Şimdi Ara

Bir akü en fazla neye sebep olabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
6.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: McManamann

yerli akülerin marş basma gücü az oluyor, varta alabilirsin, tudor alabilirsin italyan malı, ac delco usa markası galiba, üretimi nerede bilmiyorum bulabilirsen, optima, exide güzel markalar.. kısaca soğukta marş basma gücünü kıyasla ona göre al, onun birimide CCA dır akü üstünde/teknik dökümanlarında yazar, 700 üstü cca tercih etmende fayda var, yoksa soğukta küfrederek takviye kablosu arama, bir forumdaş böyle demişti zamanında diye dua edersin

Alıntıları Göster
    eyvallah sağolasın. Peki orjinali 60 Amper ben 70'lik alsam zararı olur mu? Daha iyi olur diye düşünüyorum..

• Kardeşim enjektör temizleyici dök benzin deposuna, bir süre benzinle kullan hiç gaza geçirme. Vites atarken devirlendirip at bu süreçte. Müsait yol varsa biraz sıkıştır benzinle...Ayrıca bujileri kontrol et, hiç tamirciye gitme videolar var gerekliyse temizle-değiş... Akü içinde al eve bir redresör evde istediğin zaman tam şarj et...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof. Dr. MEZARCI

Kardeşim enjektör temizleyici dök benzin deposuna, bir süre benzinle kullan hiç gaza geçirme. Vites atarken devirlendirip at bu süreçte. Müsait yol varsa biraz sıkıştır benzinle...Ayrıca bujileri kontrol et, hiç tamirciye gitme videolar var gerekliyse temizle-değiş... Akü içinde al eve bir redresör evde istediğin zaman tam şarj et...
    Enjeksiyon temizleyiciyi 3 kere denedim ve dediklerinizi yaptım ama sadece temizleyici bitene kadar sıkıntısız çalışıyor temizleyici bitince yine eskisi gibi devam ediyor. Bujileri yeni değiştirdim pek bir fark olmadı.
  • akü parasına aracına denilme yanılma yöntemiyle bakacak ustaya baktırabilirsiniz ne kadar işçilik alacak ki. aküden dir demek doğru değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aknctn

Enjeksiyon temizleyiciyi 3 kere denedim ve dediklerinizi yaptım ama sadece temizleyici bitene kadar sıkıntısız çalışıyor temizleyici bitince yine eskisi gibi devam ediyor. Bujileri yeni değiştirdim pek bir fark olmadı.

Alıntıları Göster
    Hocam hiç kafanız karışmasın, öncelikle Akünüz kaç yıllık ve markası ne??? Bunu bir cevaplayın sonraki ihtimallere bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Hocam hiç kafanız karışmasın, öncelikle Akünüz kaç yıllık ve markası ne??? Bunu bir cevaplayın sonraki ihtimallere bakalım.

Alıntıları Göster
    Önceki sahibi taktırmış en az 3 senelik olduğunu düşünüyorum. İnci akü 60 Amper.
  • quote:

Önceki sahibi taktırmış en az 3 senelik olduğunu düşünüyorum. İnci akü 60 Amper.

Alıntıları Göster
    Hocam 3 yıldan fazla da olabilir değil mi??? O zaman acilen iyi bir elektrikçi bulup akü gerilimini ölçtürün, soğuk bir yerde yaşıyorsanız zaten akü yakın bir zamanda başınıza bela olacak demektir, bence akünüzü değiştirin (Mutlu veya İnci iyi bir seçim olur) şikayetleriniz hala devam ediyorsa diğer alternatiflere bakalım.
  • quote:

Hocam 3 yıldan fazla da olabilir değil mi??? O zaman acilen iyi bir elektrikçi bulup akü gerilimini ölçtürün, soğuk bir yerde yaşıyorsanız zaten akü yakın bir zamanda başınıza bela olacak demektir, bence akünüzü değiştirin (Mutlu veya İnci iyi bir seçim olur) şikayetleriniz hala devam ediyorsa diğer alternatiflere bakalım.

Alıntıları Göster
    Evet üstat fazla da olabilir. Ölçtürdüm adam ya şarja bırak ya da değiştir dedi. Değiştirmeyi düşünüyorum ama marka olarak kararsızım normalde yerli mala önem veririm ama şuan bir sorun nüksettiği için en iyisi ve doğrusu ile denemek istiyorum.

• quote:

eyvallah sağolasın. Peki orjinali 60 Amper ben 70'lik alsam zararı olur mu? Daha iyi olur diye düşünüyorum..

Alıntıları Göster
    zararı olmaz, genelde küçük akü tercihi maliyet ve yakıt tüketimini düşürme kaygısı, tabiki amper arttırtıkça CCA değeride artar doğal olarak, akünün oturduğu tabla müsaitse büyük takın..

