Şimdi Ara

BİR COROLLA KULLANICISI DEMİŞ Kİ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: ŞANS

2005 model Corolla 1,6 Terra sedan kullanıcısıyım. Daha önce yerli marka arabalar kullandım ve sonra büyük umutlarla Corolla aldım. Arabamdan genel olarak memnunum, fakat birkaç noktada yok değil. Beni Toyota açısından hayal kırıklığına uğratan; mesela en başta yakıtı biraz fazla. Alttan yalıtımı yok denecek kadar kötü, onun için yol sesini çok alıyor. Plastik kalitesi beni hayal kırıklığına uğrattı, öyle ki ön göğüsten daha şimdiden tıkırtılar gelmeye başladı.

En önemlisi dış sacı ince olduğu için en ufak darbede(kapı çarpması) eziliyor. Performansı 110 beygir olmasına rağmen eski Corolla’lar(Japon–1995, 1996 gibi) kadar iyi kaçmıyor, yol tutuşu bir Ford’a, bir Volkswagen’e, bir Opel’e göre daha kötü. Kullanılan lastikler çok sert, bir de tasarımında ön farlarını beğenmiyorum.

PEKİ ; SIRF YOLDA KALMAMAK İÇİN (REKLAMLARINDA VURGULANDIĞI ÜZERE) BİR ÇOK KONFORDAN FERAGAT EDEREK COROLLA ALMAK DOĞRU MUDUR?

YOKSA KULLANICI DURUMU BİRAZ FAZLA MI ABARTMIŞ?

• quote:

Orjinalden alıntı: KS717

Sevgili hakmel sen buradaki olumsuz eleştireleri boşver... Corolla Hb sol d-4d kullanıcısı olarak sana tavsiyem kesinlikle başka araba alma.... her şeyiyle memnun kalırsın. ... kasa değişimi 2007 sonunda olacak... bu yıl sonunda tanıtımı yapılıp 2007 sonunda piyasaya sunulacakmış... ve seninde deiğin gibi sadece bu kasanın biraz makyajlanmış hali olacak herhalde... zaten şu anki kasa bence her yönden çok güzel....lastiklerde bence iyi bridgestone b390 yüksek performans lastiği olduğu için biraz yol sesi olabilir. ama ben çok araştırdım, michelinle değiştireyimmi diye, ama michelin lastikler yumuşak olduğundan yol sesini azaltıyormuş fakat ülkemizin yolları gibi çukur hendek vs. ile dolu yollarda dayanıklılığı daha azmış... bence bridgestone sıfır aldığın araba için iyi bir lastik.. en azından hankook banghok vs. gibi ne olduğu belirsiz çin lastiklerinden değil... sen corolla hb sol den şaşma, alabiliyorsan d-4d al ve bence siyah renkli al, içinin açık renk döşemesi harika... arabanın içine bindiğinde ruhun açılıyor...
    quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

Hiçbir yorum beni 2 hafta sonra Corolla HB almaktan alı koyamaz..
    Test sürüşü yaptım ve araç dizel olmasında rağmen oldukça sessizdi. Hatta şöyle söyleyeyim, kontağı çevirdiğimde motorun çalıştığını bile anlamadım..
    Ayrıca iç malzeme kalitesi de aracı kendi sıkletinde hangi araçla karşılaştırdığınıza bağlı ki bence oldukça iyiydi. Tek eksik bence CD player ın mp3 çalmıyor olması..Bu kadar paraya o da olmalıydı ama sorun değil..

Bak arkadaşım bilmeden etmeden yorum yapmayın.

yeni corolla 2007 sonu pazara sunulucak gibi bir cümleyi hangi kaynağa göre söylüyorsun??????

ben sana açık konuşıyım toyota Türkiye yeni kasanın kalıplarını hazırlamaya başladı bile.istersen sana mühendis arkadaşımın cep telini de veriyim.

biz burda boş konuşmuyoruz.

corolla hb yıl sonu tanıtılıcak ve ingilterede 2007 sonu değil başı üretime geçicek.

yerli üretim sedan ise ondan 1-2 ay sonra

düzetme:makyajlı falan da değil yeni kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 27 Mayıs 2006; 19:28:39 >

