Hayırlı olsun gerçekten güzel tercih. Yakın zamanda araba bakarken benimde seçeneklerim arasındaydı. Yalnız yakıtı korkutmuştu beni çünkü yılda 15k kmyi geçiyorum. Ama dediğiniz gibi 5k km civarında sizi üzmeyecektir. Unutmayın ki dizel araçlar arada verilen farkı yılda en az 20k km sonra çıkartıyor. Üstüne servis masrafları da daha fazla benzine göre. İsterseniz 20 sene sonra satın benzinli ful donanımlu Cruze çok iyi olmuş sizin için.
çok teşekkürler dizelin servis masraflarını gözden kaçırmıştım o da önemli bir faktör dediğiniz gibi siz tercihinizi hangi arabadan yana kullandınız?
2011 Opel Astra Cosmo 1.4 140 HP oldu tercihim. İlk başlarda bende dizel bakıyordum ama hem servis masrafları hem de tanıdıklarımın tavsiyesiyle benzinli bir araç seçtim. Ya bu araca verdiğim parayı bir dizele verecek ama donanım ve performanstan feragat edecektim ya da benzinli alıp yüksek donanım seçecektim. Tercihim 2. seçenek oldu.
edit: Aman diyim resim paylaşma. Uğursuzluk söylentileri gırla gidiyor forumda resim koyanlar için
Maşallah diyorum çok çok iyi bir tercih giriştede belirtmiştim kullandığım en iyi araba astra j'di hem de 1,6 otomatik yani performansı zayıf olmasına rağmen.ama bir aile için bagaj küçük ve fiyatıda biraz yüksekte kaldı bizim için gerçi her şekilde hakediyor.donanım bazda bile çok çok iyiken cosmo uçmuştur heralde yakıt olarak nasıl? öneri için teşekkürler bende duymuştum haklısınız
quote:
Orijinalden alıntı: zugasi_berepe
Hayırlı uğurlu olsun yorumlarınızın hemen hemen hepsine katılıyorum bende geçen sene araç alma arifesinde fluence coralla focus astra linea ki o dönemki araçlar bunlardı hepsini test ettim ve sizinle benzer yorumlarda bulundum.O dönem fiyata göre en iyi donanım renault'taydı sanırım hala öyle ancak bende fluence'ı çeşitli sebeplerden beğenmedim ve eledim üstelik buna sebep nedenlerden biriside servis şefi tanıdığımın onu boşverde megane 3 bak diye ısrarlı tavsiyesi oldu bir bildiği vardı heralde
Cruze'u incelemedim çünkü dizel bakıyordum ancak beğendiğim bir araç.Burada bir komşumun yakınının var beyaz renklisi ilk üretim olan motorlu arabadan genel olarak memnunlar ancak herkesin bahsettiği gibi yakıt tüketiminden onlarda şikayetçi normal buluyorum sonuçta çokta yeni bir motor değil..Zaten sizde 4-5000 km yapıyorsanız çokta fazla yakıt konusu dert olmaz..Birde performansı şikayet ediliyor motorun ama sanırım performansıda sizin için yani bir aile aracı olacağı için o denli sorun değil sonuçta bu arabada 150-180 km hızlara kadar çıkabiliyor ancak şehir içi kullanımlarda falan baygınlık geçerecek kadar vasat bir motoru olduğunuda sanmıyorum..
