Şimdi Ara

bir bilen yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    acer aspire 5535 model dizüstü bilgisayarımı yaklaşık 3 ay önce aldım ve recovery dvd lerini oluşturdum(2 adet)
    ardından bilgisayarıma xp işletim sistemi kurdum ancak harddiskteki 10 GB boyutundaki recovery bölümüne hiç bir şekilde müdehale etmedim.
    şimdi tekrar vista işletim sistemimi kurmak istiyorum. recovery dvd leri ile işlemi başlatıyorum. acer recovery management çalışıyor ve dosyaların yüklenmesinin ardından dil seçimi istiyor. ardından "fabrika ayarlarına dönmek" ve "kullanıcı yedeğinden geri yükleme yapmak" olmak üzere 2 seçenek çıkıyor. kullanıcı yedeğini seçtiğimde disk seçmemi istiyor ancak C,D,G(recovery bölümü) ve DVD rom'dan hangisini seçersem seçeyim ileri buttonu aktifleşmiyor. fabrika ayarlarını geri yükleme seçeneğini seçtiğimde ise yükleme başlıyor. 2. dvd yi istiyor ve devam ediyor. yükleme başarı ile sonlandı uyarısıyla birlikte dvd yi geri veriyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. ancak bios kısmını geçtiktan sonra siyah ekran ve sol üst köşede yanıp sönen imleç çıkıyor ve oradan ileri gitmiyor.
    bilgisayarımı aldığım güne döndürme imkanım var mı? varsa nasıl yapabilirim?

• quote:

Orjinalden alıntı: ee1905

iyi günler
    acer aspire 5535 model dizüstü bilgisayarımı yaklaşık 3 ay önce aldım ve recovery dvd lerini oluşturdum(2 adet)
    ardından bilgisayarıma xp işletim sistemi kurdum ancak harddiskteki 10 GB boyutundaki recovery bölümüne hiç bir şekilde müdehale etmedim.
    şimdi tekrar vista işletim sistemimi kurmak istiyorum. recovery dvd leri ile işlemi başlatıyorum. acer recovery management çalışıyor ve dosyaların yüklenmesinin ardından dil seçimi istiyor. ardından "fabrika ayarlarına dönmek" ve "kullanıcı yedeğinden geri yükleme yapmak" olmak üzere 2 seçenek çıkıyor. kullanıcı yedeğini seçtiğimde disk seçmemi istiyor ancak C,D,G(recovery bölümü) ve DVD rom'dan hangisini seçersem seçeyim ileri buttonu aktifleşmiyor. fabrika ayarlarını geri yükleme seçeneğini seçtiğimde ise yükleme başlıyor. 2. dvd yi istiyor ve devam ediyor. yükleme başarı ile sonlandı uyarısıyla birlikte dvd yi geri veriyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. ancak bios kısmını geçtiktan sonra siyah ekran ve sol üst köşede yanıp sönen imleç çıkıyor ve oradan ileri gitmiyor.
    bilgisayarımı aldığım güne döndürme imkanım var mı? varsa nasıl yapabilirim?

neyse artık ben çözdüm kendi kendime. belki işine yarayan olur, anlatayım.
    xp den vistaya geri dönmek en azından benim için çok zor oldu. aynısını yapmak isteyen arkadaslara öncelikle harddiskteki recovery kısmının sağlam durup durmadığını kontrol etmelerini söylemeliyim. ben recovery dvd lerini kullanamadım, forumlarda aradığımda iki tane dosya ismi buldum bu recovery bölümünden alın diye yazılan fakat ben de o dosyalar yoktu(model farkından sanırım) alt+f10 çalışmıyordu c yi formatladığım için. bana kalan sadece harddiskteki recovery bölümüydü. ben de bilgisayarı xp cd si ile formatladım. iki diski birleştirdim.c ve d yi. recovery bölümüne hiç bir zaman dokunmayın(d de yedeği olanlar dikkat, yedekleme yapmadan bu işleme girişmeyin)ardından xp kurdum. xp kurulu iken bir partition manager programı ile gizli olan recovery bölümünü aktif hale getirdim ve bilgisayarı yeniden başlattım. recovery bölümü bootable olduğundan vista kurulumu başladı. eğer harddiskte iki partition olursa xp nin kurulu olduğu parta dkunmadan diğerine kuruyor vistayı ancak vista çalışmıyor.(nedenini bilmiyorum) bu yüzden iki partitionı da formatlayarak birleştirdim. neyse recovery bölümünden vistayı bir güzel kurdu ve her şey normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ee1905 -- 25 Mayıs 2009; 1:44:03 >

• bir bilen olsa emin ol cevaplardı. aydınlatman için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Buna bi çare var mı??
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.