• 1-2 sene daha geçsin cevap vermeye yetişemeyeksiniz corolla için..adam diyor kullandığım corolla böyle ya da şöyle bazıları kabulenemiyorlar..ayrıca bir alman arabasına göre corollanın sacı çok çabuk salıyor bu kadar da olmaz dedirtiyor..servise götürüyorum servistekiler abi taklitle bu kadar oluyor ama emin ol bir sonra ki kasası çok daha iyi olacak diyorlar ama...
  • corolla genel olarak fena bir araç değil ancak bazı zayıf noktaları var.
    şahsen 3 gün kadar kullandım.
    bir keresinde iç dizaynı fena değil.zevk meselesi,eski kasalara göre daha iyi bir kalite seviyesine sahip.yol sesini içeriye tavizkar bir şekilde alıyor
    ancak benim dikkatimi çeken bir husus var ki bu genel olarak birçok japon arabası için geçerli kaporta saçları çok ince ve çok çabuk deforme oluyor.dışardan baktığınızda kesinlikle çok koş görünmüyor. (Bu konuda kimse almanların eline su dökemez!yıllarca araçlarının sacları kaymak gibi durabiliyor)

yol tutuş konusunda ise söyleyebileceğim bir husus var eğer focus,astra veya golf kullanıp bu arabaya binerseniz girdiğiniz virajlara çok ama çok daha temkinli girin derim!.
    yol tutuşu saydığım araçlara göre çok daha zayıf.sert bir virajda kesinlikle araç yarı kontrollü bir şekilde kayıyor!aracın ağırlılğı zannedersem 1 ton üzerinde ancak 800-900 kg lik bir arabaymış gibi hissettiriyor.
    ben sadece bu konuda çok rahatsız oldum tabiki herkesin sürüş tarzı farklı ancak kesinlikle beni bir astra,veya focus kadar tatmin etmedi.

• quote:

Orjinalden alıntı: luck83

1-2 sene daha geçsin cevap vermeye yetişemeyeksiniz corolla için..adam diyor kullandığım corolla böyle ya da şöyle bazıları kabulenemiyorlar..ayrıca bir alman arabasına göre corollanın sacı çok çabuk salıyor bu kadar da olmaz dedirtiyor..servise götürüyorum servistekiler abi taklitle bu kadar oluyor ama emin ol bir sonra ki kasası çok daha iyi olacak diyorlar ama...

japonlar her zaman avrupalı üreticileri taklit ederler.
    özellikle alman üreticiler ar-ge merkezlerinde araç hazırlamakla uğraşırlarken japonlar almanların yaptıkları arabaları parçalayıp nasıl bu parçaları çaktırmadan benzetebilirz peşine giderler!
    bu sebeple de tüm japon araçları alman rakiplerinin hep bir adım gerisinde olmaktadır ve olmaya da devaöm edecektir!

japonlar kasalarını her zaman diğer avrupalı üreticilere göre daha fazla hızlı olarak değiştirirler.çünkü araçlarda kendisine has özellikle olmadığı için (özellikle iç mekanda) çok çabuk popüleritesini kaybeder.arge öalışmalarına fazla da para harcamayıpğ alman araçlarını parçalamakla meşgul oldukaları için gerek üretim sürecine kadar ki geçen süre içerisinde gerekse üretimde ki maliyetler açısında ucuza kasa değiştirebilmektedirler

bu da kasa değişimlerinde mali riski azaltmaktadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bettyonpower -- 28 Mayıs 2006; 0:21:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: turusan

quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

yaww kardeşim japon iyi.ithal otoda japondan şaşmayın.
    gidip de toyotaya verceeğniz parayı pöjoya verip ziyan etmeyin.unutmayın ki aldığnız her avrupa malı size peKAKA mayını,ermeni yasası ,hatta saçmasapan karikatürler olarak geri dönecektir.
    ne diyim ki daaha hala ab yi savunanın suratıana z.çıyim!!!
    boykot ediyoz bu şerefsizleri unutmayın!!!!!

