Netflix’in geçtiğimiz ay açıkladığı yeni orijinal Türk dizi ve filmleri arasında en çok beklenti oluşturan, Berkun Oya’nın yazıp yönettiği Bir Başkadır isimli dizi olmuştu. Dizi, Türkiye’nin farklı şehirlerinden, farklı kültürlere ve hikayelere sahip insanların nasıl bir araya geldiklerini anlatacak. Yolların kesişmesi sırasında odaklanılacak konu ise toplumsal tabuların, bireyler üzerindeki etkilerini olacak gibi görünüyor. Dramanın yerli TV dizileri gibi değil, daha çok global bir çizgide işlendiği anlaşılan dizinin kadrosu da oldukça geniş. Kuzey Güney ile adını duyuran Öykü Karayel’i Meryem, Behzat Ç. ve Vatanım Sensin ile tanınan Fatih Artman’ı Yasin rolünde izleyeceğiz, ancak isimler bunlarla sınırlı değil. Netflix Bir Başkadır dizisi oyuncu kadrosu:
Dizinin yapımcı koltuğunda ise Krek film adına Ali Farkhonde ve Nisan Ceren Göçen oturuyor. Berkun Oya, tıpkı Masum dizisinde olduğu gibi Bir Başkadır yapımında da yönetmen ve yazar olarak rol oluyor. Masum’un kalitesi düşünüldüğünde Berkun Oya’nın adı, oyuncu kadrosu, iyi bir hikaye ve Netflix birleşimi, dizi hakkında beklentileri yükseltiyor. Fragmanda doğrudan radikal bir sahne bulunmuyor. Ancak Anadolu'da büyüyen, yerel kültürü benimseyip hayatını buna göre idame ettiren Meryem (Öykü Karayel) karakteri, anlaşılan o ki farklı kültür ve alışkanlıklara sahip insanlar ile tanışıyor. İşte Meryem karakterlerinin yaşayacakları, dizi yayınlandıktan sonra ülkede gündem yaratabilir. Yine de senaryo ve diyalogların gerçekçi işlendiğini varsayarsak Bir Başkadır dizisi, aslında günümüzde pek çok insanın yaşadığı modernleşme ve kültürel şoku, farklılıkları merkezine alacak gibi görünüyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 12 Kasım 2020; 22:31:59 > |
Bir Başkadır | Netflix Orijinal Türk Dizisi | 1.SEZON ÇIKTI
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
bir fragman bu kadar mı insanın ilgisini çekmez
-
Müziği mekanlar karekterler falan nedense bana 80lerin hulya koçyiğit müjde ar bunalım filmlerini hatırlattı :) Müzik harici sarmadı beni
-
Netflix - Berkun oya -Öykü karayel bu üçlünün olduğu proje vasatı geçemez...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fragman cok kötü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk sezon yayınlandı.
İlk bölümler dehşet derecede beğenilmiş. Millet övgüler yağdırıyor. Hem de ekşi sözlük gibi bir yerde. Fragmanla alakası yok kesin izleyin diyorlar. Şaşırdım açıkçası. Çok doğal ve tam türk insanını anlatan bir dizi diyorlar. En kısa sürede izleyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 12 Kasım 2020; 22:35:23 > -
Muhteşem bir dizi bu nedir arkadaş
1 bölüm zor dayandım. Belki çok boş zamanım olursa 2. bölüme fırsat veririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 12 Kasım 2020; 23:25:47 > -
Muhteşemdi.
-
Spartacus tayfa çok begenmemiş galiba.
-
Değişik bir dizi olmuş ben psikolejik dizileri sevdiğim için devam ederim diye düşünüyorum.
-
Yorumlara göre bakarim ilk bölümlere
Ben beğenmedim gereksiz bir duyar kasma çabası olmuş. 2020 yılında hâlâ şu mağduriyetlerin gündeme getirilmesi komik yani. Bir de yönetmen arkadaşı övene para veriyorlar sanırım, yoksa bu kadar övülmesine anlam veremedim. Gayet sıradan bir iş olmuş. Konusu "duyar" teması üzerine kurulduğu için, Türkiye'de çok beğenilmesi normal.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben çok beğendim.
Derya Karadaş bile eğreti durmuyor öyle bir dizi.
Oyunculuklar standart tv dizisinin kat kat üstünde. Renkler, çekimler vs çok üstünde durulmuş bir iş bence.
Henüz bitirmedim sezonu. Nereye bağlanacak merak ediyorum açıkçası.
Ayrıca Tülin Özen inanılmaz güzelsin canım.
