Baya güzel. Öykü Karayel çok üst seviye oyunculuk sergilemiş. |
Bir Başkadır | Netflix Orijinal Türk Dizisi | 1.SEZON ÇIKTI (3. sayfa)
-
-
Bugün bitirdim baya güzel bence izlenmeli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dizinin bu kadar popüler olmasının asıl sebebi günümüz Türkiye gerçeğini yüzümüze patır patır vurması. Çünkü alıştı bu bünyeler yaz aşklarını barındıran saçma sapan dizilere.
Böyle gerçekçi bir dizi olunca, üstüne oyunculuklar, çekim kalitesi, renkler, kurgu her şey mükemmele yakın durumdayken izlenmesin ne yapsın.
Özellikle ben birbirini tamamlayan ince ayrıntılara bayıldım. Çoğu kişi bunlara dikkat etmemiş. Meryem çalıştığı eve giderken patika yollardan, sıkışık otobüsten, İstanbul'un trafiğini gözler önüne seren bir üst geçitten geçiyor. Geçtikten sonra çalıştığı eve giderken gayet modern bir mimarı, güvenlikli, eve ulaşmak için geçilen labirent gibi modern koridorlar gösteriliyor. Çok ince detaylar bunlar. Psikolog özel ders ileyoga yaparken, evin abisi kendi imkanları ile yaptığı ağırlıklar ile spor yapıyor. Psikolog hocaya gitmesini tasvip etmezken, hoca psikoloğa gitmemesini tasvip ediyor. Ruhiye geçmişi yüzünden psikolojik ve fiziken bitmişken, hoca dinden sapmış, psikolog kliniğe kapatılmalı işi bitmiş diyor. Daha kadını görmeden, başkalarının anlattığı şeyler ile kesin yargıya varılıyor. Bunun gibi bir sürü keskin ayrışmalar var dizide. En babası yastık detayları ve dizi detayı. Meryem diziyi izlerken aşk sahnelerinde aşkı hissediyor, zengin çocuk cinselliği hissediyor gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Young SinatraDizide yer yer kendini hissettiren Yeşilçam havası da benim aşırı hoşuma gitti. Müzikler çok çok iyi zaten. Bölüm sonu giren Ferdi Özbeğen şarkıları özellikle.
Ferdi Özbeğen'i duymuştum ama bu dizi ile keşfettim.
Gerçekten şu şarkı da aşırı güzel
-
baya sağlam dizi
-
Şu diziyi izledim ülke insanından bir kere daha nefret ettim.
Sağcısı solcusu öncüsü arkacısı hepsi aynı rengin lacıverti.
Çok beğendim. Kasvetli bir hava var merakla izlettiriyor. Hiç izlemem ama Esra Erol programı gibi 2019 da geçen ama yeşilçam filmiymiş gibi bir hava var dizide. Çekimleri, aralarda giren müzikleri ve bölüm sonları şaşırtıcı ne alaka dedirtiyor Oyunculuklar gayet güzel.
Hele Sinan tek bildiği "bu gece kalıyormusun?"
-
Berkun Oya len. Büyük yönetmen len. Harika iş len. Süper senaryo len.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
öncelikle öykü karayel ve fatih artman çok iyi oynamışlar cidden müthiş ötesi
diyalogların sadeliği çok iyi dizi genel olarak Türk insanının tamamını gösteriyor her açıdan bu tiplerin ben hepsini tanıyorum o yüzden müthiş işlenmiş her karakter bunu garanti ederim
ayrıca İstanbul'un bu iğrenç çarpık düzenini göstermeleri çok hoşuma gitti klasik boğaz ve kız kulesi çekilmemiş
dizi çok abartıldı katılıyorum ama abartılsın ki bu tür işler çoğalsın abi ne güzel işte
8/10
-
Berkun Oya her detayı düşünerek çekmiş ben yönetmeni çok beğendim.
Seneryo ile ilgili herkes söylenebilecekelri yazmış.
