Şimdi Ara

Bir Çocuğun Canını Bile Umursamayan Aşırı Hayvansever (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam her gun ben gordugumde yol kenarinda yatiyordu ama o sabah etrafinda 3 4 kopek vardi ve muhtemelen sabah saati oldugundan huysuzlandi. Dediginiz dogru kopek ayi gibiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt
    Neden insanı hayvandan çok sevmeli fark nedir?
    İkiside can taşır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende seviyorum köpekleri. Toplamda 3 kez ısırılmama rağmen hemde. Köpek toplulukları büyüdükçe çeteleşmeleri artıyor. Bizzat gözlemleyebilirsiniz, bazı köpekler o mahalleden değilse hızlı hızlı gider, orada pek durmak istemez. Bunun en büyük sebebi köpeklerin kendi alanlarını korumasıdır ki kalabalıklaştıklarında insana karşı da yapıyorlar.
    Yok köpeğe şöyle yaklaş, yok kaçma vs. kimse gereksiz stres ve çabaya girmek zorunda değil.
    Çözümü barınak değil, çözümü yok etmek değil. Çözümü kısırlaştırmak ve denetimi sıkı tutmak.

• 2017demezunakalan kullanıcısına yanıt
    Bir insanın ölmesi ile bir hayvanın ölmesi bir mi sence ? İkiside kötü ama insan ölümü etrafında bir sürü insanı da etkileyip hayatlarının yönünü değiştirecek sonuçlara sebebiyet verir. Dünya insanlar için yaratıldı. Hayvanlar için değil. Bu demek değil ki hayvanları sevmeyelim, eziyet edelim öldürelim... Onlarda sevilmeli, yaşam haklarına saygı duyulmalı ama mesele insanın önceliğidir.

Örneğin konu bir insansın beslenmesi ise ne yapacaksınız ? Yaşam hakkına saygı et yemeyelim. İş bu noktada saçmalık başlıyor. Hayvanlar da sevilmeli. Onlarda öldürülmemeli ama yaratılışları gereği insana dost ve hizmet için yaratılmış oldukları unutulmamalı.

Evet insan önce insanı sevmeli. Hayvan sevip insan sevmeyen bir biri ancak hastadır. Tedaviye ihtiyacı vardır.

Ben ölmek konusunda demedim sevgi konusunda dediğinize cevap yazdım.

• Barınaklar önemli. Başıboş gezmesindense bir köpek iyi şartlarda barınakta yaşamalı bence.

Asıl mesele daha öncede dile getirdim;

1-Sahiplenmelerin barınaktan yapılması alışkanlığının kazandırılması. Petshoptan eşya gibi hayvan satın alıp sonra hakkından bahsediyorsunuz. Madem yaşam hakkı diyorsunuz neden satılmalarına müsade ediyorsunuz ?

2-Sahiplenenlerin sorumluluğunun sağlanması. Bakamayacaksa barınağa bırakma adetinin sağlanması. Sahiplenilen hayvanın takibi, kimde olduğunun bilinmesi ve hesap sorulması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7721C843E

Hocam her gun ben gordugumde yol kenarinda yatiyordu ama o sabah etrafinda 3 4 kopek vardi ve muhtemelen sabah saati oldugundan huysuzlandi. Dediginiz dogru kopek ayi gibiydi
    Olabilir hocam yaşan söylüyosun demiyorum ama genelde yattıkları yerden kalkmaz saint bernardlar ondan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Th3M4NIMAL

Bir insanın ölmesi ile bir hayvanın ölmesi bir mi sence ? İkiside kötü ama insan ölümü etrafında bir sürü insanı da etkileyip hayatlarının yönünü değiştirecek sonuçlara sebebiyet verir. Dünya insanlar için yaratıldı. Hayvanlar için değil. Bu demek değil ki hayvanları sevmeyelim, eziyet edelim öldürelim... Onlarda sevilmeli, yaşam haklarına saygı duyulmalı ama mesele insanın önceliğidir.

Örneğin konu bir insansın beslenmesi ise ne yapacaksınız ? Yaşam hakkına saygı et yemeyelim. İş bu noktada saçmalık başlıyor. Hayvanlar da sevilmeli. Onlarda öldürülmemeli ama yaratılışları gereği insana dost ve hizmet için yaratılmış oldukları unutulmamalı.

Evet insan önce insanı sevmeli. Hayvan sevip insan sevmeyen bir biri ancak hastadır. Tedaviye ihtiyacı vardır.
    “yaratılışları gereği insana dost ve hizmet için yaratılmış oldukları unutulmamalı. “

Aynen, bu düşünceye sahip olanlar değil de insan sevmeyip hayvan sevenler tedaviye alınmalı.

• Hocam 7 24 yatiyordu zaten ben 100 kez gectim yanindan ama normal saatlerde gectim. Fakat o gün sabah 6 6 30 saatinde gectigimde saldirdi namussuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Th3M4NIMAL

Bu mesaj silindi.
    Şikayetiniz başarıyla iletildi.

Aşağıdaki butonu kullanarak şikayetin durumunu kontrol edebilirsiniz.
    Ayrıca yukarıdaki menüden şikayet listenizi görebilirsiniz.

