|
Bir Başkadır | Netflix Orijinal Türk Dizisi | 1.SEZON ÇIKTI (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Nicomedia66Alakasi yok neredeyse hic reklami yoktu dizinin,izleyenler ovdukce populerligi artti.ayrica uc bes site ovunce izlenilen sey guzel mi oluyor,bak sana olmamis mesela :) diyaloglarin nesi sıkıci ayrica,senin gunluk hayatindaki diyaloglarin cevrende ki diyaloglar cok mu renkli,meryemin niye oyle konustugunu anlamis olman lazim zaten.
Dizinin fragmanı çıkana kadar haberim yoktu dizide yayımlanmadan 2 hafta önce falan haberim oldu sanırım.Dizi çok fazla reklam yapmadı haklısınız.Fısıltı gazetesiyle yayıldı biraz biraz da sosyal medyanın gücü sayesinde twitterda,ekşide vs. çok konuşulunca bu denli popüler oldu ama gerçekten bu kadar üzerinde konuşulacak bir dizi değil.Netflix’in en iyi Türk dizisi bence bu zamana kadar olan ama maximum 6,5-7 puanlık ortalama bir dizi.Hayatında bağımsız film izlemeyenler bu tarz dizileri öve öve bitiremiyor sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mirtazo01
Şu diziyi izledim ülke insanından bir kere daha nefret ettim.
Sağcısı solcusu öncüsü arkacısı hepsi aynı rengin lacıverti.Belki linç yiyeceğim ama dizinin amacı da bu biraz. Biraz diyorum çünkü nefret ettirmek değil amaçladıkları. Daha çok farklılıklarımıza rağmen hepimiz aynıyız mesajı.
Diziyi teknik olarak beğendim. İkinci sezonu kesinlikle merakla bekliyorum. Fakat taraflılığını da inkar edemem. Özellikle Ekşideki şu entryi epey haklı buldum.
Alıntı
metni:zengin ve fakiri havyar yiyenler ve gecekonduda oturanlar şeklinde iki kümede inceleyen şimdiye kadarki türk dizilerinden farkı olmayan dizi. dünyadan haberi olmayan, diğer meryem'lerle bir araya gelip ülkenin önünü tıkayan milyonları oluşturduğunun da farkında olmayan meryem'i sevimli ve masum gösterme çabasını ucuz buldum. özellikle "takmış kızın tesettürüne" repliğini, dizinin kendi tavrını bu şekilde dillendirmesini çok ucuz buldum. robert mezunu peri empati yapamadığı için günah keçisi. fakat peri neden empatiyi hak etmiyor. meryem içine düşmekten korktuğumuz kuyunun temsili. meryem sadece robert mezunu peri'nin değil annesi, babaannesi kapalı olan şimdinin az çok okumuş kesiminin de kabusu. dizi empati yapma görevini peri'ye biçmiş. çünkü meryem'in hiçbir entelektüel sorumluluğu yok. meryem'ler durduğu yerde ülkenin geleceğini yok ederken peri'ye politik doğruculuk gereği meryem'lere karşı duyduğu antipatiyi törpülemek zorunda olduğu empoze ediliyor. tıpkı meryem'e en önemli ihtiyacının ve hakkının özgürce başını kapatmak olduğunun öğretilmesi gibi. meryem'i allayıp pullarken peri'yi boklamak yetmez ama evetçi popülizm.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BèRuTTì
Zorladım dizinin iki bölümünü izledim ve neden bu kadar abartıldıgını başta anlamamıştım sonradan dank etti... Popüler kültür 3-5 haber sitesi size neyi sevip neyi sevmiyeceğinize bile şekil veriyor. Bu denli yayılması popüler oldugu için kesinlikle. Yoksa izlenicek bir tarafı yok sıkıcı diyaloglar donuk boş bakışlı oyunculuklar. Hele meryemin bişey demeden boş boş 5 saniye bakıp karşısındakini geç anlaması ilginç mesajlar verilmiş. . Garip bir dizi kısaca..
Özet olarak, Kaliteli ve hd çekilen samanyolu dizisinden farkı yok.
Ekleme:Tek beğendiğim şey dizide, 80 lerden alınma yeşilçam filmlerinde duyduğumuz müzikler..Arkadaş belki bu dizi hakkında insanların tek birleştiği nokta varsa o da diyaloglar ve teknik detayların iyi olması. Sen çıkıp diyaloglara donuk diyorsan yasak elma filan izleyebilirsin.
Ben gerçekten anlamıyorum insanları. Bıkmadınız mı gerçek hayatla alakası olmayan diyaloglardan?
-
Bende izliyordum ara vermiştim çoğu arkadaşım beğenmedi
Ama ben sevdim ya 4. Bölümdeyim.Nasıl desem otobüsler,sokaklar insanların konuşmaları çok gerçekci hani öyle aksiyon müziği ve heycan yok bu bana gerçekci geliyo her gün bu hayatı yaşıyormuşuz gibi.
Yeşilçam havasında olması ise harika olmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son 10 yılda 1-2 komedi dizisi hariç ( kuzey yıldızı 5-6 bölüm o da memlekette çekildiği için) hemen hemen hiç yerli dizi izlemedim. Sosyal medyada özellikle twitterda bu kadar çok konuşulup yazılınca insan ister istemez merak ediyor.Bu nedenle ön yargılarımı kırıp izlemeye karar verdim. Bazı diziler gerçek hayattan esinlendiği için özellikle merak edilir ve izlenir. Sanırım bu dizide ne kadar gerçek hayattan esinlenmemiş olmasa da gerçek hayattan izler taşıdığı için bence bu kadar çok sevildi ve izlendi. Bence hikaye oyuncular çekimler ambiyans gayet başarılı idi. Eksik bulduğum tek şey bazı hikayelerin ve karakterlerin bir anda konuya dahil olması ve mevzunun tam olarak anlaşılmaması oldu benim açımdan . Belki 2. sezonda havada kalan konular ayrıntılı olarak ele alınacak bilemiyorum ama bu hali ile dizi bitmiş olsa çok eksik bir dizi olacağı kanaatindeyim. her şeye ideolojik baktığımız için hemen konuyu başörtülü- açık, eğitimli- eğitimsiz konularına bağladığımız için dizinin sanatsal yönünden çok bu konular daha fazla konuşulur oldu. Gerçi hakkında bu kadar sosyolojik değerlendirmelerin yapıldığı başka bir yerli dizi var mı bilemiyorum. Ki hala da yapılmaya yazılmaya konuşulmaya devam ediyor. Bu da dizinin popülerliğini ve izlenme oranını artırmaya devam ediyor.
-
Ben beğendim. Hatta hemen bitmesin diye 3 haftada izledim. Oyunculuklar ve görüntü yönetmenliği çok iyiydi. Konu olarak tam doyurmasa da kendini izlettiriyor. 2.sezon gelecek mi bilmiyorum ama gelirse umarım bu doğallığı bozmazlar.
İkinci sezonunun 2021 mart ayında geleceği konuşuluyor
Yasin itemleri: Sana soruyom cevap ver, Ya ne diyon ne diyon, Meryem çay koy, Ya şu hoca ne mübarek adam
-
quote:
Orijinalden alıntı: Young SinatraDizide yer yer kendini hissettiren Yeşilçam havası da benim aşırı hoşuma gitti. Müzikler çok çok iyi zaten. Bölüm sonu giren Ferdi Özbeğen şarkıları özellikle.
Dizi yeni Türkiyeyi tüm toplumsal bölünmüşlükleriyle anlatıyor, sonunda da eski Türkiye'den müziklerle bitiriyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X