ARKADAŞIM PROTESTO ETMEYE KALKARSAN YİYECEK EKMEK BULAMAZSIN MALESEF ÜLKEMİZDE OLAN NETÜR MAL OLURSA OLSUN EN AZ %80 İ YURT DIŞI KAYNAKLI O YÜZDEN SEN İKTARI PROTESTO ET KESİN ÇÖZÜM BU

yani dediğne göre tc deki ,artık ne olursa olsun yerli üretim yetersiz.
    bi kere yutdışında üretilip de tc de üretimi olmayan hiç bi ürün kalmadı,hatta bazı ürünleri biz yapıp onnara satıyoruz.sen galiba 30 yıl öncesinde kalmışın.
    ayrıca ben demedimki yurtdışı ticaretini kaldırın diye.
    avrupa malı almayın dedim.gerçekten de bakarsan avrupa üretimi olan adam aklıllı bi pohh yok.

• madem beğenmiyodun niye almış alırken gözü körmüymüş
  • klavye soforleri isbasinda!!!!!! eminim yorum yapanlarin yarisindan cogu corolla`ya binmemislerdir bile..

musteri memnuniyeti tavan olmus bir arac hakkinda bu kadar garip yorumlar yazilinca insanin aklina bundan baska bir sey gelmiyor..

kimse vw`e peugeot`a bir sey demiyo ki zaten.. bazilari kalkmis karsilastirma yapiyolar.. marka fanatikligi gozunuzu kor ediyo..

Renault`u sevmem fakat hicbir yerde Laguna`ya laf soyletmem.. Volkswagen`i de sevmem fakat GOLF`un yeri bambaskadir.. bilmem anlatabildim mi.. yani bazi markalarin gurur kaynagi bazi araclari vardir.. Toyota`ninki de corolla`dir!!!!!!!

Bizzat kullanicisi olmasam bu yazdiklarinizdan sonra arabaya binmicem.. Kullandigim aracin yazdiginiz olumsuz elestrilerle uzaktan yakindan ilgisi yok.. Hele hele bazi arkadaslar iyice sacmalamislar..

Bizim icin onemli olan bizzat Corolla sahiplerinin olumlu&olumsuz elestirileridir.. Hatasi yokmudur aracin tabiki de vardir.. ama gercekten bu konuda deneyiminiz varsa yazin.. babam diyo araba soyleymis gibi muhabbetler komik kaciyo..

Yok 3gun kullandim surasindan ses geldi yok babam kullanirken soyle oluyo yok ablamin arabasina bindim yol tutusu kotuydu yok gorunuste saci ince bu arabanin gibi sacmaliklara yer yok bu forumda.. Hadi 1senedir sahibiyim ama eski arabamda su vardi bunda yok, iste Corollanin eksileri sunlar falan dersiniz anlarim derim ki adam kullanmis da elestiriyo dikkate alirim.. Yani biliyosaniz konusun, deneyimlerinizi paylasin.. Yoksa bi zahmet susun!

Ben Clio Getz vs topiclerine girip atip tutuyo muyum??HAYIR.. neden?? cunku kullanmadim bilmiyorum ve susuyorum.. ben de bilirim o topiclere girip internetten buldugum bilgilerle atip tutmayi..

ee o zaman herkes kendi deneyimlerini aktarsin bi zahmet...... Internette gezinip araci teknik bilgileriyle fotograflariyla incelemekle olmuyo bu isler.. yani oluyo da, anca KOMIK oluyo......

• http://forum.donanimhaber.com/m_7320918/tm.htm toyota kullanıcısı arkadaşlara duyurmak için buraya yazıyorum .Bu link TOYOTA KULÜBÜ linkidir. bundan sonra foruma her girdiğinizde en az bir kere ziyaret edersiniz herhalde değilmi??
  • yaw dünyanın en çok satan aracını eleştiriyorsunuz silkinin ve kendinize gelin. japonlar ar-ge yapmıyor almanlardan çalıyor diyen arkadaş sana yalnızca diyecek söz bulamıyorum.adamlar motor teknolijisinde,sağlamlık ve kalitede 10 numara. ve en önemlisi mekatronik alanında yaptıkları atılımlara seri ve kaliteli üretimin nasıl yapılacağını tüm dünyaya gösterdiler.japonlarla korelileri birbirine karıştırıyorsun dostum,genel kültürünü arttır biraz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.