Şimdi Ara

Bir Android telefona iPhone ile aynı parayı verir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
10.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • maliyeti 1000 - 1500 tl olan bir cihaza kimse 4500 -5000 tl para vermez

• Dolar olmuş 5TL... Dünyanın orta sınıf olarak kullandığı telefonlar bizim için premium hale geldi.
  • Gelişmiş ülkelerde telefon tercihi fiyatı ile ilgili olmuyor. Ayrıca bu telefonların (örnek Samsung s9 yada note 8) fiyatları iPhone ile aynı değil. 20 yıldır Hollanda da oturuyorum Samsung s yada note serisi ni yenilediğinde çıkış fiyatı hep yüksek olur ama en çok 2 ay sürer. Sonrasında fiyatı hep düşürür. Apple in fiyatı sabit kalır. Buradaki vatandaşların çoğu her telefona rahat ulaşabilecek durumda iken fiyatindan bağımsız tercih yapıyorlar. Bu durumda satış ta Samsung apple ın hep önünde olmuştur. Türkiye'yi de takip ediyorum apple zaten pahalida Samsung telefonlar da Avrupa piyasasından çok pahalı satılıyor. 2 ay önce hanım a s9+ almıştım Samsung 50 euro hesabıma geri yatırdı ayrıca 200 euro satış fiyatı olan Harman Kardon Onyx Studio 4 ses aletini de postayla eve gönderdiler. Şuan bir s9 satın alsanız fiyatı 650 euro 100 euro Samsung geri size yatırıyor 550 euro ya geliyor iPhone x in satış fiyatı 1025 euro galiba kampanya falanda yapmıyorlar.

• Mesut bey, bence arkadaşım sonuna kadar haklı, başlığınız çok saçma, sizin bir Apple aşığı olduğunuzu bilmeyen yok, ama bu aşkınızı kendinize saklasanız iyi edersiniz, bu nasıl bir başlık gerçekten, "Android telefona 1000 dolar verir miymişiz", siz İphone x kullanıyorsunuz, sizin o telefona 1000 dolar verme nedenlerinizi yazsanız da biz de herhangi bir Android telefondan farkını anlasak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir Android telefona iPhone ile aynı parayı verir misiniz?Bir Android telefona iPhone ile aynı parayı verir misiniz?

Android tepe model telefonların fiyatları iPhone ile aynı değil Türkiye'de fiyatlar yakın olabilir bu Türkiye ye özel bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: pUnduli

Başlık çok anlamsız olmuş, bu forumda da görülen " gariban parası olsa iPhone dan başka hangi telefonu alabilir ki , olmadığından Android alıyor yazık " şeklinde ki komik bakış açısının tezahürü.

Android tarafında artık orta ve üst segment arasında cihazdan alınan deneyim ve hatta aynı segmentin iki jenerasyonu arasında ki fark iyice silikleştiği için market geliri Google'da olduğundan her sene telefon satacak sihirbazlıklar yapmak zorunda olan Android üreticileri telefonları " feature creep " e çevirmek zorunda zaten.

Bunu da artık son kullanıcı yemediği için Apple satılan cihaz adedinde üçüncülüğe indiği halde premium segment telefonlar alınmıyor, mevzunun tamamı bundan ibaret. Hatta Xiaomi gibi firmalar varken Samsung'un bir daha bu satış rakamlarını bulması da zaten olası değil.

Durum bundan ibaretken anlamsız bir clickbait başlık atıp iPhone'a yanlanmanın anlamı ne ki?

Merhaba,

Apple, dünya telefon pazarında en çok telefon satan 3. üretici ünvanını 700$ satış ortalaması ile sağlıyor. 2. sıraya yükselen Huawei, her müşterisine P20 ya da Mate 10 satıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Videoyu izlerseniz konu Android telefon pazarında bir telefona iPhone parası vermek için neden kalmadığıdır.

Varsa konu hakkında görüşünüz yazın zaten bu konuyu görüş almak için yazdım ama üslup önemli. Ve yorumunuz kırıcı geldi bana.

iPhone a da o parayı vermek için bir neden yoktur. Aslında bizim demek istediğimiz şey bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EyeCoral

Mesut bey, bence arkadaşım sonuna kadar haklı, başlığınız çok saçma, sizin bir Apple aşığı olduğunuzu bilmeyen yok, ama bu aşkınızı kendinize saklasanız iyi edersiniz, bu nasıl bir başlık gerçekten, "Android telefona 1000 dolar verir miymişiz", siz İphone x kullanıyorsunuz, sizin o telefona 1000 dolar verme nedenlerinizi yazsanız da biz de herhangi bir Android telefondan farkını anlasak.
    Konu telefon olunca sinirlenen olacağını biliyordum da videoda özellikle düşüncelerinizi paylaşın dedim siz burada bütün olayı iOS vs Android'e indirgemişsiniz.

