Şimdi Ara

İnternetten Harici HDD baglanma (Kendi BUlutumu olusturma mumkun mu ve nasıl ) yardım???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zyxel modemim var (TTNET in verdiği ama ben Simdi TURK.net kullanıyorum) usb bağlantısından Harici Hardiskime internet ortamında evin dışında bağlanmak istiyorum bu mumkun mudur. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz eve sürekli acık bir netbook bilgisayarım var. Bilgisayar olamadan da mumkun mu yeni bir donanım almadan yapmak istiyorum. İlginene arkadaşlara simdiden teşekkürler.

Not: youtube dan win 10 için FTP server kurulumnunu izledim ancak çalıştıramadım söylenenleri harfi harfine yapamama ragmen ??? :(

• Evet. Dynamic dns yani DDNS ile yapabilirsin.

Modem üzerinden ddns ve ftp ayarlarını açıp yapılandırdıktan sonra sahip olduğun ddns adresi ile ftp bağlantısı da yapabilirsin.

Örn: forumcu3.no-ip.com gibi bir üyelik aldın. Modem üzerinde ftp açık ve usb hddne yol verdiysen forumcu3.no-ip.com ile uzaktan modeme bağlanabileceğin gibi ftp.forumcu3.no-ip.com ile de usb disklerine de ulaşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettaL

Evet. Dynamic dns yani DDNS ile yapabilirsin.

Modem üzerinden ddns ve ftp ayarlarını açıp yapılandırdıktan sonra sahip olduğun ddns adresi ile ftp bağlantısı da yapabilirsin.

Örn: forumcu3.no-ip.com gibi bir üyelik aldın. Modem üzerinde ftp açık ve usb hddne yol verdiysen forumcu3.no-ip.com ile uzaktan modeme bağlanabileceğin gibi ftp.forumcu3.no-ip.com ile de usb disklerine de ulaşabilirsin.

ilginize tesekkurler.https://www.noip.com siteye uye oldum ama tam olarak nasıl yapılacagını bilmiyorum yardımcı olabilimisiniz acaba .
    iyi calısmalar.

• forumcu3 F kullanıcısına yanıt
    Modem arayüzünden Ağ Ayarları ve oradan da DNS seçildikten sonra Dinamik DNS sekmesine geçin sol üstten.

Resimlerde de göreceğiniz gibi oradaki listeden noip.com seçtikten sonra istediği bilgileri üye olurken kullandığınız verilere göre düzenleyin ve kaydedin. Ben ddns.net uzantılı bir host ile kaydettiğinizi varsayıp o şekilde yazdım bilgileri.
    Noip.com'a giriş yaptıktan sonra Add Hostname ile kendinize bir host kaydedin.
    Mesela forumcu3.ddns.net seçtikten sonra Create deyin ve host oluşsun. İşte o oluşan host sizin modeme gireceğiniz host.

Modem üzerinde host yazan yere örnekteki gibi forumcu3.ddns.net şeklinde host adresinizi
    kullanıcı adı yazan yere siteye üye olduktan sonra orada oluşturduğunuz kullanıcı adınızı
    ve şifre ise siteye giriş şifrenizi yazın.

İnternetten Harici HDD baglanma (Kendi BUlutumu olusturma mumkun mu ve nasıl ) yardım???

Daha sonra yine Ağ Ayarları sekmesinde USB Servisine tıklayıp oradan USB cihazınızla ilgili gerekli ayarları yapın.
    Kullanıcı ekleme, usb cihaz veriyolu ekleme vb.
    Bu kısmı sadece etkin diyerek ve yeni kullanıcı oluşturup uygula diyerek bırakmayın çünkü o zaman Yeni Paylaşım Ekle demediğiniz için sadece FTP için kullanıcı adı ve şifre oluşturmuş olur bırakırsınız. Yeni Paylaşım Ekle diyerek oradan USB cihaz üzerinden hangi dizinlerin public/güvenli seçenekleriyle herkese açık mı yoksa sadece oluşturulan hesapların mı kullanabileceğini seçiyorsunuz.

Tüm bunlar bittiyse test aşamasına gelebilirsiniz.

Modem arayüzü için : kullanıcıadınız.ddns.net ile herhangi bir tarayıcıdan deneyebilirsiniz.
    Ftp içinse eğer ayarlarınızı doğru yaptıysanız ftp.kullanıcıadınız.ddns.net

Şunu da belirtmeliyim ki normal şartlarda bu sistemde ip değişse bile -modem fabrika ayarlarına dönmek hariç- modem yeni ip adresini noip.com sistemine tanımlar. Fakat olur da yeni ip'yi sisteme girmezse bunun için Dynamic DNS Update Client adlı uygulamayı yine aynı siteden indirip sürekli açık olacak bir bilgisayara kurabilirsiniz. Bu sayede her 5 dakikada bir ip kontrol edip sistemi günceller.

Bunun dışında FTP için örneğin FileZilla Server kurarsanız bilgisayarınıza ayarlarını yaptıktan sonra modem üzerinden 21 portunu açarak direkt olarak o bilgisayara ftp ile ulaşabilir ve kullanmak dışında direkt olarak bilgisayarınızdaki dosyalarınıza ulaşabilirsiniz.
    Bunun anlatımı içinhttp://www.noip.com/support/knowledgebase/setting-up-a-ftp-server-on-your-home-computer/ bu adresi kullanabilirsiniz. Farklı bir modem için anlatılmış ama aynı mantıkta çalışıyor.

Basitçe anlatmaya çalıştım umarım yardımı olur.

Bu arada modem arayüzünün aynı olması için fiber modeme bağlı eski TTNET Zyxel modemim üzerinden anlatmaya çalıştım. Umarım arayüzünüz aynıdır. Resimlerde Ip adresinin sonu 1 ile bitmiyor çünkü iki modemin de arayüzüne girebilmek için birine farklı bir ip adresi vermem gerekiyordu.

Kolay gelsin, takıldığınız yer olursa uğradıkça yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettaL -- 30 Haziran 2017; 6:3:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.