Bazı olaylar çok hızlı gelişiyor.
Rastlantılar çok kolay oluyor.
Ben sevdim zaten bu tarz filmleride severdim.
-
Sürekli ağlama olmasa daha iyi olacak da malum dram olur o kadar.
Dizi güzel, karakterlerin sözünü bitirmemesi yada bir soru sorulunca geçiştirmesi veya cevap vermemesi sinir ediyor ama.
Tülbenti koklayıp mastürbasyon yapma sahnesi gerçekçi olmamış ama, kaçıncı yüzyıldayız aç VPN`i kur setup ı yardır Sinan :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nature vs. Nurture -- 20 Kasım 2020; 14:42:47 > -
biraz abartılmış buldum. kaliteli olan yanları oyuncular ve görüntü yönetmenliği. bunun dışında vasattan öte değil ama izlenir. iyi diyebileceğimiz o kadar az yapım var ki ortaya çıkarılan iyi sayılabilecek yapımları abartıyoruz maalesef. olay bu esasen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla çok beğendim. Klişelerden, zorlama aptalca senaryolardan sonra bu kadar basit senaryo ile yalnız buradaki basit kelimesi ucuz işçilik, özensizlik değil gereksiz her şeyden arındırılmış bir basitlik var çok temiz işlenmiş.
Öykü Karayel, Kuzey Güney'deki kötü oyunculuktan sonra gerçekten pes etmediğini göstermiş. Dizideki Yasin ve Ruhiye de çok iyi oynamış yani herkes aslında kendi halini göstermiş de gizli kamera ile çekilmiş gibi.
Funda Eryiğit göz altı torbalarını aldırmış sanırım Canım Ailem'den falan hatırlıyorum da çok güzel bir kadın gerçekten oyunculuğu da efsane.
Sağ sol vurgusu da gayet güzel işlenmiş.
-
Beyaz türklerin günah çıkarmasından başka bir şey değil bu dizi.Günümüze zerre hitap etmiyor,belki 30-40 sene evvel çekilseydi başka.
Sosyolojik,kültürel,ekonomik ve eğitim olarak güçlüler yine beyaz türkler.Yoksul ve perifere itilmişler,cahiller ezikler yine müslümanlar,kürtler...Yersen tabi:)
Bu ülkenin %50’si muhafazakar.Bugün türkiye zenginlerinin çoğu muhafazakar.Başı kapalı,zengin ve eğitimli olan milyonlarca kadın var.Bunlara değinilmemiş şaşırmadım,çünkü yönetmen bu insanlardan bi haber yaşamış,yakıştıramamış bu insanlara içinde bulundukları durumu.
Yine araya da escinsel sıkıstırmaları cabası.
Oyunculuklar ve filmografi harika ama fazlası değil.
