Şimdi Ara

Bir Android telefona iPhone ile aynı parayı verir misiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
10.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğretmenim, eşim de öğretmen, almak istesek hepsini alabilecek miktarda kazanıyoruz şükür ama hiç bir telefona o kadar para vermeyi düşünmüyorum. Verebileceğim en yüksek miktar nokia 8in fiyatı kadar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç bir telefon bu kadar yüksek fiyatları hak etmiyor. iPhone'u her hangi bir konuda lider yapacak HİÇ bir şey yok, buna fiyatı dahil HER ŞEY DAHİL diyorum. Boşuna algı operasyonu yapmayın.
  • Bence verilmez. Güncelleme en büyük sorun ve bunu gidermedikleri sürece o paraya iPhone alınır. 6s'in muadili olan S6 şu an nerede? Aylık güncelleme alıyor mu? Android P geliyor S6'ya daha Oreo gelmedi. Güya güncellenecek ama ne zaman..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden telefona deli gibi para döken birisiydim, ama artık asla bir telefona 500 dolardan fazla vermem.

Elimde OnePlus 5T var ana telefon olarak, hatta yan telefonum diyeceğim S7'yi bile düşünürsek şu an 1000 dolara satılan telefonlardan bence eksik tarafı yok.

Performans desen optimuma ulaşmış neredeyse, sd835 beni en az 3 yıl götürebilecek bir işlemci. Fark sadece oyunda çıkıyor, son çıkan Asphalt 9 yüksek ayarda son derece akıcı.

Fark diyebileceğimiz tek şey kamera bence, ki mercimek tanesi kadar sensörle neler yapabileceğiniz sınırlı. Onun yerine günlük işlerimi 5t ile kurtarıyorum, hatıra fotoğrafı gibi nispeten önemli fotoğrafımı nx300'üm ile çekiyorum, hem cebimde 500 dolarım kalıyor, hem de önemli fotoğraflarım aynı veya daha iyi kalitede oluyor. Eğer gerçekten önemli bir şey çekmem gerekirse haberim oluyor zaten slr ım ile gidiyorum.

Apple da inanılmaz yazılım desteği var diyorsunuz, android tarafında da custom rom diye bir kartın olduğunu unutuyorsunuz. Oneplus one, galaxy s5 gibi 2014 amiralleri linageos android oreo çalıştırıyor.

Kısacası 500 dolar üstü para dökmek telefona artık saçmalık. Elma logosu olsa da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Reddetseniz de etmesenizde ios rakipsiz bir işletim sistemi. En azından şimdilik.

• Sürekli yanlış şeyi tartışıyoruz. Android bir tercihtir bunu neden anlamakta zorlanıyoruz . Onun dışında tüm telefonlar Apple’ın fiyatlarına göre konumlanıyor. Sistemi belirleyen Apple oluyor. Apple dolar kurunu bahane ederek neredeyse dolar kuru 8’miş gibi zamlar yapıyor bu yüzden de Android telefonlarda yine yeni fiyatlara göre konumlanıyor. Ama asıl eleştirilen yine Android telefonlar oluyor senin ne haddine diyerek adeta.

Tüm bunlara rağmen Apple fiyatları yeteri kadar eleştirilmezken Android’e neden kadar para veriliyor diyor. Merak ediyorum Apple eskisi gibi uzun yıllar götürecek bir yazılım stabilitesine sahip değil garanti servisi olarakta tavırları çok değişti ve fazla davayla muhataplar artık peki Apple neden alınıyorda Android alınmıyor o fiyatlarda. Ama Apple 10.000 TL yapsa dahi doğru düzgün tepki olmadığı için günah keçisi Android telefonlar ilan ediliyor böyle bir piyasa algılaması olamaz hiçbir şeyde, bu arabada da böyledir lüx markalar fiyat artırırsa altındaki markalarda ona göre arttırım yapar. Olaylara çok düz bakıyoruz.

• Saçma sapan bir sonuç çıkacağı belli olan bir anket.

Neden? Çok basit ; Android telefon almayı aklının ucundan geçirmeyen , Iphone dışındaki cihazları hiç kullanmamış ( aynı fiyat seviyesinde ) adamlar tabiki Hayır seçeneğine çökecek.

Çünkü mantık Iphone dışında birşeye para verilmez şeklinde. Kimi saf marka algısı , kimi alışkanlık.

Böyle bir anketten düzgün bir sonuç çıkmaz.

Şöyle bir anket yapın bir dahaki sefere bence ; Apple telefon üretmeyi 6 yıllığına bıraktığını söylese bu süre zarfında Android tarafından cihaz almayi düşünür müsünüz?

İşte o zaman gerçek sonuçları alırsınız.

