Şimdi Ara

Bir araba alıp 10 yıl bineceğim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Honda
    Mazda
    Nissan
    Mitsubishi

4 markadan başkasını almayın.

Yapma yahu, o nedenmiş fasulye?

Toyata'yı unutmuşum hocam.

Bütün arabaları 10 yıl kullanabilir insan ama biri 20 yıl gibi gelir, biri 1 sene gibi gelir.

Biri türlü türlü sorunlar çıkartır, birini yaparsın diğeri patlar.
    Birinde de bakımdan bakıma girersin servise.

2013 Opel Astra Sport Tourer aracımız var, eşim kullanıyor. Gayet sakin kullanıyoruz en fazla 5 kere basmışızdır araçla ve turbosu çatladı. Allahtan Volkswagencilik yapmayıp garantiden değiştiler sağolsunlar.

• Mazda iyi Mazda.

Bozulmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Bu araçların fiyatlarının yükselmesi sadece sıfır araç alanları etkilemedi. Orta sınıf da artık güzel arabalara binmeye başlamıştı ikinci el alarak. Şimdi orta sınıf öyle C-D segmenti araçlara zor biner; clio, accent, corsa vs. kullanılacak artık.

Orta sınıf diye bişey kaldı mı sanki hocam?
  • fiat bravo al 3-5 milyon yıl rahat rahat binersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortunasuper

fiat bravo al 3-5 milyon yıl rahat rahat binersin.

Komiksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Orijinalden alıntı: fortunasuper

fiat bravo al 3-5 milyon yıl rahat rahat binersin.

Komiksin

yıl yerine kilometre demek içime sinmedi:))
  • 1994 model mazda 323 ümüz var 97 yılında dayımdan aldık 40 binde , hala taş gibi ve hiçbir sorunu yok şuan 160.000 km de sadece yazın uzun yola gitmeden bi sanayide kontrol yapılır okadar. tek olumsuz yanı kliması yok. Ne zaman değiştireceğiz ben de bilmiyoru:). Yeni araç alınırsa gene Mazda yöneleceğiz gibi geliyor
  • "3 sene önce, 0 km aracımı X paraya almıştım, şu anda da X para. Yani kar ettim" mantığını bir türlü anlayamamışımdır.

Bütün mallar, belirli bir zaman sonra yıpranır ve zarar eder.

Değer kaybetmeyen tek şey topraktır, çünkü yenisi üretilmez...

İlk arabamı 5, ikinciyi 6 yıl kullandım. İmzadaki aracım 2009 model, ben 2010 da aldım. Allah kaza-bela vermezse 2020 yada sonrası değiştireceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

Ben şöyle yapıyorum;
    0 km otomobil alıyorum.
    Aldığım araç bitene kadar biniyorum.
    Bu da yaklaşık en az 15 sene yapıyor. Sonra satıp yeni araba alıyorum.

Bizim milletimiz garip.
    0 km alıp 2 sene sonra araç daha yepyeni iken satıp model yenilemeye çalışıyor.
    Satıyor üzerine 15-20 bin TL kredi çekip yeni araba alıyor.
    Ömrü kredi ödemekle geçiyor zavallı halkımızın.
    Halbuki o arabayı yıllarca kullansa hem ödediği paranın verimini alacak hemde ha bire kredi ödemeyecek.
    Araba masraf çıkaracak diye otomobilini yenileyen garip bir milletiz. 1-2 bin TL masraftan kaçıp, 20-25 bin TL borca giriyoruz.

Olması gereken de bu dur
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

ne güzel 2. elin prim yaptıgı yıllara geri döndük.

güzel tespit, alsat yapmanın tam zamanı
  • bence en iyi araba "SORUN ÇIKARMAYAN" arabadır
  • Valla ben 2001 aracıma biniyorum, komple ön takım, soğutma sistemi vs, komple yeniledim, kondisyonu gayet iyi, daha geçen gün 160hp olan Scirocco'ya boy boy fark attım. LPG'de 40-45 kuruş yakıyor

Ara ara benzinde biniyorum, zaten ayda 1000km bile yapmam, Golf'ün yarı parasına canavar gibi E segment araca biniyorum, en azından arabaya bindiğimi hissediyorum, tenekeye değil. İstesem gider f30 da alırım, ama bu fiyatlarla enayilik olur kanımca...

Polisaj ile pasta+polishini de yaptım, ne çizik ne hare kaldı, cam gibi oldu, sanırım böyle giderse uzun süre binerim. Ha satar mıyım? İyi para veren olursa satarım, ama asla bu fiyatlarla yeni araba almam.