-
Adam berkun oya yi tanimiyor birde gelmis bu kadar ovuldugune anlama veremedim demis.bilgisi yok fikri var
Kadro cok saglam duruyor merak ettim isin acikcasi
Boş konuşan, her yerde boş konuşuyor. Kendine huy edinmiş, meslek edinmiş insanlar boş konuşmayı. Berkun Oya kim? Tanımak zorunda mıyız? Gören de zanneder ki ödül odası Oscar ödüllerinden falan yıkılıyor, her yapımı imdb'den 9 puan alıyor, ortalığı kasıp kavuruyor, biz tanımayınca suçlu oluyoruz. Sanki tanımak gibi bir zorunluluğumuz varmış gibi. Kurosawa, Scorsese, Woody Allen, Kubrick, Fincher falan halt etmiş yani Berkun Oya'nın yanında. Berkun Oya o. Vah vah nasıl tanımayız Berkun Oya'yı? Yazık bize.
Baştan aşağı tırt bir diziydi. Yönetmen çok samimiyse, çok iyiyse, anlatmak istediği tarafın da karşı tarafa nasıl baktığını anlatsaydı dizide. Ama o yok. Sanki önyargılar tek taraflıymış gibi anlatıp durmuş. Bitmiyor bu memleket insanındaki mağdur edebiyatı masalları, ajitasyon hikayeleri. Millet Ay'a gitti, uzaya çıktı, Mars'a araç falan gönderiyor, paralel evreni, izafiyet teorisini anlattıkları bilim kurgu filmleri çekiyor, biz hala salya sümük boş işler peşindeyiz. Toplumun yararına olmayan her şey gereksizdir. Şu dizide toplumun yararına olan tek bir halt olmamakla birlikte, dizideki tek şey toplumdaki bir kısmın gerçeklerinin anlatılmış olmasıdır. İnsanlığa hiçbir faydası yoktur. Dünya var olduğu sürece Meryem gibi insanlar da, Peri gibi insanlar da dünyanın her yerinde olacak. Asıl soru şu, kimin umrunda? Benim değil. Umrunda olan da kendine boş şeyleri mesele edinmeyi bir tarafa bırakıp, insanlığa yararlı bir şeyler sağlamaya çalışsın.
-
İlk 3 bölüm itibariyle olmuş bence. Beğendim. Öykü Karayel kendisine iyi bir karakter yazılınca oynayabildiğini göstermiş.
Ayrıca dizi bana fazla didaktik ve duygu sömürü çabası içinde gelmedi. 'Mağdur' gösterilen kesimin de aslında ne kadar geri kafalı olabildiğini gösterdi dizi bana ilk 3 bölüm itibariyle. Her hangi bir taraf tutma olayı hissetmedim yani.
-
netflix de yerli yabancı birçok film hatta hepsini izledim diyebilirim
bu dizinin tüm bölümlerini izledim. ve puanım 10 üzerinde 9,5 yani başyapıt seviyesinde bir yapım olmuş
oyuncular , dialoglar , yönetmen , çekimler , senarist . kurgu hepsi muhteşemler
ancak sivrilen iki isme yani meryem ve abisine ayrı bir tebrik iletmek lazım . muazzamdılar
verdiğim puan türk dizeleri arasında değil yerli yabancı tüm neftlix dizeleri arasındaki puanımdır.
emeği geçen herekese helal olsun. hele o dizi sonları offf offff
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi classlord -- 13 Kasım 2020; 21:58:19 >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Netflix türkiye'den beklenmeyecek kalitede olmuş, ama anladığım kadarıyla netflix'in yakın zamanda çıkacak projeleri de hep bu düzeyde olacak. Hakan ve atiye'den sonra ilaç gibi geldi açıkçası. Kadro zaten bomba gibi, oyunculuklar şahane, konu ve diyaloglar aşırı gerçekçi, çekimler güzel, yönetmen çok iyi iş çıkarmış, sanki zeki demirkubuz ve nuri bilge ceylan birleşip 140journos müziklerini ekleyip bir dizi çekmiş gibi. Bu üçünün tadı var dizide. Bence türkiye de yapılmış en iyi internet dizilerinden biri olabilir şuan. |
Alakasi yok neredeyse hic reklami yoktu dizinin,izleyenler ovdukce populerligi artti.ayrica uc bes site ovunce izlenilen sey guzel mi oluyor,bak sana olmamis mesela :) diyaloglarin nesi sıkıci ayrica,senin gunluk hayatindaki diyaloglarin cevrende ki diyaloglar cok mu renkli,meryemin niye oyle konustugunu anlamis olman lazim zaten. |
Benzer içerikler
- suskunlar neden bitti
- kurtlar vadisi ve kurtlar vadisi pusu arasındaki fark
- aile komedi dizileri türk
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X