Şimdi Ara

bir bilgisayara kac harddisk konabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostlar kac harddisk bir bilgisayara konabilir su an 2 tane var kullaniyorum 2 den fazla koymanin yolllari var mi tesekkurler....

• Bu anakartının özelliğine göre değişir. Kaç IDE slotu var kaç SATA slotu var? Kullanıcağın diskler hangi tür veri yolu kullanıyor? Bunları ve anakarının modelinide yazarsan daha kesin bişe söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csniper -- 21 Mart 2005, 21:37:53 >
  • 2 tane pata portu var.Her birine 2 tane olmak üzre toplam 4 HDD buraya takılır.
    2 tane de sata olsa.

Toplam 6 HDD olabilir
    Bazı anakartarda ekstra kontrolçü olur.O zaman bu sayı artar.
    Veya pci kontrol kartı alırsan yine satyı artar
  • quote:

Orjinalden alıntı: X

2 tane pata portu var.Her birine 2 tane olmak üzre toplam 4 HDD buraya takılır.
    2 tane de sata olsa.

Toplam 6 HDD olabilir
    Bazı anakartarda ekstra kontrolçü olur.O zaman bu sayı artar.
    Veya pci kontrol kartı alırsan yine satyı artar

peki böyle bir sistemde hdd hızlarında bir azalma olurmu ?
  • 3 adet SATA HD takılı sisteme. 2X120GB RAID0 da diğeri 200GB. Hızda azalma yok. Aksine RAID0 ile %82 lik artış var.
  • msi kt4v via kt400 chipset based k7 main board fsb 333 ustadim
  • Valla öyle kontrol kartları varki üzerinde 4-8-16 sata portu olan ve raid0 aynı anda NCQ destekli çok pahalı ama süper hızlı kontrol kartlkarı var.Türkiye'de varmı bilmiyorum ama bu kartkardan birini alıp 8 tane WD RAPTOR 10.000 RPM'yi Raid 0 yaparsan o zaman süper bir HDD performansın olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartta iki slotum var 1 i cd ye digeri ikiside harddiskime gidior ustadlar
  • O zaman 4 tane hdd takılır.1 adet cdrom var.Onu düşersek toplam 3 hdd takılır
  • gigabyte ın 1 modeli war 14 tane takılıyormuş. mobonun fiyatı 280$+kdw. deli dehşet bişi
  • cd ye gidenede bir tane bağlayabilirsin yani sen 4 tane ide cihaz bağlayabilirsin o anakarta
  • bide guc kaynagindan guc alacak fiste kalmadi onu nasil hallederim 1 tane cd-rw a 2 tane de harddisklere takili
  • ingilizce alfabe -2 tane yani 26tane z'ye kadar takılabilir. 6 tane pci slotuna 4 tane sata içeren kontrolcülerden takarsınız gigabein 14lüğü+24 tane disk 38 disk olur.bunlar raid0 yaparak 26'ya kadar düşürürüz.

C:
    d:
    E:
    .
    Z:
  • saolun
  • benim bilgisayara bakan bir arkadaş var...

onun bilgisayara 7. harddiskini geçen ay eklediğini söylemişti...

şu anda benden benim elimdeki 120 gb lik eski harddsikimide istiyor...

onunda 8. harddisk yapacakmış...

fıkra gibi ama gerçek...

• yaw bi sürü harddisk e ne gerek var al bi tane 120-160 gb tak olmadı böl onu her bi şeye yeter
  • ya dostlar bende 160 gb almayi dusunuyorum ama elimdekileride kullanmak istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemcaw

ya dostlar bende 160 gb almayi dusunuyorum ama elimdekileride kullanmak istiyorum

Kullan bişe olmaz. Bi tane sata kontrolcüsü alırsın (eğer alıcağın sata bir disk ise) hem IDE'yi hemde satayı kullanabilirsin. Ayrıca istersen yeni alıcağın diski cd-rom dan çıkan ucada bağlayabilirsin.
  • vy bee bide bunun patası mı vardı
  • yok mu ????
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.