Şimdi Ara

Bir Başarısızlık Hikayesi: AMD ve Türkiye ( Niyazi Saral ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baya uzun bir yazıymış saol bu yazıyı paylaştığın için eve gidince daha rahat okurum...
  • yokmu böyle A.M.D gibi para edecek bir isim şimdiden şirketi kurmak lazım mesala ebay, ati, nvidia diye bir şirketmi kursak
  • Zannedersem ahmet mehmet dursun adlı üç şahıs,zararlı olsalarda epey büyük işler başarmışlar,tebrik etmek gerekir. Bu gün amd-intel kapışmaları oluyorsa bunların 1. derece suçluları bunlar herhalde,ve bu durum tr de bir daha düzeltilemeyecek malesef.Acı ama gerçek,amd hala türkiyeye pek önem veremiyor bu tür tatsızlılardan ötürü.Örneğin satıcılara sorduğum zaman intel den aldığım desteği amd den alamıyorum dedikleri oluyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Coolersergeant

Zannedersem ahmet mehmet dursun adlı üç şahıs,zararlı olsalarda epey büyük işler başarmışlar,tebrik etmek gerekir. Bu gün amd-intel kapışmaları oluyorsa bunların 1. derece suçluları bunlar herhalde,ve bu durum tr de bir daha düzeltilemeyecek malesef.Acı ama gerçek,amd hala türkiyeye pek önem veremiyor bu tür tatsızlılardan ötürü.Örneğin satıcılara sorduğum zaman intel den aldığım desteği amd den alamıyorum dedikleri oluyordu.

ayrıca ilginç bir durum daha var.amd nin global garantisi Türkiye yi kapsamıyor.yani yurtdışından aldığınız bir amd işlemci arıza yaptığı zaman Türkiye de teknik destek alamıyorsunuz.ama intelde durum tam tersi, yurtdışından aldığınız bir işlemci arıza yaptığı zaman intelin sitesinden rma numarası alıp en yakın intel ithalatçısına gidip işlemcinizi değiştirebiliyorsunuz.amd nin Türkiye için çok çaba sarfetmesi gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: EncoMaster

Zaten altı üstü 2 senedir amd kullanıyorum ilk göz ağrım inteldi.Intel amd athlon serilerini çıkartana kadar rakipsizdi.

Tanıdıklarım Amd k6 diye bir işlemci çıkarmış deyince hadi ya dandikdir diye daha o zamanlar dalga geçiyordu.Hele vestel veezy go diye amd işlemcili dandirik makinalar satıyordu 5 sene önce o zaten ayrı bir komedi.Amd varsa şu 2-3 senedir var ondan önce hikayeydi.

Zaten bu conroe olayıyla birlikte tekrar intele bir dönüş olacak bende

yaklaşık 7 sene önceydi.. liseden bi arkadasım AMD k7 500 işlemcili bi bilgisayar toplamıştı, p3 500 den biraz daha hızlıydı ve fiyatı çook daha uygundu o zamanlar
    o günden bugüne AMD liderliği hiç bırakmadı, bütün fiyat/perf işlemcileri AMD olmuştur, K7 ler, athlon thunderbirdler, thorougbredler, bartonlar, soket 754 ler ve nihayet s939 veniceler

bu 7 sene boyunca ben de 2 tane AMD kullanma şansı buldum, ve barton u 95 dolara alırken 200 dolardan p4.2.8 alanlara gülüyodum
    tıpkı 65 dolardan efsane 1700+ ı alırken 200 dolara p4 2.0 alanlara güldüğüm gibi

ve biliyorum ki 7 senedir AMD kullananların yüzünden silinmez o gülümseme hiç, nerde bi intel inside yazısı görseler

sakın AMD fanatiği falan sanmayın beni,2 dakkada satarım acımam, bugün AMD yarın İntel, kim iyiyse..

