Şimdi Ara

Bir Aydır Antivirüs Kullanmıyorum :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır antivirüs kullanmıyorum.
    Daha önceleri paranoya derecesinde her antivirüsü defalarca denedim. Olmadı başkasını kurdum sonra başkasını sonra daha önce kurduğumu tekrar kuruyordum. Her gün taratmalar mı dersizniz, format atmalar mı dersiniz, aklıma gelen ne varsa yapıyordum. İş öyle bir duruma geldiki bilgisayarı sadece bilgisayarın güvenliği için kullanıyordum. Düşündüm, ben banka işlemleri falan yapmıyorum. Bilgisayarda da o kadar önemli bir evrak yok, mit ajanı falan da değilim. Silidm antivirüs programını! Sadece hijackthis programı var. Arada bir onunla bakıyorum, temiz çıkıyor.
    Rahata erdim.
    Tavsiye ederim :)
    Son söz; "sakınan göze çöp batarmış"

• Bende önceden internete bağlanamadığım için kullanmıyordum, sonradan bir ara Adsl olmadığı için dial up ile bağlandım ama oda kısa süreli pahalı old.için bir süre sonra baktımki bazı pro ların exe leri hatalı yada kaybolmuş. Sebebi tabiki virüsler. İlerde aynı sorunla karşılacağından eminim.
  • vallha arkadaş ben 5 senedir kullanmıyorum hiç de kullanmadım genelde gerek yok
  • Tabi bir de girdiğim sitelere dikkat ediyorum.
    Güvenmediğim dosyaları da yüklemiyorum.
  • 1 gün bile kullanmasam içime kurt düşüyor benim. Ben cesaret edemezdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Glyph

1 gün bile kullanmasam içime kurt düşüyor benim. Ben cesaret edemezdim

Dostum hijackthis'i dene zaten o ne var ne yok çalışan her programı gösteriyor.
    www.hijackthis.de isimli sitesinden de çok rahat kontrol edebiliyorsun. Zaten forumda açılmış konular var.
    Aynen bende senin gibiydim. Dene bak gör ne kadar büyük rahatlıkmış:)
    Arada bir kontrol et sakıncalı bir şey görürsen siliver gitsin...

• bi tarat bakalım kaç kişi girmiş pc ne
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa

bi tarat bakalım kaç kişi girmiş pc ne

ne olmuş girmişte.. ?

bu arada metalok kardeş. walla benden aynı senin eski halın gıbıyım. pc yi sadece virüslerden korumak için kullanıyomus gibiyimm..

aslında bizle kim ugrassın dıyorumda yinede belli olmaz bee.. ne olur ne olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 1 Haziran 2007; 19:04:16 >
  • Kredi kartıyla alışveriş de yapıyorum, GB'larca dosyayı yetki verdiklerime de paylaşıyorum hem de 24 saat, sürekli p2p'den eMule ile download ve upload yapıyorum vs. Hiç bir anti virus, anti spy, ek güvenlik duvarı yazılımı kullanmıyorum. Sadece Windows Firewall aktif. Gerekli portlar ve Windows güvenlik yamaları mevcut. Ağ trafiğini NetLimiter ile kontrol ediyorum, internete açılan ve açılmayan programları denetliyorum. Ağ iletişimi loglarına bakıyorum. Bu ağımı yerelde de WiFi olarak paylaşıyorum iki access point ile. Sadece MAC filter mevcut, herhangi bir şifreleme de kullanmıyorum. Bağlanmayı deneyen yabancı client'lar avuçlarını yaladılar bu güne dek. Bundan sonra da yalayacaklar.

Gereksiz sitelerde işiniz olmasın. Yüklemesini kabul edeceğiniz ActiveX denetimlerine dikkat edin. Gelen maillerdeki attachment'lara dikkat edin. İndirdiğiniz programlar içindeki yabancı olabilecek dosyalara dikkat edin. Sayamayacağım kadar çok şeye de dikkat edin. Bir seneyi aşkın süredir kullanmamaktan korktuğunuz hiç bir yazılımı kullanmıyorum. Sırf denemek için geçtiğimiz günlerde nod32 denilen virüs tarama programını yükledim ve eMule'dan indirdiğim yama ile kullanım süresini bir milyon yedi yüz bin güne çıkardım. Yaptığım taramada ise sistemim temizdi.