Aracınız temizse, uzun süre binin vesselam
  • quote:

Orijinalden alıntı: linqs

bu konuda yakında kapanır tıpkı benim kapanan konum gibi hükümete laf etmek bazı forum yöneticilerine dokunuyor heralde ki siyaset diyip konuyu siliyorlar .. görmemek yada görmek istememek yokmuş gibi davranmakta destek vermeye yarıyor bunu ununtmamaları lazım ..

Diktatorlugun sonu...
  • Bende 10 yıl sonra satmayı düşünenlerdenim.
    Aracım astra Classic h kasa ve donanım olarak en dolusu. Haliyle ihtiyaçları ve istediğim lüksü "şimdilik" fazlasıyla karşılıyor.
    2012 Aralık ayında aldım ve geçen hafta yıllık bakıma girdi. Aracım 4700 km :)
    Ortalama heryıl 5000 km yapsam 10 sene sora 50 bin km de astra Classic olacak. O zaman pazara götürsem ve desem ki " km orijinal 2012 model astra Classic" desem herhalde alacak kişiyi inandırmada zorlanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makturk42

Yeni ekonomi bakanımıza göre otomobil keyfi ihtiyaçmış, o yüzden oturun oturduğunuz yerde araba falan değiştirmeye kalkmayın.

Kendileri acaba meclise hangi vesait ile gidip geliyorlar? Otobüse mi biniyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: makturk42

Yeni ekonomi bakanımıza göre otomobil keyfi ihtiyaçmış, o yüzden oturun oturduğunuz yerde araba falan değiştirmeye kalkmayın.

Kendileri acaba meclise hangi vesait ile gidip geliyorlar? Otobüse mi biniyorlar?

Kıytırıktan daire müdürlerinin bile makam arabası var. Adamlar pazar alışverişini bile devletin arabasıyla görüyorlar ama halka gelince keyfi olur. 1 liralık hakkımı yedilerse zehir zıkkım olsun bunlara,fitil fitil gelsin. Sen trilyonluk adamdan da aynı oranda vergi al,maaşlı çalışan memurdan da işçiden da aynı oranda vergi al sonra cari açık yükseliyo hedehödö diye ıvıra zıvıra zam yap, ben vergi toplayacak kapasitede değilim o yüzden böyle telafi ediyorum desene.Çok şey söylenir de ban yemek istemiyorum bu kan emiciler yüzünden.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: parker48

quote:

Ben şöyle yapıyorum;
    0 km otomobil alıyorum.
    Aldığım araç bitene kadar biniyorum.
    Bu da yaklaşık en az 15 sene yapıyor. Sonra satıp yeni araba alıyorum.

Bizim milletimiz garip.
    0 km alıp 2 sene sonra araç daha yepyeni iken satıp model yenilemeye çalışıyor.
    Satıyor üzerine 15-20 bin TL kredi çekip yeni araba alıyor.
    Ömrü kredi ödemekle geçiyor zavallı halkımızın.
    Halbuki o arabayı yıllarca kullansa hem ödediği paranın verimini alacak hemde ha bire kredi ödemeyecek.
    Araba masraf çıkaracak diye otomobilini yenileyen garip bir milletiz. 1-2 bin TL masraftan kaçıp, 20-25 bin TL borca giriyoruz.

Sayın abicim saygılar hürmetler, yaş kaç ?

Yaşımı öğrenip ne yapacaksınız merak ediyorum?Anladım niyetinizi.:)))
    Neyse şu an kullandığım arabayı 0 km almıştım ,önümüzdeki sene 10. yılını dolduracak.
    En az 5-6 sene daha binerim. Benimle birlikte araba alan arkadaşlarım vardı. Şu an 4. arabasını alan var aralarında.
    Ben hala aynı araca biniyorum. O arkadaşlarım ise 10 yıldır bankaya kredi ödüyorlar.
    Demek istediğim bunun mantığı yok. Ayrıca ben olaya biraz duygusal bakarım. Arabamla bir çok anım var. Çocuklarımla geçirdiğim vakitler var.

aynen hocam ilk yazdıgınız mesaja katılmakla beraber 2.mesajınızın son cümleside tıpkı beni anlatıyor. O hatıralar anılar çok çok önemli. bundan dolayı 2000 model vectra mı kullanıyorum ve hala taş gibi. bi 10 sene daha kullanırım inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.