• İlk çıktığından beri Note serisini kullanırım,Note 7 faciasını saymazsak çıkan serinin tamamını aldım kullandım.
    Bundan sonrada alıp kullanacağım,Ben bir mühendisim ve çok işime yarıyor,bir toplantıda hızlıca not almak veya iş esnasında ustalara hızlıca bir şeyler anlatmak için ekrana hızlıca çizim yapmak çok güzel.
    Her yıl Hem iphone ve hemde note un yeni çıkan mpdeline para veriyorum (iphone eşim için)
    Türkiyede yaşasam her yıl telefon değiştiremem,yaşadığım ülkede bu pek sorun olmuyor Türkiyeye göre çok daha ucuz.

• O para hiçbir telefona verilmez

• "Sony, Samsung, LG, HTC fark etmeksizin bu üreticilerin ürettiği telefon modellerinin hepsinin aynı markete erişiyor olması, aynı uygulamayı, aynı görünümde açabiliyor oluşu, tüm telefonlarda aynı bulut servisleri, aynı dijital asistan varken neden Android yüklü bir telefona 500$ değil de 1000$ verilir ki? Siz verir misiniz?" bu ne saçma cümle olmuş ya?
    Her yeni Iphone çıktığında farklı bir bulut hizmeti kullanıp, farklı markete mi erişiyorsunuz? Iphone 8 de açılan uygulamanın görüntüsü X' de çentik garabeti haricinde farklı mı gözüküyor?

Ha bu arada bu fiyatlara Iphone X' de satmıyor.https://www.newsweek.com/iphone-x-sales-are-less-half-apple-expectations-814039https://www.digitaltrends.com/mobile/apple-iphone-x-sales-underperform/https://www.techjuice.pk/iphone-x-sales-didnt-meet-expectations-wall-analyst/

Üzülerek algı yaratma çabası gördüm.

Bu arada 1000 dolara telefon mu olur la? Elma armut bile olsa.

• İPHONE : Kısaca iphone asla alman çünkü bana göre iphone kiralıktır senin değil nedeni telefonda hiç bir değişiklik yapamazsın android gibi açık ve rahat değil. ilk çıktığında 3GS modeline kadar kulandım

SAMSUNG : Artık eskisi kadar yenilikçi değil saçma sapan bir konox diye bir program koydu tüm telefonlara root lamak dert olmuş root lamayı kaldırsan bile eski halini almıyor Fiyat pahalı. Güncelleme hala android 8.0 oysa 8.1 çıkalı 1 seneyi geçti.

HUAWEİ giriş sevileri alınabilir ancak amiral sınıf resmen kazık fiyat olarak root berbat rom bulma berbat parasını hak
    etmiyor güncelleme sıkıntılı ve çok geç geliyor

XİAOMİ : şuanda en kral telefon güncellemeye önem veriyor istediğiniz gibi özelleştirme var root rom her yerde
    sıkıntı yok kulanıcı dostu bütün olması gereken ayarlar bir çok telefonda root suz yapamadığın işi xiaomi
    ayarlarda veriyor seviyorum fiyat ve performans telefonu istediğin herşey içinde ve ucuzzzz

SONUÇ : 500 dolar değerinde 1 telefon alınır android istenilen

1-Hızlı güncelleme en önemlisidr bence
    2-özelleştirebilirlik özgür olmak gibi birşey devloperlerden kod saklamıyacaklar
    3-kesinlikle Snapdragon en kötüsü bile diğerlerinin en iyisinden iyidir desteği var hemde çok
    4-aldığın telefon ne olursa olsun sitesine girdinmi rom indirme linkleri olmalı başka yerde aramak lazım
    5-Ben telefon aldım ama rotlıyamam o telefonu alamam aldıktan sonra rotlarım kırarım yakarım kime ne ama bazıları buna izin vermez APPlEden ne farkı kaldı hani özgürlük
    6-Fiyat uçuk olmamalı en fiyat şu anda xiaomide şirken sürümden kazanıyor karımız %5 geçerse tüketicileri geri veririz diyor

• Parayı veren adamı konuşturur.Bir öyle bir böyle yanar döner dünya.

Hem daha az para ödeyerek aynı , hatta daha iyi özellikleri olan telefon alabiliyorsam iphone'ye neden daha fazla para

ödeyeyim ki?

Mi 8 kaç adet sattı acaba ? yok satıyor be yok yok , alacaz telefon yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 2 Ağustos 2018; 3:6:8 >
  • Android dediğin Note 3 gibi olacak. Abimin Note 3 telefonunu amcama verdim. Benim ise Huawei p7 var. 2013 çıkışlı Note 3 ün hızı bugünkü J7 Prime seviyesinde. Hâlâ mükemmel çalışıyor. Benim telefon ise 2016 çıkışlı ve çok yavaşladı. Donma problemi sıkça yaşanıyor.