• Benim başıma geldiği gibi bitik bir akü, elektrikli servo direksiyona sahip bir aracınız varsa direksiyon dönüşünde zorluk ve sese de neden olabiliyor.
  • quote:

Evet üstat fazla da olabilir. Ölçtürdüm adam ya şarja bırak ya da değiştir dedi. Değiştirmeyi düşünüyorum ama marka olarak kararsızım normalde yerli mala önem veririm ama şuan bir sorun nüksettiği için en iyisi ve doğrusu ile denemek istiyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam yerli malı Akülerden korkmayın, İnci olsun Mutlu olsun gayet kaliteli ve iyiler, en önemlisi Akünün garanti ile bir sıkıntınız olduğu zaman, çok kolay hallediyorsunuz, yabancı menşeli Akülerde bu daha zor. Yıllardır, hem Mutlu akü hen İnci Akü kullandım en ufak bir şikayetim olmadı tavsiye ederim.

• Önce bejzin filtresini bir değiştir. Bazı araçlarda depo içindeki hortumlarda çürüme çatlama olduğunda bu tarz belirtiler oluyor. Depo içindeki benzin pompasınîn kablo ve soketlerini kontrol et. Benzin pompasına elektrik bir röle üzerinden geçer. Benzin rölesi elektriği iyi iletmediğinden özellikle eskiyen araçlarda arızaya yol açiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam yerli malı Akülerden korkmayın, İnci olsun Mutlu olsun gayet kaliteli ve iyiler, en önemlisi Akünün garanti ile bir sıkıntınız olduğu zaman, çok kolay hallediyorsunuz, yabancı menşeli Akülerde bu daha zor. Yıllardır, hem Mutlu akü hen İnci Akü kullandım en ufak bir şikayetim olmadı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Büyük ihtimalle Mutlu sfb akü alıcam dediğiniz mantıklı garanti sorunu yaşanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Önce bejzin filtresini bir değiştir. Bazı araçlarda depo içindeki hortumlarda çürüme çatlama olduğunda bu tarz belirtiler oluyor. Depo içindeki benzin pompasınîn kablo ve soketlerini kontrol et. Benzin pompasına elektrik bir röle üzerinden geçer. Benzin rölesi elektriği iyi iletmediğinden özellikle eskiyen araçlarda arızaya yol açiyor.
    Bu modelde benzin filtresi 3 kere yer değiştirmiş. Adamlar bir ara deponun içine koymuşlar, bir ara arabanın altına ve bir ara da koltuğun altına... Arabanın altında veya koltuğun altındaysa kendim söküp akü ile birlikte değiştiricem. Gelişme olmazsa diğer işlemler için mecbur tamirciye tabi. Tamircilerin fikir yürütmesinden bir çok şeyi denemesinden sıkıldım artık. Şuradan da olabilir buradan da olabilir derken arabayı sıfırlıyorsunuz farkında olmadan. Önce forumlardan toplumun tecrübesini dinlemekte fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Akü sadece ilk motor hareketinde işe yarar, bir de aydınlatma sistemlerine enerji sağlar. Başka bir işlevi yoktur. Eğer varsa öğrenmiş oluruz. O kişiye ulaşıp sorsanız bence sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz.
    Daha geçen gün 1 saatlik yolculuk esnasında, şanzıman arıza uyarısı, esp arıza uyarısı, motor arıza uyarısı, startstop çalışmama, kapı açık uyarısı.. sadece akü yüzünden benim başıma gelenler bunlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalema

Benim başıma geldiği gibi bitik bir akü, elektrikli servo direksiyona sahip bir aracınız varsa direksiyon dönüşünde zorluk ve sese de neden olabiliyor.
    Sizde nelere sebep oldu? Elektrik destekli direksiyon ve bazen elektrik desteği devreye girmeyebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Daha geçen gün 1 saatlik yolculuk esnasında, şanzıman arıza uyarısı, esp arıza uyarısı, motor arıza uyarısı, startstop çalışmama, kapı açık uyarısı.. sadece akü yüzünden benim başıma gelenler bunlardı.

Alıntıları Göster
    Vanaya benzer bir arıza lambası var genelde yanınca kirlilik veya Antipollution Fault yazısı çıkar bu hatayı da verdi mi? Gaz yememe boğulma gibi bir durum oldu mu peki?
  • quote:

Vanaya benzer bir arıza lambası var genelde yanınca kirlilik veya Antipollution Fault yazısı çıkar bu hatayı da verdi mi? Gaz yememe boğulma gibi bir durum oldu mu peki?

Alıntıları Göster
    Hayır hocam. Bu yazdıklarım dışında bir şey olmadı.

• Bu yazdıklarınız genelde yakıttan yapar.
  • direksiyonun dönüşü zorlaşmış, ilave olarak metale sürtme gibi ses gelmeye başlamıştı.
    akü değiştikten sonra düzeldi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.