Şimdi Ara

Yaşlanmak ve Ölüm korkusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi geceler arkadaşlar içimde son zamanlarda bu konunun verdiği bir rahatsızlık ve ürperti var aklıma geldikçe hep sıkıntıya giriyorum.Ölüm bana hep karanlık ve soğukluk olgularını çağrıştırıyor.Bazen düşünüyorum bir çocuk yapmak dünyaya bir ölümlü daha meydana getirmek sanki ona yapılmış bir haksızlık gibi geliyor bana.Anne ve babamın gittikçe yaşlandığını görmek çok koyuyor bana.Hele 80li yaşlara geldiğimizde her an ölebiliriz düşüncesini yaşıyacağımız zamanlar dahada beter gibi geliyor belki gençliğin verdiği yaşama sevincinin etkisiyle bu düşünceler beni ürpertiyordur bilemiyorum ama sonuç olarak bu iki kaçınılmaz sondan çok korkuyorum.

• Ölümden çekinme.. Düşünsene her şey bitecek öyle bir hafifleyeceksin ki hiç bir sorumluluk hiç bir beklenti kalmayacak hiç bir şeyi dert etmen gerekmeyecek her şey son bulacak..

Ölümü bizim aramamız lazım aslında ama nedense biz o gelsin diye bekliyoruz.
  • Hocam inancımın zayıflığından kaynaklanan yok olma endişesi beni bitiriyor.Diğer dünyanın tam olarak var olduğuna inansam endişe duymam ama şıp diye herşeyin bitecek olduğu düşüncesi koyuyor insana.
  • her şeyin bir anda bitecek olması ve o boşluğu düşünmek beni rahatlatıyor nedense demek ki insana göre değişiyor bu durum
  • bizim cemaate götürelim seni bişeyciğin kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

her şeyin bir anda bitecek olması ve o boşluğu düşünmek beni rahatlatıyor nedense demek ki insana göre değişiyor bu durum

doğrudur hocam yaşanan hayat,maddi manevi doygunluk olsun inançlar herkesin farklı olduğu için insanların bu konuları yorumlama şekli farklı oluyor.keşke senin düşüncene sahip olabilsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chirico

quote:

her şeyin bir anda bitecek olması ve o boşluğu düşünmek beni rahatlatıyor nedense demek ki insana göre değişiyor bu durum

doğrudur hocam yaşanan hayat,maddi manevi doygunluk olsun inançlar herkesin farklı olduğu için insanların bu konuları yorumlama şekli farklı oluyor.keşke senin düşüncene sahip olabilsem

Ölmek bir kenarada en çok korktuğum şey öldükten sonra toprağa gömülürken o anda o anı hissetmek..Düşünsenize abooooov

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karanlık korkusu ve paranoya
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sweeny

quote:

quote:

Ölmek bir kenarada en çok korktuğum şey öldükten sonra toprağa gömülürken o anda o anı hissetmek..Düşünsenize abooooov

Valla yakılmak isterdim bi vazoda sevdiklerinin yanında olurdun en azından.Mezar zaten başlı başına insana sıkıntı veriyor hocam.

• Hocam ayni dusunceler bendede var ama soyle dusun olumu geri yollayamayiz,ve ne zaman olacagini da kontrol edemeyecegimize gore neden her an onu dusunerek hayatimizi zehir edelim,birak onu dusunmeyi keyfine bak Allah uzun omurler versin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İyi geceler arkadaşlar içimde son zamanlarda bu konunun verdiği bir rahatsızlık ve ürperti var aklıma geldikçe hep sıkıntıya giriyorum.Ölüm bana hep karanlık ve soğukluk olgularını çağrıştırıyor.Bazen düşünüyorum bir çocuk yapmak dünyaya bir ölümlü daha meydana getirmek sanki ona yapılmış bir haksızlık gibi geliyor bana.Anne ve babamın gittikçe yaşlandığını görmek çok koyuyor bana.Hele 80li yaşlara geldiğimizde her an ölebiliriz düşüncesini yaşıyacağımız zamanlar dahada beter gibi geliyor belki gençliğin verdiği yaşama sevincinin etkisiyle bu düşünceler beni ürpertiyordur bilemiyorum ama sonuç olarak bu iki kaçınılmaz sondan çok korkuyorum.

bende senin gibi düşünüyorum ara ara bazen kafama takılıyor düşündükçe dahada kötü oluyor insan derinlere inince burcun aslan mı hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

quote:

İyi geceler arkadaşlar içimde son zamanlarda bu konunun verdiği bir rahatsızlık ve ürperti var aklıma geldikçe hep sıkıntıya giriyorum.Ölüm bana hep karanlık ve soğukluk olgularını çağrıştırıyor.Bazen düşünüyorum bir çocuk yapmak dünyaya bir ölümlü daha meydana getirmek sanki ona yapılmış bir haksızlık gibi geliyor bana.Anne ve babamın gittikçe yaşlandığını görmek çok koyuyor bana.Hele 80li yaşlara geldiğimizde her an ölebiliriz düşüncesini yaşıyacağımız zamanlar dahada beter gibi geliyor belki gençliğin verdiği yaşama sevincinin etkisiyle bu düşünceler beni ürpertiyordur bilemiyorum ama sonuç olarak bu iki kaçınılmaz sondan çok korkuyorum.

bende senin gibi düşünüyorum ara ara bazen kafama takılıyor düşündükçe dahada kötü oluyor insan derinlere inince burcun aslan mı hocam?

İkizler burcuyum hocam.

• senin tattıklarını birazda ateyizler tatsa forumda zikir döneriz valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: SikyTooth

Ölüncr hersey bitecekmis ...:-) cennet var cehennem var acin bakin biraz

Ha 19-20 yasindaysaniz ve dinsizseniz bunlar normal

Siky Tooth

• anksiyete hastasisin bi ara bende oleydim ama suan gecti pm at istersen konusuruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akira Kanzaki

quote:

Siky Tooth

Sen tooth istersen

• quote:

quote:

quote:

quote:

Siky Tooth

Sen tooth istersen

Güzel paylasim + rep

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben ölümden korkmuyorum ama ailemden birisi ölmedi ondan korkuyorum. Anneannem 75 dedem 73 yaşında yaşlar geldi artık bir gün ölücekler ama korkuyorum işte. Onlar ölürlerse naparım korkusu bu annemde de bu korku var arada konuşuyoruz. Birde dini vazifelerimi yerine getirmediğim için biraz korkuyorum.
  • quote:

Benide korkutuyor ama ölümden çok geride bıraktığım evlatlarımın benim vefatımla üzüleceğini, yokluğu arıcaklarını biri baba dediğinde duygulanacaklarını ve onlara daha fazla göz kulak olamıyacağımı düşünmek korkutuyor
  • Olum yasamin en guzel icatlarindan birisidir.

Eskilerin aradan cikip yenilere yol acmasi gerekiyor buda olumle oluyor.

Cok yakin bir zaman sonra sende bende bizde aradan cikarilacagiz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz ölen genç insanların haberini oku, rahatlarsın. Ölmek için 80ine gelmen gerekmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.