• gercekten gozden kacırılmaması gereken bir makale veya olmuş soluksuz okudum
  • Vay canına..Amd hızla kan kaybediyor zaten.Çok çabuk sempatimi kazanmıstı ama bidahaki işlemcim İntel olacak herhalde.
  • Yazıları okuyorum heralde K7 öncesi amd kullanan pek yok, oysa ben K6-2 300 ve asus ali chipsetli sistemimi 97 sonunda kurmuştum ozamanlar amd için stabil değil diyorlardı, esasen stabil olmayan bordlardı o sıralar asus dan başka işi çiddiye alıp doğru düzgün amd bordu üreten yoktu nitekim hiçbir sorun, arıza yaşamadım, yurt dışından K6-3 450 getirdim oda gayet güzel çalıştı daha sonra duron 700@1100, athlon 1800, athlon 2500, athlon 2800, amd64 3500 (S.754), amd64 3700 (S.939) hepside tıkır tıkır çalıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Orjinalden alıntı: Coolersergeant

Zannedersem ahmet mehmet dursun adlı üç şahıs,zararlı olsalarda epey büyük işler başarmışlar,tebrik etmek gerekir. Bu gün amd-intel kapışmaları oluyorsa bunların 1. derece suçluları bunlar herhalde,ve bu durum tr de bir daha düzeltilemeyecek malesef.Acı ama gerçek,amd hala türkiyeye pek önem veremiyor bu tür tatsızlılardan ötürü.Örneğin satıcılara sorduğum zaman intel den aldığım desteği amd den alamıyorum dedikleri oluyordu.

ayrıca ilginç bir durum daha var.amd nin global garantisi Türkiye yi kapsamıyor.yani yurtdışından aldığınız bir amd işlemci arıza yaptığı zaman Türkiye de teknik destek alamıyorsunuz.ama intelde durum tam tersi, yurtdışından aldığınız bir işlemci arıza yaptığı zaman intelin sitesinden rma numarası alıp en yakın intel ithalatçısına gidip işlemcinizi değiştirebiliyorsunuz.amd nin Türkiye için çok çaba sarfetmesi gerekir.

İntel'in distribütörleri garanti veriyrlar demek..Vay be bunu bilmiyordum..Ben yurtdışından Amd işlemci aldım da..Amd tr'yi aramıştım..Onlar distribütörler garanti vermiyorlar demişti..Bu Amd açısından büyük bir eksiklik..Sonuçta ben bu ürünü AMd'nin kendisinden alıyorum yurtdışında..Tahtakale'de yapılmıyor ya bu işlemciler..Ama kendi ürününe burada garanti vermiyor..
    Demek bundan sonra yurtdışından Intel alırsak garanti sorunu olmayacak..İlerde kısmetse çekeriz altımıza bi Conroe..

• güzel yazıymış eline sağlık
  • AMd aslında sana tesekkür etmek lazım çünkü işlemci piyasasını intelin elinden bir nebze olsun aldı rekabet ortamı sagladı bu yüzden Ahmet Mehmet Dursun a tesekurlerimi sunarım...
  • Ahmet Mehmet dursun intel ajanıymış zaten amd boş intele koş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 30 Haziran 2006; 7:46:57 >
  • valla güzel bir hikayeymiş adam içini dökmüş resmen....
  • quote:

Orjinalden alıntı: hightowerfrl

valla güzel bir hikayeymiş adam içini dökmüş resmen....

+1
  • şu video nerde vardır bi nostalji yapsaydık
  • hikaye gerçeten ibretlik Ahmet Dursun Mehmet bizim aklımız sadece üçkağıta mı çalışacak be sadece AMD değil bizi ülke olarak pek sallayan yok ki. mesela tvlerin yurtdışı fiyat ve modellerine bakıyorum birde bizdekiler. veya donanım fiyatlarına v.s. bu sadece devletin kdv sinden dolayı olamaz
  • bizde mi işlemci üretsek adamlar bu kafayla intele kafa tutmuşlar ne deyim...
  • niyazi bey iyi özetlemiş durumu ama bu amd nin başarısızlığından çok buradaki kötü niyetli insanlar yüzünden çekilenlerin özetidir bence
    yoksa amd pazarlama, pazara giriş konusunda başarısız olmuş bile olsa yaptıkları ürünler kendi kendilerini pazarlamıştır üstün f/p oranıyla
    yıllar sonra nihayet intelde akıllandı ve o da conroe serisiyle atağa kalkıyor bakalım amd den daha iyi bir yanıt gelmezse intel tekrar atağa kalkar
    ama bu durum biz kullanıcılara yarıyor o da bir gerçek
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.