Şimdi Ara

İnternet üzerinden iletişim kurdugum tanımadıgım biri bilgisayarıma girebilir , zarar verebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSN'den falan hiç bi dosya almadım , ya da bi linkten bişey indirmedim diyelim.
    Adamın biriyle
    1.msnden
    2.facebooktan
    3.herhangi bi internet forumundan

konuştugumu varsayalım.Bu adam isterse benim onla bu 3 şekilden herhangi biriyle iletişim kurdugumda , IP adresimi falan ögrenebilir mi ? ögrenirse bilgisayarıma girebilir mi uzaktan ? Bilgisayarda neler yaptıgımı görebilir mi ?

Ya da direk ben IP mi versem , bilgisayarıma girebilir ve yaptıklarımı görebilir mi ?
    Diyelim ki ip adresimi buldu girdi , adsl resetlesem bi daha giremez mi ?

Belki saçma gibi gelebilir sorular ama hep merak etmişimdir bunların cevabını.

• Herhangi bir dosya indirmediğiniz taktirde sizin Pc'nize girme olasılığı %1 gibi birşeydir.. Çok üstün seviyede yazılım bilgisine sahipse ancak.

Normal konuşma aracılığı ile IP adresinizi öğrenemez.

Fakat siz IP adresinizi verirseniz o zaman işler değişir, Pc'nize girer. Yada dosya indirirseniz içinde keylogger olabilir ve sizin hangi tuşa bastığınızı, hangi programı ne kadar süre açtığınızı resimli olarak görebilir. Dosya indirdiğiniz taktirde Adsl modeminizi resetleseniz dahi internete tekrar bağlandığınız anda keylogger devreye girer ve karşı tarafa bilgilerinizi yollamaya devam eder.
  • Peki hiç dosya indirmedim , sadece facebook ve forumlar üzerinden iletişim kuran biri benim bilgisayarıma kesinlikle sızamaz mı ? Facebook'tan falan adama yazdıgımda ordan bi açık bulup ip adresimi tespit edemez mi kesinlikle ?
    Polisler falan nasıl şak diye buluyor internet düzenbazlarını.Aynısını kötü amaçlı kişiler yapamaz mı bize karşı ?
  • Facebook bu, dünyanın en ileri gelen birkaç sitesinden birisi.. İlla ki açık vardır fakat adam o açığı bulduğu zaman 1 kişiye yönelmez. Ya işi paraya çevirmeye kalkar yada meşhur olmaya..

Forumlar üzerinden ulaşma şansları vardır, çünkü siz giriş yaptığınızda forum sistemi IP adresinizi çıkana kadar kayıt altına alıyor.

Polisler ise TTnet yada diğer servis sağlayıcılar aracılığıyla bulur. TTnet ve diğerleri, sizin yaptığınız her işi kayıt altına alıyor. Girdiğiniz her site, indirdiğiniz her dosya vs.. Kötü amaçlı kişiler TTnet vb. gibi yerlerden bu bilgileri çekebilir yada oranın çalışanları bu bilgileri aşırabilir. Fakat işin sonu mahkemede bter, gizlilik ihlali aşılmış olur ve hapisle sonuçlanır..
  • Msnden ip bulmak çok kolay yanlız şu var türkiyedeki ipler dinamik olduğu için adam modemi açıp kapayınca farklı bir ip ile karşılaşıyorsun.
    Sürekli konuştuğun biri rahat rahat gezer zaten bi kere trojan vs. koysun yeter.
    Msn hacklemek için zaten konuşmana gerek bile yok adamla
  • Tanımadığın kişilerden gelen mailleri açma. Çok karışık sitelere girme .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vadamama -- 4 Ekim 2010; 20:14:53 >
  • Etrafında yazılım konusunda uzman biri yoksa birşey olmaz. sıradan insanlar bu tür işlerle uğraşmaz zaten. Sorunun asıl yanıtına gelince karşındaki bu konularda iyiyse aklına bile gelmeyecek şeyler yapabilir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarına çok basit şekilde girer resim yollar illa internttente yollaması gerekmez senin bilgisayarında olması bile yeterlidir.Sen resmi açtıgında devreye girer herşey.Ama kaliteli bir internet securty programı kullanırsan girmesi zor.Bu işlemleri genelde tanıdıgınız çevrenizden birileri yaparsa yapar.Diğer yönden facebook vs gibi şeyleri hackleyip birşey yapacaksa adam bunu 1-10 kişiye yapmaz yapabildiği max kişiye yapar.keylogger yollayıp kredi kart vb gibi bilgilere ulaşmaya çalışır.Bu bilgisayarına girmekle alakalı idi.Facebook veya internet hesaplarını hacklemek için senin bilgisayarına pek ihtiyacı yok ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.