insanların birbirini tanıması için en iyi zaman, ayrılmalarına en yakın zamandır" der dostoyevski...
veda acısı, kabuğunu soyar insanın; yaldızını kazıyıp çırılçıplak ortaya serer.birlikteliğin örttüğü tüm kusurları, ayrılık sergiler.bir ayrılık arifesinde helalleşilir ve o an hakiki tabiatlarıyla yüzleşilir.
"ölene kadar" diye söz verilmiştir, ama "ölüm yolunda" başka tercihler belirmiştir.
kararsız prensesin vicdanı azap çekerken 7 cücelerin somurtkanı "aklını başına al" diye fısıldar kulağına; haytası ise "kalbinin sesini dinle" diye çekiştirir eteğinden...
hep hayran bakan gözlere, hatalar takılmaya başlar.
"ama"yla biter alelade iltifat cümleleri:
"sen iyi bir insansın, ama arkadaşların kötü", "seni seviyorum, ama bu ilişkide mutlu değilim", "ben başka türlü bir beraberlik düşlemiştim" vs.. vs...
sonra gelsin uykusuz geceler...bir türlü karar verememeler...ruhen gidip gelmeler..."hele biraz daha zaman geçsin" diye nikah ertelemeler...
birlikteymiş gibi yaparken, sevecek başka yüzler, yüzecek başka denizler kollamalar...
"aslında bütün bunlar bizim iyiliğimiz için"e kendini inandırmalar...
bittiğini bile bile işi uzatmalar; söyleyemedikçe hepten batağa saplanmalar...terke makul bir gerekçe ararken hepten çarşafa dolanmalar...veda konuşmasında süslü iltifat cümlelerinin arasına, o cümleleri hiçleştiren mayınlar serpiştirmeler... üzgün görünmeler... bağış dilenmeler "...ama kaçınılmazdı" demeler..."sözünden caydın"yakınmalarını "sen de eski sen değilsin. değişmişsin" diye göğüslemeler... asıl kendinin değiştiğini bilmezden gelmeler... ve son sahne:
terk edenin o mahcup "gönlüm başkasında" itirafına karşılık terk edilenin kırık çalımı:
"uğurlar olsun! ben yoluma devam ediyorum". ihanetler böyledir:ilki, bir yenisine gebedir; ikincisi daha az acı verir. ondan sonra dur durak yoktur: güvenilmez aşık, sevdikçe kıran, gezdikçe ardında bir kırık kalpler mezarlığı bırakan biçare dervişe döner. artık acılara hapsolmuştur: buluşmak istedikçe ayrılacak, birleşmeye çalıştıkça parçalanacak, sonunda terk ettiklerinin "ah"ı tutup terk edildiğinde mukadder yalnızlığına kapanacaktır.
Can DÜNDAR
Çok güzel bir yazı. Zaten Can Dündar'ın yazıları bir başka oluyor.
kesinlikle ben de çok beğeniyorum Can Dündar'ın yazılarını
quote:
Orjinalden alıntı: DESTINY
eed belli güzel
çok güzel bi yaz buu çok beğendim
quote:
Orjinalden alıntı: _vanilin_
quote:
Orjinalden alıntı: DESTINY
eed belli güzel
bence de
@rich girl bence de güzel bi yazı
kardeş paylaştığın için çok teşekkürler. gusel bir yazı.
Can dündar ı ilk Sarı Zeybek belgesel iyle hatırlıyorum. VCD si arşivimde.
terk edenin o mahcup "gönlüm başkasında" itirafına karşılık terk edilenin kırık çalımı:
"uğurlar olsun! ben yoluma devam ediyorum". ihanetler böyledir:ilki, bir yenisine gebedir; ikincisi daha az acı verir. ondan sonra dur durak yoktur: güvenilmez aşık, sevdikçe kıran, gezdikçe ardında bir kırık kalpler mezarlığı bırakan biçare dervişe döner. artık acılara hapsolmuştur: buluşmak istedikçe ayrılacak, birleşmeye çalıştıkça parçalanacak, sonunda terk ettiklerinin "ah"ı tutup terk edildiğinde mukadder yalnızlığına kapanacaktır.
Sağol çok güsell
srn değil arkadaşlar
kizlar
iste bunlar erkeklere hissettirdikleriniz.yazanda bir erkek ve onun hisleri.
siz boylesiniz işte.
ya sen o kadar iyisinki ben sana layık degilim gibi akillara zarar bir ayrilma nedenide var bunuda ekliyim.
aman hocam şimdi kızların feminist duygularını açığa çıkaracaksın sonra erkek kadın atışması başlayacak
hocam yalansa yalan deyin.
şşştt kendine gel topic imde kızları kötüleyemezsin
vallaha kotulemedim...[Eyvah Şimdi Napçaz Kiz Amazon Çıktı.gif]
3e kadar sayıyorum kaybol
@bsarsilmaz bak ben sana demiştim uyuyan feministleri uyandırdın
quote:
Orjinalden alıntı: EL NINO
olsun hocam.takiliyorum biraz.
ama yalanmi hocam.
bu kizlar sevilmek istiyoruz derler.önemsenmek istiyoruz derler.
ama istediklerini veren adamida dis kapinin mandali yaparlar.
kizlarin can dündarin bu yazisini sevmelerinin bi nedenide feminizmden kaynaklanan kendini güçlü hissetme duygusu.
bunu okuyan kiz nihahaha erkekleri perisan ediyoruz güç bizde artik diyo.oyuncagımız onlar bizim diyo.
yazida hoşlarina giden bu
quote:
Orjinalden alıntı: bsarsilmaz
quote:
Orjinalden alıntı: EL NINO
olsun hocam.takiliyorum biraz.
ama yalanmi hocam.
bu kizlar sevilmek istiyoruz derler.önemsenmek istiyoruz derler.
ama istediklerini veren adamida dis kapinin mandali yaparlar.
kizlarin can dündarin bu yazisini sevmelerinin bi nedenide feminizmden kaynaklanan kendini güçlü hissetme duygusu.
bunu okuyan kiz nihahaha erkekleri perisan ediyoruz güç bizde artik diyo.oyuncagımız onlar bizim diyo.
yazida hoşlarina giden bu
can dündar'ın yazıları güzeldir ama nedense bazen bana yapmacık geliyo...