Bir aralar bir başlık vardı "Bilgisayarınızdaki en büyük açık sizsiniz" Bu başlık kesinlikle doğrudur. Bilgisayarınızdaki en büyük, hatta tek açık sizsiniz arkadaşlar...

Ekleme: Taramanın ardından o anti virüs yazılımını sildim. 768 MB RAM'imden 1 kb dahi anti virus'e harcayamam. Onun yerine ağ iletişimini denetlerim, daha iyi... Dediklerimi yaparsanız keylogger'lardan da korunursunuz... Biraz tecrübeye bakıyor yalnızca... Dosyaları tanımakla alakalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 1 Haziran 2007; 18:56:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmet1990

quote:

ne olmuş girmişte.. ?

bu arada metalok kardeş. walla benden aynı senin eski halın gıbıyım. pc yi sadece virüslerden korumak için kullanıyomus gibiyimm..

aslında bizle kim ugrassın dıyorumda yinede belli olmaz bee.. ne olur ne olmaz..

hiiç sadece bütün şifrelerini ve senin pc ndeki dosyaları alır yada siler.senide gözü yaşlı bırakır ağlarsın

hem ne olur ne olmaz diyosun hemde ne olmuş girmişte diyip önemsemeyen biri gibi konuşuyosun

sen kimsin be

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ahmet1990

quote:

ne olmuş girmişte.. ?

hiiç sadece bütün şifrelerini ve senin pc ndeki dosyaları alır yada siler.senide gözü yaşlı bırakır ağlarsın

hem ne olur ne olmaz diyosun hemde ne olmuş girmişte diyip önemsemeyen biri gibi konuşuyosun

sen kimsin be

nasıl okursan öle anlarsın. arkadas demişti hiçbirşey olmadı 1 ay içinde demiş. bende onun için dedim.. ne olmus girmişte dedim.

• quote:

Arada bir hijackthis ile kontrol ediyorum. Şimdilik sorun yok!
  • Bende 5 aydır, ne antivirüs programı var ne de trojan ben sağ pc selamet yaşayıp gidiyoruz
  • sadece 2 kere kullandım virüs programı oda kendi bilgisayarımda değil 12 sene dahilinde , önemli olan kullandığın şeyin ne olduğunu bilmek bence.
  • ben kaç yıldır antivirüs kullanmıyom
    antivirüs kullanınca 4 ayda çöküyo antivirüs kullanmayınca 7-8 ay idare ediyo.
  • Bu arada Antivirüs kullanmamak büyük bir olaymıki onu anlamadım. Kullanırsan ne oluyorki... Çok saçma bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 1 Haziran 2007; 23:55:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

Bu arada Antivirüs kullanmamak büyük bir olaymıki onu anlamadım. Kullanırsan ne oluyorki... Çok saçma bişey.

Her gün onlarca "en iyi antivirüs hangisi" konusu açılıyor!
    İnsanlar boşuna kendilerini kasıyor demek istemiştim.
    Fark etmez kur gitsin birini....
  • 1 aydır bende kurmuyorum hiç sorunum yok..

En iyisi böyle diğer türlü virüs programları çekiyor virüsleri bana göre.
  • ilginç bi topic
  • 1995 ten beri bilgisayar kullaniciyim o zamandan beri aktif halde duran antivirus programlarindan kullanmadim, sadece yolunda gitmeyen bazi islemler gordugumde yukleyip scan etmisindir. Buna ragmen basima simdiye kadar 2 kotu olay geldi 1.si hatirlayanlar vardir sene 99 26 nisan cernobil (CIH) virusu yemistim (arkadasin HDD sini bilgisayarima bagladigim icin) o yuzden bios'um silinmisti. 2.si internet cafeden dosyalar getirmistim yine virus yedim butun program arsivim dagilmisti. Soyle diyebiliriz biz kullanicilar dikkatli olursak antivirus programlarina ihtiyacimiz yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.