Android tarafında bir telefona 8500TL vermek için neden kalmadı tepe modellerle fiyat / performans telefonları arasındaki fark kapandı diyorum. Android telefon almak isteyen için artık uygun fiyata tepe model özellikleri taşıyan cihazlar varken Samsung'un Note ve S serisini Android'in ulaşılmazları olarak tutamayacağına deyiniyorum.

Bunu nedenleri ile aktarıyorum video topu topu 10 dakika izleseniz olayı göreceksiniz.

Sizin üslup ve yorumunuza ise hiç girmiyorum zira neresinden tutsak elde kalır.

Hiç bir firmada hissemiz yok. Bana uzun süreli kullanabileceğim şekilde S9+ da geliyor iPhone X da. Birini seçip daha yoğun kullanıyorsam bazı özelliklerinin bana daha çok uyduğunu düşünüyorum demek ki :)

Yoksa her programda çıkıp söylüyoruz kendi cebimden para verip alacak olsam ne iPhone ne S9+ alamam. Gider en fazla Mi 8 veya OnePlus 6 alır kullanırım.

5 para etmez plastik parçaları için strese girip de kırıcı sözler söylemenin anlamı yok. Sakinleşin.

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    "Konu iOS vs Android değil" diyorsunuz da; neden Android platformu için açtığınız bu konuda iPhone X'in fiyatını bir kriter olarak belirliyorsunuz? "Android platformunda Xiaomi gerçeği var, Samsung bunun iki katı fiyata cihaz satamaz" derseniz anlarım. Neden peak nokta olarak iOS cihazlarını görmek zorundayız? Note8'in iPhone X'dan aşağı kalır ne yanı var ki $1.000 verilmesin? "$1.000 verdiğin Note8 ile $200 dolar verdiğin Xiaomi aynı mağazaya giriyor" ise düşünce yapınız, bence o da yanlış. Girsin ikisi de Google Play'e, bence bu bir sorun değil.

Evet, iOS kullanmayı kafaya koymuş kişiler için Android cihazların fiyatı bir şey ifade etmiyor. Ben de bunu diyorum. Android kullanmayı kafaya koymuş birisi neden iOS cihazların fiyatını kriter olarak kabul etsin?

"iPhone almak için illa ₺8.500 vermeye gerek yok". Hmm... 2014'teki iPhone 6/6 Plus tasarımı ile aynı olan iPhone 8 (64 GB) ₺4.600, iPhone 8 Plus (64 GB) ₺5.000, iPhone 7 (32 GB) ₺3.600, iPhone 7 Plus (32 GB) ₺4.200.

2000 mAh'in altında batarya, 1334x750 çözünürlük, yüzde 60'larda ekran-kasa oranı, microSD kart desteği olmaması... Gerçekten bunların ₺3.400'lik Huawei Mate 10 Pro'dan daha alınabilir cihazlar olduğunu mu düşünüyorsunuz Mesut Bey?

• Ülkemiz sartlari icin konusursam herhangi bir telefona para vermek bile luks oldu. Xiaomi'nin 95 dolarlik redmi 5a modelini kullaniyorum iki ay once a101 den evoBt garantili 660₺ aldim. Su an hepsiburadada 900₺ den satiliyor.Xiaominin en ucuz modeli bu. Söyleyeceklerim bu kadar
    Konunun ozunde Mesut beye katiliyorum.hepsi ayni isi goruyor.pahalisina gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 2 Ağustos 2018; 0:6:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet veririm ama o fiyata sağlam iyi donanımlı olması lazım.

• Ee Eylül yaklaştı başlasın eşik altı PR çalışmaları mevsimi... Bakalım Apple Türkiye bu sene lansmana sizi götürecek mi? Hadi başarılar :) Gelsin Apple Watch hayat kurtardı haberleri :D

• Samsung gibi bir telefon üreticisi, Xiaomi ve birçok Çinli telefon üreticisinden farklı olarak birçok bileşenini kendisi üretiyor. Hatta Apple gibi üreticilere de ürün tedarik ediyor.

Apple diğer üreticilerden farklı olarak kendi yazılım ve donanım ekosistemini oluşturmuş durumda.

Diğer Android telefon üreticileri bileşenlerinin büyük kısmını (hatta montaj hizmetini de) başka üreticilerden sağlıyor.

Samsung, Android kısmının Apple'ı olacakken fiyat olarak kendini Apple'ın yerine konumlandırmaya çalıştı. Apple'ın da fiyatlarını istikrarlı olarak arttırması Samsun'a cesaret verdi.

