Şimdi Ara

Bozuk bir TV ile ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim sony marka tüplü düz ekran bir televizyonum war ilk çıktığı zamanlarda alınmış şimdide tüpü bittiği için açılmıyor.Teknik servisi aradım tüp fiyatına 900 ila 1000 tl arası çıkar dediler.Bende onun yerine yeni televizyon alırım diye düşündüm.(Televizyon çok büyük olduğu için evimizde koyabileceğimiz bir yer yok bu yüzden tamir ettirsemde kullanamıycam.)
    Bu Televizyonun içindeki malzemeleri ne amaçlarla kullanabilirm yada neye bağlarsam ne elde ederim diye merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.

(Not : elektrik elektronik öğrencisiyim yeni yeni robot yapımına başladım.İleride kullanabiliceğim bir parçası warmıdır içinde diye de merak ediyorum)

• Hoparlörleri iş yapar
    İnfrared algılayıcısı iş yapar
    Belki saptırma bobin tellerini kullanabilirsiniz.
    Üzerindeki transistör diyot gibi ilemanları kullanabilirsiniz
    Yüksek kapasite ve voltajlı kondansatörler iş görebilir.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar
  • İnfrared algılayıcısını ne amaçla kullanbilirim?
  • Uzaktan kontrollü bir devre yaparsanız vericinizin algılayıcısı olarak kullanabilirsiniz. Taş çatlasa 50kuruşluk bir parçadır fakat tv nizi herhangi bir tv tamircisine satarsanız alacağınız parayla işinize yarayacak daha fazla parça satın alabilirsiniz
  • + yüksek voltaj trafosu
  • Fotoğraflarını çek bir kaç siteye ilan ver yedek parça niyetine. Bir kaç hafta bekle baktın arayan mesaj atan yok büyük parçalardan başlayarak parçala koy kenara
  • Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim ben bi sorayım bkalım kaç para vercek tamircitv ye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi kez denk geldim kadının biri bozuk 72 tv yi tamirciye getirmis kaca alırsın dedi adam 1 lira vereyim dedi.gulermisin aglarmısın.yani kısacası tamircilerde almaz .
  • Beyler ben bu televizyonun içini açtımda baya tozlanmış yani direk siyah 3mm toz kaplı üstü xD temizlersem çalışma ihtimali var mı ?
  • AMAN DİKKAT ARKASINDA 30.000 volt VAR ONUN ONCE TOPRAKLA SONRA AC TAVSIYE OLDURMEZ AMA SURUNDURUR
  • Beyler bide elimde lexmark dandik bi yazıcı var onun içindeki hangi aletler işime yarar biliomusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeyitKoyuncu

Beyler bide elimde lexmark dandik bi yazıcı var onun içindeki hangi aletler işime yarar biliomusunuz?

kartuşları çıkar
  • quote:

Beyler bide elimde lexmark dandik bi yazıcı var onun içindeki hangi aletler işime yarar biliomusunuz?

MOTORU İŞİNE YARAR
  • Yardımlarınız için teşekkurler ben aksam eve gdince sunları bı sökeyim bkalım ne nasıl çıkcak içinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazıcının kartuşu çıkarmayı unutma
  • quote:

Yardımlarınız için teşekkurler ben aksam eve gdince sunları bı sökeyim bkalım ne nasıl çıkcak içinden

aga tv'yi sökerken dikkatttt
  • Fena titretiyo meret.
  • içindeki parçalar degişik devreler için kullanılabilir yanlız dış görünüş ise pet hayvanları için yuva yapmanızda size yardımcı olacaktır

örnek:

Bozuk bir TV ile ne yapabilirim?
  • arkadaslar fransada bir universitenin elektronik grubu ile birkaç projede yer aldım. adamlar atıl monitorden yuksek frekans uretip yerçekimine meydan okuyan bir minyatur arac yapmıslardı. tesla coil mantıgımı acaba?
  • tüpün üzerinde çok güçlü elektro mıklatıslar vardır. sanırım onları kullanmışlardır. tv için en iyi tavsiyem, içindeki tüm elektronik aksamı ve tüpü çıkart.ekranın olduğu yere uydurabileceğin ölçüde bir lcd monitör yerleştir. geri kalan kısmınada diğer donanım bileşenlerini yerleştir. sonrada pc modifikasyon kısmında yeni bir topic aç.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.