Şimdi Ara

Bir araba alıp 10 yıl bineceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu nedir arkadaş sattığın arabayı aradan 3 yıl 4 yıl geçmesine rağmen bırak daha ucuza almayı aynı paraya bile alamıyorsun.Ne gerek var şimdi alayım 5 yıl binip bugün verdiğim paradan daha fazlaya satarım enflansyondan ettiğim zararıda arabaya 5 yıl tepe tepe bindiğime sayarım al sana mükemmel ekonomimizde en akıl kârı iş! Araba satmakta neymiş hatta sıfır aldın kontağı çevirdin en az 5 bin zarar muhabbetide bitti.Zarar mı edeceksin satma 1,5-2 yıl sonra aynı paraya yine satarsın.
    B sınıfı 50 bin C sınıfı 70 bin olmuş!!
    2006 yılında 2005 model 100bin kilometrede Audi A6nın otopazarında 46bin liraya satıldığını biliyorum.Al bak şu linkten arkadaş dolar 1.56 ! Yani araba 29.500 dolar.
    2006 Yılı Dolar Kuru Merkez Bankası
    Senelik gelir memurun senelik geliri 7bin-8bin dolar civarı.
    Bugün 1 yaşında Audi A6 78.500 dolar memurun ortalama geliri 10bin dolar civarı.
    Yahu hiç gözümde yok Audisi BMW'si sadece örnek.İyiye giden ülke bana elimdeki 10bin dolarla(az değil 10bin dolar!) eli yüzü düzgün modeli yüksek bir B sınıfı araba aldırsın o da yeter!!

• 2009 yılında 35 Bin liraya sıfır alınan corolla 60000 km yapmasına rağmen şu an 36 bin liraya alıcısı var. Üstüne üstlük bir kaç yerinde boyası var.
  • ne güzel 2. elin prim yaptıgı yıllara geri döndük.
  • Turkiye piyasasi boyle iste. Fransa da tam tersi, fiyatlar cok cabuk dusuyor. Turkiye piyasasini anlamiyorum, arz talep diyecem de, asiri yuksek fiyatlar...
  • Bir bmw e46 alın 10 sene binin aşşa yukarı 25 liraya satıcaksınız üzerinden çok geçsede :)))
  • 0 2011 corollayı 42 bine alıp, 2012 sonunda 43 e sattim. Oto pazarina götürdüğüm gün satıldı.
    Şimdi 2011 focus 2 var böyle bir piyasada arabamın üstünde fiyat teklif etseler satmam. Allah kaza bela vermesse en az 5 sene daha binerim. Arac satmak kolay ama almak tam bir işkence. Hele 0 araç fiyatlarının bu kadar uctugu bi zamanda. En mantıklısi alip 10 sene binmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brian O Conner kullanıcısına yanıt
    Aldığında 23.000 dolar ödemişsin (dolar 1.52)
    Şu an sattığında 16.500 dolar ediyor (dolar 2.18)

2009 da ne kadar maaş alıyordunuz TL ve Dolar karşılığı?
    2014 de ne kadar maaş alıyorsunuz TL ve Dolar karşılığı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Aldığında 23.000 dolar ödemişsin (dolar 1.52)
    Şu an sattığında 16.500 dolar ediyor (dolar 2.18)

2009 da ne kadar maaş alıyordunuz TL ve Dolar karşılığı?
    2014 de ne kadar maaş alıyorsunuz TL ve Dolar karşılığı?

Hocam araç benim değil arkadaşımın. Geliri hakkında bir bilgim yok. 8-10 tane dairesi, bi kaç tane dükkanı vardı onlardan gelen kiralarla geçiniyor.
  • Acaba elimdeki aracı 5 yıl daha mı kullansam diyorum, ama sonra çıkaracağı sorunlar vs. gözümde büyüyor. Aslında en temizi premium segment bir araç alıp 10 yıl kullanmak. Aklımda X1 ya da 3 serisi alıp 10-15 yıl binmek var. Taş gibi arabalar. Ufak tefek sıkıntıları dışında 10 yıl binilse bile sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum. Ama şimdi bir de premium markaların servis fiyatları ve kasko, sigorta ücretleri vs. var. Hangisi daha karlı oluyor hesaplayamıyorum. Elimdeki aracı 5-6 yıl tamir ettirip kullanmak mı, yoksa 0km BMW-Mercedes alıp 10 yıl kaskosuyla, bakımıyla mı mücadele etmek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbrsgn

0 2011 corollayı 42 bine alıp, 2012 sonunda 43 e sattim. Oto pazarina götürdüğüm gün satıldı.
    Şimdi 2011 focus 2 var böyle bir piyasada arabamın üstünde fiyat teklif etseler satmam. Allah kaza bela vermesse en az 5 sene daha binerim. Arac satmak kolay ama almak tam bir işkence. Hele 0 araç fiyatlarının bu kadar uctugu bi zamanda. En mantıklısi alip 10 sene binmek.

