.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim aracımda akü şarj dinamosunu yakmıştı üstündeki akü amper olarak aracımın orjinal aküsü değildi 2.el olarak aldığımda üstündeydi.gece arabayı park ettim sabah işe gitmek için aracı çalıştırdı.baktım göstergede akü ışığı yandı ben de direk sanayiye gittim.elektrikçiye sorunu göstermek için durdum kaputu açmamla duman çıkması bir oldu hemen kutup başlarını söküp söndürdüler.Allahtan sadece şarj dinamosu yandı hemen müdahele ettiler.daha sonra şarj dinamosunun sıfırını aldım,elektrikçi aküden olduğunu söyledi.akünün verdiği elektrik düşükmüymüş yüksekmiymiş yani düzensizmiş ondan dolayı da şarj dinamosunu yakmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdim

benim aracımda akü şarj dinamosunu yakmıştı üstündeki akü amper olarak aracımın orjinal aküsü değildi 2.el olarak aldığımda üstündeydi.gece arabayı park ettim sabah işe gitmek için aracı çalıştırdı.baktım göstergede akü ışığı yandı ben de direk sanayiye gittim.elektrikçiye sorunu göstermek için durdum kaputu açmamla duman çıkması bir oldu hemen kutup başlarını söküp söndürdüler.Allahtan sadece şarj dinamosu yandı hemen müdahele ettiler.daha sonra şarj dinamosunun sıfırını aldım,elektrikçi aküden olduğunu söyledi.akünün verdiği elektrik düşükmüymüş yüksekmiymiş yani düzensizmiş ondan dolayı da şarj dinamosunu yakmış.
    Geçmiş olsun büyük bir badire atlatmışsınız.

• Konuyu hortlatıyorum ama o okuduğun durumla aynı şeyi yaşadım. Araç 1997 peugeot 406 coupe xu10j4r motor.

Benzinde rölanti düşüklüğü silkeleme boşa alınca stop etme yüksek hızlarda boğulma aracın gitmemesi sorunlarım vardı. Lpg de de sadece yüksek hızlarda silkeleme boğulma sorunu mevcuttu normalde (trafikte) hiç sorun yok. Araç yatan bir araç zaten aküsünü birkaç defa şarj etmiştim bu şikayetler direk aklıma benzin pompasını getirdi ki getirmesi de lazım çünkü sisteme benzin gitmiyor gitse bile sorunlu gidiyor belli,

önce rislone enjektör motor temizleyici denedim biraz işe yaradı(sanırım depo dolduğu için) sonra yeni benzin pompası aldım.(ama takmadım) Akünün zayıfladığını biliyordum, kalorifer açınca rölantide dalgalanma oluyordu. Üstelik araç çalışırken. Bu işe de şaşırıyordum çünkü araç çalışırken akü ile bir işi kalmaması lazım, elektriği dinamodan alması lazımdı.

Geçen gece soğukta araç marş basmayınca zaten zayıf akünün cartayı çektiğini anladım ve şarja koydum (yeni akü almayı tercih etmedim) akü tam performans şarj vermeye başladı (5 yıllık akü markası pars, sanırım inci üretimi) depoyu da doldurdum ve benzinde bu şikayetler sıfırlandı hiçbir sorun kalmadı. Lpg de yüksek hıza çıkma durumum olmadı fakat sisteme voltaj sağlıklı geldiği için düzelmiş olabilir.

Gerçekten enteresan tam performans bir akü, aracın ideal şekilde çalışması ve bileşenleri için motor çalışırken bile çok önemli. Lpg li araçlarda depoyu da yarımdan aşağı kullanmayın.

Belki birilerinin işine yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

Hayır basit teknolojisi olan modellerde de doğru degil.

Akü bozuk fazla akım cekiyor iken şarj tertibatı aküyü şarj etmek için fazla yakıt çekiyor bu ciddi bir yakıt tüketimi sagliyor.

Ayrıca ateşleme başta diğer elektirik ihtiyaci bulunan sistemler zayıflıyor aküyü sökün araç daha ferah çalışır

Akü sağlığı çok önemli yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 liraya bi multimetre alıp akü ve bağlı sorunların çoğunu ölçerek bulursunuz. onun bunun ağızkokusunu çekmeye gerek yok.

• Hortlatılmış bu konuda dikkatimi çeken, konu sahibi 2019 başında günlerce yazmış etmiş, akü alayım mı almayayım mı sorup durmuş. Sonra da klasik davranış, ne oldu ne yaptı, sorunu çözdü mü, o aküyü aldı mı, iki cümle yazıp bir bilgi bırakmamış. Böyle yapmamalı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.