Note 3 gibi olacak telefona ben 1000 dolar veririm yani.

• Ben androidin sahibi olsam, android os kullanan cihazlardan aldığım payı yükseltirim. Bu şekilde o markaları kendi işletim sistemlerini yapmaya yönlendiririm. Android sadace bana kalır. Ve yılda tek model telefon üretip fiyatınıda uygun tutarak elmayı sallayıp yere düşürürüm.

Elma ile armutu kıyaslayıp duruyoruz.

Ben a5 2016 kullanıyorum.

Android kullanan orta seviye yada alt seviye cihazların kasma donma yapmadan çalışabilmesinin sağlanması gerekir. Sıkıntı burda bence. İos düşük özelliklerdeki cihazında akıcı çalışıyor ama android üst seviye cihaz değilse hep sıkıntı.

Sonuç olarak alım gücümüz nispetinde çok uygun fiyatlı cihazların kasma sorunları çözülse iphone a para vermek ahmaklıktır bence.

Aynı para verilecekse ios tercih edilir.

• Kamuoyu araştırması...
  • Sorsan stabilite, sorsan donmaz takılmaz.Ama %99.9 u masaya koyabilmek için alıyor..Çünkü masadaki telefonu ile adam olduğunu zanneden,toplumda kişilik sahibi olduğunu zanneden gerizekalılar dolu memlekette.

• Almayın ve aldırmayın,sürekli en üst seviye telefon isteme saçmalığı bitmedi artık.Bir kaç sene önce hadi en alt model telefon çöpten farkı yoktu şimdi en alt seviye cihazda bile her işini hemen hemen görüyorsun.

Telefon fiyatları tepe modeller 5 bin ile 8 bin arası olmuş bu paraların büyük kısmı yurt dışına gidiyor yazık günah,ondan sonra telefon niye arttı su arttı bu arttı artar kardeşim artar aylık 1600-2500 gelir ile adam note 9 ada iphone x almak için kendini yırtıyor o da yetmiyor forumda fanboyluk kaygası ediyor bunun mantıklı açıklaması yok kardeşim.

İos ve android kaygası 1000 dolara android olur mu?.Firma isterse 10.000 dolar da yapar 1000 dolar da ha sen 500 dolara 1000 dolar ayarında bir telefon alabiliyorsan bunun da kaygasını siyasetini yapmanın hiç mantığı yok.Sen hep en tepe en üst seviye cihaz aldıkça üretimde olmayınca otomatik olarak bu fiyatlar artar devlet cari açık artmasın diye ürüne vergiyi dayar kardeşim.

Buraya kadar kendi düşüncem,konu ile ilgili sunu diyebilirim 1000 dolara iphone tarafında 4-5 sene güncelleme desteği ve daha iyi garanti servisi sunarken 2 sene güncelleme ve orta seviye garanti sunan android hiç bir cihaz o parayı haketmez.Android dipsiz kuyu a dan z ye kadar çeşit çeşit bileşen var o olmazsa bu olur dünyası var.

Android işletim sisteminden tam verim almak istiyorsan açık açık samsung ve huwaei den uzak duracaksın kısacası bu zamanda snapdragon işlemci kullanmayan hiç bir android cihazı almayacaksın farklı işlemci kullanmak güncelleme sıkıntısı ve kernel sıkıntısı çıkması normal durum android snapdragon dünyasında dönüyor...kapişşşşş

• Kendi dediğiniz gibi 400-600$ bandında olan bütün telefonlar insanların günlük ihtiyaçlarını rahat karşılaşabilecek seviyede hatta aşmış durumda. Bu aralıkta android tabanında güncel ürünler bulabileceğim için tercihimi android tarafından kullanırdım. 1000$ harcayacaksam da hangi platform teknolojik açıdan daha yenilikçiyse ona göre değerlendirip alırdım.
  • Eğer birgün Apple da androidde olduğu gibi en son teknolojiyi verir, kullanıcıları cihazı istediği gibi özelleştirebildiği bir sistem yapar, o zaman benim gözümde şansı olur. Bence Apple alıp kullananların çoğu bu zamanda teknoloji cahilidir. Ben Mesut Bey'in olayı abarttığını düşnüyorum. Apple cihazların artıları var evet, ama hiçbir zaman tasarım konusunda da, hayatı kolaylaştıran özellikler yani ''akıllı telefon'' olma çabasında da bir android olmadı. Apple'ın birsürü +'larını sayıp -'lerini unutmak sizin gibi bir editöre yakışmıyor Mesut Bey. Tamam sizin için daha iyidir kolaydır, daha hoşunuza gitmiştir fakat genelleştirmeniz bence mantıklı değil. Ben şahsen 1000$ verip iPhone almaktansa, daha fazlasını vaad eden android bir cihaz almayı yeğlerim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.