Yaklaşık 3 aydır araba bakıyorum 2000 model Corsaların 18bin 2006-2007 puntoların 21-22bin olduğunu gördükçe hevesim kırılıyor.
  • Brian O Conner kullanıcısına yanıt
    Pardon ben sizin sandım. Lafı getirmeye çalıştığım konu şudur. Araçlar aslında zamlanmıyor arkadaşlar, TL eriyor değer kaybediyor... Bu da balon gibi büyüyen dünya devi güçlü ekonomimizin geldiği noktadır :)
  • bu konuda yakında kapanır tıpkı benim kapanan konum gibi hükümete laf etmek bazı forum yöneticilerine dokunuyor heralde ki siyaset diyip konuyu siliyorlar .. görmemek yada görmek istememek yokmuş gibi davranmakta destek vermeye yarıyor bunu ununtmamaları lazım ..
  • Dediğim gibi 2. elde bide tam bi işkence. Temiz araba bulmak çok zor, hadi buldun piyasadan çok fazla istiyorlar.
    Ona da tamam dedin verdin bu sefer km düşürülmüş oluyor o olmadı pert kaydı çıkıyor.
    Satımı alımı kadar olmasa da başa bela. Ben sahibindene bir daha ilan vermem.
    Gelen mesajın, teklifin haddi hesabı yok.
    Geçen sene megane 2 satacak oldum değeri 23 24 civarıydı. leptoptan tut, bisiklete kadar takas üstünüde az bir miktar para.
    akıllarınca 500 lük leptopu 2 bine verecekler. Bunların yüzünden bir daha arabamı satacak olsam gider oto pazarında satarım.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbrsgn -- 2 Ocak 2014; 13:41:23 >
  • malını satmak zor. o yüzden kullanacan binecen 10 sene. sonra gidip takasa verip sıfır alacan. diğer türlü eziyet..
  • 10 yıl binilecek araba,kullanımı keyifli,sorunsuz ve bütçeyi silip süpürmeyen cinsten olmalı.subaru legacy,mazda 6 kullanım maliyetini az daha düşürmek için lancer 1.8 olabilir.tabii 22 olan bütçeye az eklemeler gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abiler demişsiniz aracı 3 sene önce 36 bin e alıyordun şimdi satsan yine 36 bin diye falan

ama şimdi bu arabayı 35 bin liraya satsan yerine ne alacaksın aynı sınıf sıfır bir araba almak için üzerine 25 bin lira eklemek lazım nereden baksanız

ayrıca teknoloji artık gelişti araçlar öyle zırt pırt bozulmuyor

2004 model lacettimiz hala taş gibi 10 yaşında olmasına ramen

ama insan farklılık istiyor 5 seneden sonra sıkılıyorsun ama artık Türkiye'de 5 yılda bir araba değiştirmek hayal olmaya başlıyor
  • 10 yıl tam ideal rakam bence.
  • 2001 model focus sw 1.6 otomatik aracımı tam 10 sene 0 sorun ile kulllandım ve 2011de passat sw ile değiştirdim. ancak olası dsg problemi dolayısıyla bu araca 10 sene binebilirmiyim, bilmiyorum. dsg sorununu bilerek aldım ama o zaman başka tercih şansım yoktu maalesef. 3 ay daha bekleseydim pug 508 sw dizel otomatik çıkacak ve onu alacaktım büyük ihtimalle.

2007 ekimde aldığım jazz (vurayım tahtaya) 0 sorunla 6 yılı devirdi, umarım ona da 10 sene binerim..

bu ülkede sık araba değiştirmek akıl karı değil. her araç alımında devletimize de bir tane alıyoruz. o nedenle sorun çıkarma potansiyeli düşük araç alınmalı ve bakımlı tutup uzun yıllar kullanılmalı bence de.
  • Yeni ekonomi bakanımıza göre otomobil keyfi ihtiyaçmış, o yüzden oturun oturduğunuz yerde araba falan değiştirmeye kalkmayın.
  • Ben şöyle yapıyorum;
    0 km otomobil alıyorum.
    Aldığım araç bitene kadar biniyorum.
    Bu da yaklaşık en az 15 sene yapıyor. Sonra satıp yeni araba alıyorum.

Bizim milletimiz garip.
    0 km alıp 2 sene sonra araç daha yepyeni iken satıp model yenilemeye çalışıyor.
    Satıyor üzerine 15-20 bin TL kredi çekip yeni araba alıyor.
    Ömrü kredi ödemekle geçiyor zavallı halkımızın.
    Halbuki o arabayı yıllarca kullansa hem ödediği paranın verimini alacak hemde ha bire kredi ödemeyecek.
    Araba masraf çıkaracak diye otomobilini yenileyen garip bir milletiz. 1-2 bin TL masraftan kaçıp, 20-25 bin TL borca giriyoruz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.