Şimdi Ara

Bir araba alıp 10 yıl bineceğim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ukubat
    Ben şöyle yapıyorum;
    0 km otomobil alıyorum.
    Aldığım araç bitene kadar biniyorum.
    Bu da yaklaşık en az 15 sene yapıyor. Sonra satıp yeni araba alıyorum.

Bizim milletimiz garip.
    0 km alıp 2 sene sonra araç daha yepyeni iken satıp model yenilemeye çalışıyor.
    Satıyor üzerine 15-20 bin TL kredi çekip yeni araba alıyor.
    Ömrü kredi ödemekle geçiyor zavallı halkımızın.
    Halbuki o arabayı yıllarca kullansa hem ödediği paranın verimini alacak hemde ha bire kredi ödemeyecek.
    Araba masraf çıkaracak diye otomobilini yenileyen garip bir milletiz. 1-2 bin TL masraftan kaçıp, 20-25 bin TL borca giriyoruz.

+1

Aracım neredeyse 7 yaşında.
    Pert edene ya da araç fiyatları makul düzeye gelene kadar da değiştirmeyi düşünmüyorum.

• quote:

Ben şöyle yapıyorum;
    0 km otomobil alıyorum.

Bizim milletimiz garip.
    Halbuki o arabayı yıllarca kullansa hem ödediği paranın verimini alacak hemde ha bire kredi ödemeyecek.
    Araba masraf çıkaracak diye otomobilini yenileyen garip bir milletiz. 1-2 bin TL masraftan kaçıp, 20-25 bin TL borca giriyoruz.

Sayın abicim saygılar hürmetler, yaş kaç ?
  • Bir EK kasa 2000 model ayda 96 97 98 model civic alın 30 yıl sonra bile aynı paraya satarsınız ne üzer ne yolda bırakır
  • İmzamda yazan arabamı sıfır aldım 14.10.2004 günü ve şu an 137 bin km.'ye yaklaştım. Bu sene Ekim ayında 10. yaşına girecek. Ciddi bir sorun yaşamadım. Bu haliyle bir 10 yıl daha gider. Debriyaj balatam bile değişmedi. Yenilersem eğer takasa verip artık hangi arabayı alıyorsam üzerine fark verip alırım. 2004 EKİM ayında 20.500.000.- Liraya almıştım. Şu an satsam 14 bin lira ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 2 Ocak 2014; 16:34:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

quote:

Ben şöyle yapıyorum;
    0 km otomobil alıyorum.

Bizim milletimiz garip.

Sayın abicim saygılar hürmetler, yaş kaç ?

Yaşımı öğrenip ne yapacaksınız merak ediyorum?Anladım niyetinizi.:)))
    Neyse şu an kullandığım arabayı 0 km almıştım ,önümüzdeki sene 10. yılını dolduracak.
    En az 5-6 sene daha binerim. Benimle birlikte araba alan arkadaşlarım vardı. Şu an 4. arabasını alan var aralarında.
    Ben hala aynı araca biniyorum. O arkadaşlarım ise 10 yıldır bankaya kredi ödüyorlar.
    Demek istediğim bunun mantığı yok. Ayrıca ben olaya biraz duygusal bakarım. Arabamla bir çok anım var. Çocuklarımla geçirdiğim vakitler var.

• ukubat U kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yorum yazanlara liseli ergen muhabbeti yapan tiplerden değilim , siz 15 yılda bir araba değiştiriyorum diyince, bende dedim iki araç değiştirmiş olsa eder 30 e ilk sıfır arabasını da 30 yaşında almış olsun 30+30= eder 60, forumda 60 yaşında üye varmı diye niyetlenmiştim. Saygılar benden
  • Benim yöntemim de şöyle:

Ölücülük yapıyorum...

İkinci elde çok tutulmayan arabalardan hoşlanıyorum. (Bazı Cabriolar, Alfalar, imzama bakınız, Subaru, Roadsterlar falan) Çok tutulmayan bu araçlar zaten keyfim de bu yönde olduğu için ikinci el almak çok mantıklı oluyor. En son aldığım A3 Cabrio'nun sıfırı 52.000 Euro iken ben 32.000 Euro'ya almıştım. Araç 6 aylık, 9000km'de idi. Arıza yapmayacak gibiyse 240.000km'lere kadar kullanıp satıyorum. Toplamda alış ile satış arasındaki zararım sıfır C sınıfı araba alacak olsam yaşayacağım zarara eşit oluyor. Biraz daha fazla yakıt sarfiyatı, biraz daha yüksek vergi ve kaskoya katlanıp C sınıfı arabaya binmek yerine kült, güzel, az rastlanır, keyifli arabalara biniyorum. Kaç yıl bindiğim çok önemli değil. Ben km ömrünü doldurup satıyorum. Ama şöyle söyleyeyim: 3 yaşındaki Subaru 100.000km'de. 3 yaşındaki A3 78.000km'de. Toplamda 3 yılda 169.000km yapmışız. Bu mantıkla Subaru 7 yaşındayken falan satılır. Audi de 8 yaşında falan satılır; ancak Audi'nin şimdiye kadar çıkardığı ve garantiden giderilen sorunları düşünülürse, o kadar km dayanacağını hiç sanmıyorum.

