Şimdi Ara

Bir Başarısızlık Hikayesi: AMD ve Türkiye ( Niyazi Saral ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ayrıca okadar uzak zaman değil bende halen izin belgesiz amd almayın uyarıları olan dergilerden var
    hatta o dönemde bir dergide bir yazı çıkmıştı
    chip ti sanırım emin değilim
    etiketsiz amd ler malezya üretimiymiş bunların ısınma sorunlar çok fazla imiş yanarmış ondan dolayı alınmamalıymış amd sadece box işlemci alınmalıymış gibi orginal bir makale hatırlıyorum yanlız tarihlerde bir terslik var çünkü bu ilan vs olan zamanda ben k6 350 işlemci kullanıyordum buda 99 a denk gelir
  • Amd gerçekten fiyat/performans lideriydi ama bu liderlikleri bıraktığı dönemlerde oldu ara ara...Mesela intel in çoklu işlem performansı daha iyiydi amd ye oranla.
  • Hehe birde ahmet mehmet dursun çok akıllı adamlarmış,şindi birde via dalgası saracak etrafı,

Vehbi-İlker-Ahmet

Adında bir şirket kurup gelen via işlemcilerinede aynısını yapmak lazım.Hatta ben yapmayı düşünüyorum.
  • Via işlemcimi??

hmmm eski cryx dio..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSsPoOL -- 30 Haziran 2006; 13:55:44 >
  • Vay be, gerçekten tek solukta okunan bir hikaye. AMD'nin böyle sorunlarla uğraşıp bu noktalara geldiğinden haberim yoktu. Belki hala izledikleri pazar stratejisi tam rayına oturmadı ama helal olsun adamlara, yaptıkları kolay şey değil. Intel gibi piyasa hakimiyetini başkalarına kaptırmamak için her türlü yolu denyebilcek bir firmaya baş kadırıp ona rakip olabilmek kendi çapında ufak bir mucize olsa gerek.

Ancak denildiği gibi, AMD'nin piyasada yaşadığı bu sorunların temelinde insanların bilinçsizliği yatıyor. Eğer bugün bilgisayar almaya giden insanlar bilgisayar parçalarını "P4 işlemci", "128MB ekran kartı" diye seçmeseler, iyinin farkı çok daha rahat anlaşılır. Bugün, eğer donanım piyasasnı takip etmiyosanız bilgisayarcı size nasıl bir bilgisayar verirse onu kullanmak zorundasınız ki buda %90 intel tarafına kayan tercihlrden oluşuyor. Kısacası olay bence daha çok bilinçsizlikten kaynaklanıyor.

Çok değil sadece bir sene geriye gidin. Ben izmir'de oturuyorum ve geçen sene amd64 s939 3000+ işlemcili, pci-e grafik yolu kullanan bir bilgisayar toplamaya çaıştığımda gördüklerim karşısında şok olmuştum. Birçok firmanın bırakın bu parçaları bulundurmayı, bunların piyasaya çıktığından haberi bile yoktu. Bana "türkiye'de pci-e ekran kartı yok, var diyen de yalan söyler zaten" diyen satış temsilcisi bile çıktı. İzmir'deki bütün bilgisayarcıları gezip tek bir parça alamadan eve döndüğümü hatırlıyorum. Sinirden deliye dönmüştüm. Ellerindekini satabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve çoğunun piyasayı takip etmek, yani işlerini yapmak(!) gibi bir dertleri yok. Hepsi distribütörlere bağımlı yaşıyorlar. Onlar ellerine ne verirlerse o. Bu bakımdan en çok takdir ettiğim şirketlrden biri de gigatek'tir. Bu tip firmalar olmasa, türkiye'deki kullanıcıların yeni teknoloji ürünlerle tanışması aylar sürebilir.

Uzun lafın kısası, amd bence zor olanı çoktan başardı ve piyasaya çok iyi tutundu. Şimdi tek olması gereken insanların biraz daha bilinçlenip doğru tercihleri yapması.. ki bunu amd tercih edin diye demiyorum, sadece seçimlerinizi yaparken olaya biraz daha bilinçli yaklaşın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon -- 30 Haziran 2006; 14:51:33 >

• xenon kardeş döktürmüşsün yazında. ben işte bu bilgili amd cileri takdir ederim.
  • Bence bilinçli tüketici ürün alacağı zaman da markacı değil fiyat performans takipçisi olmalı

haber gerçekten bir solukda ve marakla okudum

adamların pazarlama tekniklerine vs daha fazla önem vermesi gerekiyor

ama karşılarındaki de az buz değilki intel
  • burada marka yönetiminin ve reklamcılıın nasıl büyük etkisi olduğu açık seçik belli oluyor, sen markanı doğru düzgün idare etmez isen gelir biri o ismi alır gider, şu anda bile AMD nin Türkiye'yi pek iplediğini düşünmüyorum açıkcası
  • quote:

Orjinalden alıntı: turion

xenon kardeş döktürmüşsün yazında. ben işte bu bilgili amd cileri takdir ederim.

saolasın
  • Evet amd nin türkiye ağırlığı yok yada benim hebrim yok ilgisinden
  • Onu bunu bırakın ben herzaman AMD'nin yanındayım Conroe'lar çıktıktan sonra Amd mağdur olacaksa İNTEL'in tekeline karşı sonuna kadar AMD nin arkasındayım hiç birzaman işlemcimi değiştirmeyeceğim taki AMD İNTEL'den daha iyi İşlemci çıkarana kadar.Sonra meydanı tamamen İNTEL'e bırakıp bir süre sonra onun bize sunacağı zorunlu dayatmalara boyunmu eğelim.
    İNTEL'i ben
  • yazıyı buraya eklemen çok güzel olmuş.Ellerine sağlık
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.