Birde bunların geçen seneye kadar üretilen serilerinde kronik klima arızaları vardı sürekli klima arızası lafı geçiyordu forumda da konuşulmuştu birkaç kez firma durumdan haberdar olduğundan garanti kapsamında sürekli yapılıyordu ancak bazı arkadaşlar sorunlarının çözülmediğinden bahsediyordu o konuyada dikkat edin başınızı ağrıtacak bir sorun olabilir forumda bir araştırma yapın bence
Neyse sıfır araçta olsa her araçta sorunlar olur olacaktır çokta fazla önemsememek gerek kendinize göre güzel tercih yani az km yapılması aile aracı olması açısından bence güzel tercih
Bu arada ek paketlere verilen paralara üzülmeyin keyfini çıkarın bunlar yarın ikinci elde artı olarak size döner..Alıcı bununda sunroof'u varmış vay yağmur sensörüde olanıymış der tercihini sizden yana kullanır yada fiyat farkı kendini korur tekrardan hayırlı olsun
öncelikle güzel yorumunuz ve dilekleriniz için çok teşekkürler test sürüşü gerçekten çok çok önemli çünkü flu.konusunda neredeyse kesin karar vermiştim büyük pişmanlıklar yaşabilirdik. performansı açıkçası bizi tatmin ediyor hatta babam hayran kaldı ama dedim ya anlamıyor bir de 99 accent sonra düşünün halini o test sürüşlerime hiç gelmedi sadece cruze u kullandı zaten onuda ben zorladım sonra bana bişey demesin diye
kronik sorunları biraz araştırdım dediğiniz gibi belli olmuyor genelde çoğu küçük arızalar o konuda pek takıntılı değiliz.özellikle 113hp lik modellerde arıza durumu daha fazla gibiydi.dikkatli olmak gerekli
hayırlı olsun geçen piknikte arabayı yandan görüyorum bmw sandım cruze muş çok kaliteli gözüküyor araba
hayırlı olsun, güzel bir yazı olmuş...
quote:
Orijinalden alıntı: mcroses
hayırlı olsun, güzel bir yazı olmuş...
teşekür ederim
ffate forumdaşımada teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: bjknn
quote:
Orijinalden alıntı: Tsipura
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Tsipura
Hayırlı olsun gerçekten güzel tercih. Yakın zamanda araba bakarken benimde seçeneklerim arasındaydı. Yalnız yakıtı korkutmuştu beni çünkü yılda 15k kmyi geçiyorum. Ama dediğiniz gibi 5k km civarında sizi üzmeyecektir. Unutmayın ki dizel araçlar arada verilen farkı yılda en az 20k km sonra çıkartıyor. Üstüne servis masrafları da daha fazla benzine göre. İsterseniz 20 sene sonra satın benzinli ful donanımlu Cruze çok iyi olmuş sizin için.
çok teşekkürler dizelin servis masraflarını gözden kaçırmıştım o da önemli bir faktör dediğiniz gibi siz tercihinizi hangi arabadan yana kullandınız?
2011 Opel Astra Cosmo 1.4 140 HP oldu tercihim. İlk başlarda bende dizel bakıyordum ama hem servis masrafları hem de tanıdıklarımın tavsiyesiyle benzinli bir araç seçtim. Ya bu araca verdiğim parayı bir dizele verecek ama donanım ve performanstan feragat edecektim ya da benzinli alıp yüksek donanım seçecektim. Tercihim 2. seçenek oldu.
edit: Aman diyim resim paylaşma. Uğursuzluk söylentileri gırla gidiyor forumda resim koyanlar için
Maşallah diyorum çok çok iyi bir tercih giriştede belirtmiştim kullandığım en iyi araba astra j'di hem de 1,6 otomatik yani performansı zayıf olmasına rağmen.ama bir aile için bagaj küçük ve fiyatıda biraz yüksekte kaldı bizim için gerçi her şekilde hakediyor.donanım bazda bile çok çok iyiken cosmo uçmuştur heralde yakıt olarak nasıl? öneri için teşekkürler bende duymuştum haklısınız
Çok teşekkürler. Genç olduğum ve aile sıkıntım olmadığı için bagajı çokta sorun olmadı benim için. Aksine gayet yeterli gibi. Ama aracı henüz teslim almadığım için yakıt hakkında birşey söyleyemeyeceğim. Temmuz başı gibi bekliyoruz aracı. Ve evet Cosmo donanım gerçekten çok iyi. Evde ki diğer Insignia Cosmo'dan biliyorum gayet kaliteli araçlar çıkarmaya başladı Opel. Geçen sene Yeni Astra'nın fiyatı çok uçuk geliyordu ama bu sene çıkan Focus gibi araçlardan sonra normale döndü=)
Çok teşekkürler. Genç olduğum ve aile sıkıntım olmadığı için bagajı çokta sorun olmadı benim için. Aksine gayet yeterli gibi. Ama aracı henüz teslim almadığım için yakıt hakkında birşey söyleyemeyeceğim. Temmuz başı gibi bekliyoruz aracı. Ve evet Cosmo donanım gerçekten çok iyi. Evde ki diğer Insignia Cosmo'dan biliyorum gayet kaliteli araçlar çıkarmaya başladı Opel. Geçen sene Yeni Astra'nın fiyatı çok uçuk geliyordu ama bu sene çıkan Focus gibi araçlardan sonra normale döndü=)
opel gerçekten çok önemli işler yapıyor özellikle arge çalışmaları çok üst düzey. fiyat konusunda kesinlikle haklısınız şu anda bence segmentinde f/p oranı en iyi araç astra ve uzaktanda olsa bir astra olması cruze için güven veriyor açıkçası.