• Nispeten fazla km yaptığım için (senede 25000-30000) 0 km alıp 5 yıl kullanıp model yükseltiyorum.Son 2 aracım bu şekilde kullanıldı.Özellikle dizel araçlar belli yıl ve km sonrasında daha fazla değer kaybediyor.
  • 2000 yılı ekim ayında aldığımız 2001model 1.6 RXE Laguna'mızı geçen ay sattık. 230.000km boyunca kahrımızı çekti. Ne Azerbaycan dağları bıraktık, ne İran ovaları, ne Beyrut sahilleri. Biraz da işimiz gereği ülke ülke gezdik. Hani ciğerini bilmek vardır ya ciğerini öğrendik arabanın, biz onu tanıdık o bizi tanıdı özümsedi. Komik gelecek belki ama sattıktan sonra insanın içi buruluyor. Ne ben ibizama alışabildim, ne babam passata alışabildi. Zamanla ne olur bilemiyorum.

Bir araca 10 yıl binmek konusuna gelince, bence yapılacak en mantıklı karar. Aracı komple perte çıkartacak kaza bela durumu olmadıkça günümüz otomobilleri en az 15yıl sorunsuzca kullanılabilir. Hatta uzun vadeli düşünülerek biraz dikkatli kullanılırsa daha fazla belki de. Ama tüketim toplumu olduğumuz için maalesef her yıl araç değiştiriyoruz. Kazandığımızın yarısını otomobil firmaları diğer yarısını da devlet alıyor. Çeyrek altın bozarken bile finansal yönden mantık hesabı yaparken her yıl araba değiştirmekte bi beis görmeye bir milletiz. Arabalarınızı satmayın, onları sevin sahiplenin efenim, bırakın komşunuz iki senede bir araba değiştirsin. Siz anılarınızla eski evlatlığınızla mutlu olun...

• 10 yıl süreli binmek için japon menşeili araçlar tercih edilebilir. alman ve fransız avrupa üretimi araçların ekonomik ömrü en fazla 10 yıl olduğu için bakım masrafları ileride canınızı yakabilir.
  • Önceki aracım Renault 19 1.6 Alize'ydi, sıfır almıştım ve 12 yıl çok severek kullanmıştım. İyi bir seçim yaparsanız olmayacak bir şey değil.
  • Devletimiz elimden almazsa 10 yıl kullanmayı düşünüyorum, 2012'de 6.500'e aldığım E segmentindeki aracımı.
    1988 model omega 2.3 tdi
  • Ben kısaca özetleyim:
    Evet dediğinizde haklısısınız çevremde çok örneği var Ailede evlatlar 18 yaşını doldurunca hemen araba istiyolar artık bir evde 3-4 araba görmek sıradanlaştı bu araçlara da ticari taksi gibi karışık biniyolar araç farklı farklı 3-4 kişi ile tanışınca kullanıcılar da genç olunca 3-5 senede hoşaf oluyo yada yeni modeli çıkınca veya arkadaşı yeni araç alınca kullanıcılar da dediğim gibi genç 18-25 yaş arılığında hadi yenisini alalım diyo ebebeyinlerini ikna yoluna gidip borç altına sokuyo dikkat edin her yerde bu tipler var para varmı yok piyasadaki araçların %60'ı hacizli....
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

ne güzel 2. elin prim yaptıgı yıllara geri döndük.

• Bu araçların fiyatlarının yükselmesi sadece sıfır araç alanları etkilemedi. Orta sınıf da artık güzel arabalara binmeye başlamıştı ikinci el alarak. Şimdi orta sınıf öyle C-D segmenti araçlara zor biner; clio, accent, corsa vs. kullanılacak artık.
  • bu işte en kârlı olan elinde arabası olupta satmayıp binenler bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Aldığında 23.000 dolar ödemişsin (dolar 1.52)
    Şu an sattığında 16.500 dolar ediyor (dolar 2.18)

2009 da ne kadar maaş alıyordunuz TL ve Dolar karşılığı?
    2014 de ne kadar maaş alıyorsunuz TL ve Dolar karşılığı?

Hocam araç benim değil arkadaşımın. Geliri hakkında bir bilgim yok. 8-10 tane dairesi, bi kaç tane dükkanı vardı onlardan gelen kiralarla geçiniyor.

üzüldüm valla Allah kimseye böyle geçim sıkıntısı vermesin

• Honda
    Mazda
    Nissan
    Mitsubishi
    Toyata

5 markadan başkasını almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 3 Ocak 2014; 23:49:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Honda
    Mazda
    Nissan
    Mitsubishi

4 markadan başkasını almayın.

Yapma yahu, o nedenmiş fasulye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Honda
    Mazda
    Nissan
    Mitsubishi

4 markadan başkasını almayın.

Yapma yahu, o nedenmiş fasulye?

çünük ıslakfasulye öyle istiyor!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.