Aynen meryem ve ailesi gibi kimse kalmadi artik istanbul da,gundelige filan docentler gidiyor oyle haklisin ki.tek sezonluk dizi degil bu,diger sezonlar diger kesimlerde olucaktir,adamlar aptal ya da yasadigi ulkeyi bilmiyor degil tabiki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomedia66 -- 22 Kasım 2020; 18:0:30 >
Saçma sapan tarihi saptırılmış, bu kültüre ait olmayan cıvık diziler yerine Bir Başkadır gibi hikayeleri her zaman tercih ederim. Netflix çatısı altında izlediğim tek Türk dizisiydi.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Dizide bir karakterin Jung diye kafa ütülemesinin bir nedeni var. Carl Gustav Jung, gölge arketipi üzerinde çalışmış biridir. Bu tanımı da Nietzsche'den almıştır. Gölge arketipi genellikle insanların yetkin olmadığı içgüdüler, bastırılmış duygular ve tekinsiz karanlıklar üzerine bir olgudur. Ingmar Bergman'ın Personası buna en iyi örnektir. Farkındaysak iyi kötü bütün karakterlerin bir şekilde birer gerçekçilik maskesi takıp hepsinin altında 'rol' oynadıklarını görebiliriz. İsmail gibi küçük bir çocuğun bile konuşmama tercihine burada dikkat etmek lazım. Meryem en korktuğu anda duygusunu bastırıp oynamaya başlıyor. Hayrunnisa ait olmadığı bir tesettüre bürünmüş. Ruhiye'nin tecavüze uğradığı arkadaşı bile kendi istismarcısı ile evlenip, Ruhiye'ye diğeri hayatta diyerek rol yapıyor. Ya da en basit Peri karakterini tümüyle böyle ele alabiliriz. Görüntü yönetmenliği çok hoş. Sesleri de yanına alarak, oyunculuklarıyla birlikte güzel bir çerçeve oluşturmuşlar. Fakat olayın teknik yanını bu kadar yükseltmişken karakterleri, günümüz coğrafyasına yönük etiketlemek çok basite kaçmış. Burjuva ailenin Halk TV izliyor olması, Gülbin'in evindeki net kürt - muhafazakar çatışması bunlar çok net yanlış şeyler. Eğer teknik anlamda, alt metinlerle bir şeyler anlatmaya çalışıyorsanız bunu Tolga Karaçelik'in Sarmaşık filmi gibi yapmalısınız. Biz beybaba karakteri ile iktidarın temsilini onun araçlarıyla değil hareketleri ve insanlara dönük tavrıyla bilmeliyiz. Cenk karakterinin oynadığı sol kesimi yine bu hareketlerle bilmeliyiz. Bir Zamanlar Anadolu izlerken biz savcının olay yeri inceleme raporu yazdırırken bütün tavrını anlarız.
Dizide net olarak etiketlemeye başvurmak, çok fazla mesaj kaygısı için çırpınarak bütün alt metinlerin üzerini kapatmış gibi geldi bana. Ve özellikle müzikleriyle de dikkat çeken Yeşilçamvari anlatım son derece tatsız gözüküyor.
Tüm bunların yanında bence kesinlikle şans verilmesi gereken bir iş olmuş. Tiplerin hepsi günlük hayatımızda karşılaştığımız insanlardan oluşuyor zira.
-
Zorladım dizinin iki bölümünü izledim ve neden bu kadar abartıldıgını başta anlamamıştım sonradan dank etti... Popüler kültür 3-5 haber sitesi size neyi sevip neyi sevmiyeceğinize bile şekil veriyor. Bu denli yayılması popüler oldugu için kesinlikle. Yoksa izlenicek bir tarafı yok sıkıcı diyaloglar donuk boş bakışlı oyunculuklar. Hele meryemin bişey demeden boş boş 5 saniye bakıp karşısındakini geç anlaması ilginç mesajlar verilmiş. . Garip bir dizi kısaca..
Özet olarak, Kaliteli ve hd çekilen samanyolu dizisinden farkı yok.
Ekleme:Tek beğendiğim şey dizide, 80 lerden alınma yeşilçam filmlerinde duyduğumuz müzikler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 24 Kasım 2020; 23:7:15 >
Alakasi yok neredeyse hic reklami yoktu dizinin,izleyenler ovdukce populerligi artti.ayrica uc bes site ovunce izlenilen sey guzel mi oluyor,bak sana olmamis mesela :) diyaloglarin nesi sıkıci ayrica,senin gunluk hayatindaki diyaloglarin cevrende ki diyaloglar cok mu renkli,meryemin niye oyle konustugunu anlamis olman lazim zaten.
2 bölüm izledim ve aşırı beğendim. Çok başarılı olmuş. Birbiriyle bağlantılı her karakterin kendine ait bir hikayesi var ve bunlar çok gerçekçi anlatılmış. Dizide de bahsedildiği gibi "total" e hitap etme derdinde değil. Öykü Karayel'de muhteşem oynamış. Netflixten beklenmeyecek kalite
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X