Sonuç, para olarak büyük bir rakamı gözden çıkaran kitle Apple'a kaymaya başladı. Android tarafında ise insanlar fiyat / performans oranı yüksek ürünlere yöneldi. Çinli üreticiler de bu trendi yakaladı. Samsung çok inovatif bir ürün ortaya koymadığı takdirde bu fiyatlarıyla hızla pazar payı kaybedecektir. Samsung'dan amiral gemisi olarak 500 dolarlardan bahsedilirse Xiaomi gibi üreticilerin adı bile anılmaz.

• "Bir telefona 1000$ verir misiniz?" olsa şu anki başlığa göre daha mantıklı olurdu.

Şöyle bir istatistik yapılsa Türk kullanıcılarda,

+30 yaş üstü / erkek / telefonunu kazandığı para ile alan /aile babası bekar olsa da playboy olmayan / teknolojik gelişmelerle donanım, yazılım dünyası hakkında az çok bilgi sahibi /

kullanıcılarda android cihaz kullanım yüzdesi %85'in üstündedir.

• iphone'a para vermem, isterse 100$ olsun, adamlar telefonu kontrollü eskitiyorlar, daha ne kötülük yapsınlar kullanıcılara.

• Peki o zaman sakin sakin cevaplayayım.

Birincisi Samsung artık eskisi kadar premium telefon satamıyor diye bişey yok. Android dünyasında başka aktörler piyasaya girdiği ve çok güzel premium telefonlar yaptıkları için pastadaki payları küçüldü. Yoksa toplamda Android tarafta premium telefonların toplam satış adedi bence düşmüyor.

İkincisi 1000 dolar saçmalığını maalesef Apple telefon dünyasına getirdi. İOS tarafında rakibi olmadığı için de bu fiyatı aşağıya çekecek bir rakibi yok.
    Peki neden İOS kullanıcı kitlesi daha ucuza Android telefona geçmiyor diyebilirsiniz, ama bu durumda da siz bana kızacaksınız, bence kesinlikle sebebi Teknoloji cahilliği. Bu telefonları kullanan büyük ama çok büyük bir kısım gerçekten telefondan, işletim sisteminden anlamıyor. Eşimden biliyorum teknolojiden zerre anlamaz. İphone kullanıyor, ben mate 10 pro kullanıyorum. Benim çektiğim fotolara hayran kalıyor, gün içinde hiç şarj ihtiyacım olmadığını görüyor ve imreniyor, e sana da sonra bi Huawei alalım diyorum, durup bi düşünüyor, neden? Çünkü diğer arkadaşları iPhone kullanıyor. Allaha şükür durumumuz iyi, yıllarca iphone kullandım ama android tarafını hep samsung temsil ediyor algısı vardı ben de. Samsung da maalesef bi dönem hep sorunlu telefonlar üretiyordu, ne zaman samsungdan daha iyi android telefonlar olduğunu gördüm tüm bakış açım değişti. Kırıcı olduysam özür dilerim. Saygılar.

• Ben prensip olarak bir telefona 1000$ verilmesine karşıyım zaten. İster Apple olsun ister Samsung veya başka markalar benim için zerre farketmez. Hani derler ya ayranımız yok içmeye.

Bu fiyatlar bir telefon için fazlasıyla abartı zaten. İsteyen istediği parayı verir tabii ama ben o parayı veremem açıkçası.

Maksimum 400-500 dolarlık bir cihazda fazlasıyla iş görür Mesut bey'in de dediği gibi.
  • Çok eskiden bir telefona 1000TL fazla derdik.
    Şimdi ise nerdeyse giriş seviyesi telefonlar 1000TL.
    Sırasıyla 2.el kullandığım telefonlar galaxy mini 2. el 350 TL. 4 yıl kullandım.
    gmd 1 2. el 200 TL ekran kırıktı 100TL ekran parası.
    Lg g2 2. el 450 TL.
    Şimdi ise Xiaomi Mi A1 sıfır cihaz. 10 taksit 1500 TL.
    Bankacılık e-devlet gibi uygulamalar olmasa akıllı telefon kullanmazdım.
    Maalesef devir akıllı telefon devri.
    Taksitli alışverişe karşı olmama rağmen özellikle 2. elde g2 şebeke sorunu benim 0 telefon almama neden oldu.
    Ne ios ne android umrumda değil.
    Bu saatten sonra kolay kolay telefon almam.
    Ekonomi belli asgari ücret belli.
    Atalarımız ne demiş. Ayağını yorganına göre uzat.

• Apple'a da Android telefonlara da 8500 TL vermem. Hiçbir telefona 8500 TL vermem. Zenginim ama keriz değilim.

• Vermem. Çünkü 800 dolara aldığın ios cihaz 6 ay sonra da 800 dolara satılırken android cihaz 6 ay sonra 600 dolar civarı bir fiyata sıfır olarak satılması insanda paranın çöp olduğu hissi uyandırır. Ve 2. elde de ios kadar değerini koruyamayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.