Şimdi Ara

bir bilgisayar neden kapanmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaş hazır sistem bir bilgisayar aldı asus350 watt kasa sapphire 420 anakart (onboard vga)
    512 ram amd3500 venice 939 1 hafta oldu alalı ilk günlerde normal çalışırken sonradan başlat çubuğundan bilgisayarı kapat demesine rağmen bilgisayar tekrar açılıyor birkaç denemeden sonra kapanıyor bir türlü çözemedik sebebini bios güncellemesi yaptık format attık register ayarlarına baktık ama yok hala aynı.
    Bios u resetledik hala aynı ben arkadaşa bende ki sapphire marka 1300 pro ekran kartını verdikten sonra olmaya başladı ama bununla ne alakası var bir mantık kuramadım bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperizm -- 20 Ekim 2006; 4:53:02 >

• * Bilgisayar Otomatik Kapanmıyor

Windows XP den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit den HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına ulaşın ve PowerOffActive DWORD değerini bulup değerini 1 olarak değiştirin.

* Windows XP yi Hızlı Kapatma

Regedit HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına gidin ve AutoEndTask DWORD değerini 1 yapın.

* Cevap Vermeyen Uygulamayı Daha Hızlı Kapatmak

bunu için Regedit de HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına ulaşıyoruz. Bu anahtar altındaki HungAppTimeout değerini 500 yapın.

* XP'nin hızlı kapatılması=Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına ulaş.Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıkla ve değiştir
    değeri 20000'den 200 yap.

slm arkadaşım registry ayarlarını yaptık demişsin gerçi ama bunlardan herhangi birini de deneyip sonuç alamadınız mı?

• BENCE VİRÜS GİRMİŞTİR ONDAN KAPANMAZ..

FORMAT AT BENCE
  • format ikinci kez atıldı register ayarlarını da tam olarak yapıldı zeus senin dediklerini de yaptık ama hala aynı
  • Kardeş biosta bir ayar yapman gerekiyor.Biosta PC herzaman açık diye bir secenek var onu bulup OFF yapman lazım.Benimde başıma gelmişti.Onu kapattım sorun çözüldü...
  • bu seceneği nasıl kapatacaz ? ben de bazen benzer sorunu yaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminengin79 -- 22 Ekim 2006; 7:52:06 >
  • bilgisayarınızla yeterince vakit geçirmiyosanız size üzülür kızar kapanmaz.öpün onu okşayın biraz da gaz verin kapanır
  • ?
  • ewt biosta bir ayar var ona dikkat edin restart eder makine durmadan
  • benim k8n4 -e asus bir anakartim vardi sata hdd de window xp yi kapatmiyordu herşey normal sadece kapatmiyordu bilgisayariniz kapatilşiyor diyip saatlerce bekliyoedu her bişeyi yaptim olmadi gitimi asusa bogaziçiye verdim onlarda halledememiş köprü gitmiş sizlere ömür degiştirip sıfırını verdiler bence çok zorelama bildik uygulamari yaptiysan vede sonuç yoksa servise ver bordu derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.