Hayırlı uğurlu olsun ,Gerçekten son derece mantıklı bir tercih olmuş
Nette satanlar çıldırmış olmalı! aracınız otomatik mi 37.000'i bırakın 41-42 bin TL stamya çalışanlar var 2. elleri...
iyi bir karar vermişsiniz tebrikler
hayırlo olsun iyi seçim yapmışsınız yakıtı müsrifce harcadığı söyleniyor ama o da yılda 5 000 km için önemli değil
hayırlı olsun darısıda başımıza olsun inşallah amin :)
delta63,aadrty,le cola ve abrec forumdaşlarıma teşekkür ediyorum.
aadrty aracım düz vites fiyat olarak bazı bayiler aynı araca son 38000 diyorlar uyguna aldığımızı söyleyebilirim
hayırlı olsun...
cruze AT 17.000km de. antalya sürekli şehir içi yakıt tüketimim 6-7.000km dir 100/8.8lt ortalam hız 30km...
quote:
Orijinalden alıntı: paanther
hayırlı olsun...
cruze AT 17.000km de. antalya sürekli şehir içi yakıt tüketimim 6-7.000km dir 100/8.8lt ortalam hız 30km...
teşekkürker 6-7 litre hemde otomatik için çok iyi merak ettiğim acaba kaç bin km den sonra hissedilir şekilde düştü bu arada araba gerçekten hakim gri diye geçiyor eski ismi polyester gümüşmüş
Güle güle kullanın hayırlı olsun .Zaten yılda 5 bin km yi geçmiyormuşsunuz.Yakıt işini pek dert etmeye gerek yok gibi.
hayırlı olsun benimde beğendiğim bi araç f/p olarak üst sıralarda.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: paanther
hayırlı olsun...
teşekkürker 6-7 litre hemde otomatik için çok iyi merak ettiğim acaba kaç bin km den sonra hissedilir şekilde düştü bu arada araba gerçekten hakim gri diye geçiyor eski ismi polyester gümüşmüş
polyester gümüşde komikmiş değiştirdikleri iyi olmuş.naylon mavisi gibi
dostum hayırlı olsun, moralini bozmak istemem ama yakında chevrolete özgü arızalar, aracın sagından solundan gelen çözümsüz sesleri tadınca hyundai'yi özlediğini göreceksin, umarım senin adına yanılırım, sevgiler...
quote:
Orijinalden alıntı: radik
dostum hayırlı olsun, moralini bozmak istemem ama yakında chevrolete özgü arızalar, aracın sagından solundan gelen çözümsüz sesleri tadınca hyundai'yi özlediğini göreceksin, umarım senin adına yanılırım, sevgiler...
önce teşekkürler sorunların çoğunu biliyorum ve hazırlıklı sayılırız biraz şans işi zaten ayrıca durumu bayiylede konuştum gerçekten çok iyi insanlar bir sorun olacağını düşünmüyorum tabi inşallah
bu arada hyundai'miz gerçekten çok iyiydi emektar 12 sene toz toprak çalıştı satılırken hava filtresi,buji gibi parçalar hariç tüm parçalar fabrika çıkışıydı,bi kere bile deposu fullenemedi onu geçtim 3/4 depo bile olmadı ama bi kerede çalışmamazlık etmedi asla unutmayacağız onu özlediğimi söyleyebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih211
Güle güle kullanın hayırlı olsun .Zaten yılda 5 bin km yi geçmiyormuşsunuz.Yakıt işini pek dert etmeye gerek yok gibi.
çok teşekkürler kaiser şoze forumdaşımada çok teşekkür ediyorum