• Hadi ya nası bi hakkımız var köpeklere tapalım istersen bi de heykel falan dikelim.

Ya forum ne kadar gereksiz ve boş düşünceye sahip insanlarla dolu. Biz onların da canlı olduğun farkındayız eziyet edilsin aç bırakılsın işkence görsün demiyoruz. Islah edilsin zararsız hale getirilsin mutlu mesut yaşasınlar istiyoruz. Bir şeyi ne olduğundan aşağı göstermek iyidir ne de olduğundan yukarı da. Sen insansın ,yani normal şartlarda bu böyle, o ise hayvan. Eğer bir insanı hele ki çocuğu öldürüyor zarar veriyorsa orada duracaksın.

Buradan tüm köpek sahiplerine sesleniyorum beslenmesi yasak köpekleri besleyenleri gördüğümde ihbar ediyorum. Hele ki bir köpeğin sokakta şurada burada bir çocuğa zarar verdiğini ısırdığını parçaladığını öldürdüğünü yaraladığını göreyim sahipli/sahipsiz o köpeğin cismini cesedini kaldırırsınız yerden. Hadi ya gel yap diyecekler olabilir hele o hav havınız bi çocuğa zarar versin görürüz akıbetiniz ne oluyor. Bence öyle bi ihtimalde köpeği bırakıp parça pinçik olmamak için halktan kendinizi kurtarmaya bakın. Söz konusu insansa hele ki çocuksa acımam.

Hayvan seviyesine inmek isteyenleri de arka bahçede besleyebilirim.

Bu hayatı İNSAN merkezli yaşayın. Hayvan merkezli yaşarsanız hayvan gibi muamele görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 25 Nisan 2019; 17:7:3 >

• İnsan hayatı önceliktir, dangalaklığın lüzumu yok.

• Bu kopekler de nedense hep yobaza saldiriyor Bir kere hayvansevere saldirdigini gormedim

• Bu tip papyonlu kekoları beslemek büyütmek belirli bir konuma getirmek. En zararlısı bu değil mi. Her gördüğüne söven hiç bir değer yargısı taşımayan kafası lolipopunda yaşayan tipler bence hayvanlar yerine bunlar zehirlenmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vuslatteri -- 25 Nisan 2019; 18:36:48 >
  • Konudan bağımsız bir şekilde düşüncemi söylemek isterim ki sokak köpekleri tümü de toplanmalı artık barınaklarda tutulmalıdır üremeleri engellenmeli sayıları kontrol altında tutulup zamanla azaltılıp yok olmalıdır. Hem doğaya en ufak bir faydaları yok, hemde sokaklarda perişan oluyorlar. Çöpte cam kırıkları boklu çocuk bezlerinin içinde pis yiyecek bulmaya çalışıyorlar gerçekten üzülüyorum. Eskiden Bodrum'da yaşıyordum oranın sokak köpekleri inanılmaz derecede sevecen uysal insancıl. İstanbul'a yerleştim ve burada sebepsiz 3 kez köpek saldırısına uğradım. Usulca başlarını olşayayım derken hemde. Kimisi hırlıyor. En hayvan sever ben bile antipati duymaya başladım köpeklere karşı.
    Kedinin gözünü seveyim ben yerim onları ne varsa kedide var <3

Hocam barınak çare değil, kaldıki barınakta iyi bakılmıyorlar.

• Bu insan düşmanı hayvanseverleri ve o kuduz köpekleri toplayıp adaya atacaksın. Mutlu mesut yaşasınlar sevgi pıtırcıkları.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grandeamore

Konudan bağımsız bir şekilde düşüncemi söylemek isterim ki sokak köpekleri tümü de toplanmalı artık barınaklarda tutulmalıdır üremeleri engellenmeli sayıları kontrol altında tutulup zamanla azaltılıp yok olmalıdır. Hem doğaya en ufak bir faydaları yok, hemde sokaklarda perişan oluyorlar. Çöpte cam kırıkları boklu çocuk bezlerinin içinde pis yiyecek bulmaya çalışıyorlar gerçekten üzülüyorum. Eskiden Bodrum'da yaşıyordum oranın sokak köpekleri inanılmaz derecede sevecen uysal insancıl. İstanbul'a yerleştim ve burada sebepsiz 3 kez köpek saldırısına uğradım. Usulca başlarını olşayayım derken hemde. Kimisi hırlıyor. En hayvan sever ben bile antipati duymaya başladım köpeklere karşı.
    Kedinin gözünü seveyim ben yerim onları ne varsa kedide var <3
    Her kedi de sevmeye gelmez bazilari daha vahsidir sevmeye kalkisinca pence atabilir. Bazilari da cok iyidir ote yandan, kucagimda uyuyan bir kedim vardi sokakta ama vefat etti mesela. Minciklasam bile isirmiyordu cok guzel cana yakin bir kediydi...
    Kedilere yavas yavas yaklascan elini burnuna tutacaksin, yaklasiyorsa sevebilirsin yoksa zorlamayacan. Ama suru olusturup sana saldirma gibi bir tehlikeleri de yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.