Şimdi Ara

BİR COROLLA KULLANICISI DEMİŞ Kİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005 model Corolla 1,6 Terra sedan kullanıcısıyım. Daha önce yerli marka arabalar kullandım ve sonra büyük umutlarla Corolla aldım. Arabamdan genel olarak memnunum, fakat birkaç noktada yok değil. Beni Toyota açısından hayal kırıklığına uğratan; mesela en başta yakıtı biraz fazla. Alttan yalıtımı yok denecek kadar kötü, onun için yol sesini çok alıyor. Plastik kalitesi beni hayal kırıklığına uğrattı, öyle ki ön göğüsten daha şimdiden tıkırtılar gelmeye başladı.

En önemlisi dış sacı ince olduğu için en ufak darbede(kapı çarpması) eziliyor. Performansı 110 beygir olmasına rağmen eski Corolla’lar(Japon–1995, 1996 gibi) kadar iyi kaçmıyor, yol tutuşu bir Ford’a, bir Volkswagen’e, bir Opel’e göre daha kötü. Kullanılan lastikler çok sert, bir de tasarımında ön farlarını beğenmiyorum.

PEKİ ; SIRF YOLDA KALMAMAK İÇİN (REKLAMLARINDA VURGULANDIĞI ÜZERE) BİR ÇOK KONFORDAN FERAGAT EDEREK COROLLA ALMAK DOĞRU MUDUR?

YOKSA KULLANICI DURUMU BİRAZ FAZLA MI ABARTMIŞ?

• bence biraz abartmış, yeni corollanın çok fazla yol sesi almadığını duydum ayrıca iç mekandaki malzeme kalitesi bence iyi ama görüntü olarak bir şey diyemem zevk meselesi. performans olarakta sınıfının civicten sonraki en iyi performansı diğer rakipleri ford, opel wv zaten ondan düşük performansta. yol tutuşa bir şey diyemiyeceğim limitlerine kadar zorlamadım. saç kalınlığı da bence gereksiz bir konu çok tartışıldı yoruma bile gerek yok. sonuç olarak kişi şikayet ettiği özelliklerin daha iyisini farklı arabalarda bulabilirsede tümünü bir arabada bulamaz, o zamanda bunda da şu yok bu eksik diyebilir. arabası gayet güzel bence abartmasın elindekinin kıymetini bilip keyfini çıkarsın
  • 1-Bundan daha az yakan 1.6 110PS araç var mı?(Civic hariç)
    2-Malzeme kalitesi iyileştirilmiş,eski modellerden daha kaliteli ve tatmin edici..
    3-Kullanılan lastikler değiştirilebilir,problem değil..
    4-Yalıtımı gayet iyi düzeyde..Bu birazda TR'nin yollarından kaynaklanıyor olabilir.
    5-Çoğu araçta kaza sonrası maliyet az olsun diye ince sac kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrvw -- 26 Mayıs 2006; 15:27:15 >
  • bunlar subjektif şeyler ben memnun olurum ses duymam o duyar..Test edip alma kararı vermek en iyisi..

Gayet de süper bir arabadır ki o kasanın yalıtımı pek çok avrupa arabadan iyidir. Yanılmıyorsam bir arkadaş açmış ve ses yalıtımı için Mercedeslerde falan kullanılan Ford VWde olmayan örtü gibi bişey bulmuştu. zaten ses ölçümlerinde rakibi golf ve focuslardan iyi yanlış hatırlamıyorsam (yanlışsam kusura bakmayın). Asıl yorumcunun yazdığı 95-96 kasasının hiç yalıtımı yoktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞANS

2005 model Corolla 1,6 Terra sedan kullanıcısıyım. Daha önce yerli marka arabalar kullandım ve sonra büyük umutlarla Corolla aldım. Arabamdan genel olarak memnunum, fakat birkaç noktada yok değil. Beni Toyota açısından hayal kırıklığına uğratan; mesela en başta yakıtı biraz fazla. Alttan yalıtımı yok denecek kadar kötü, onun için yol sesini çok alıyor. Plastik kalitesi beni hayal kırıklığına uğrattı, öyle ki ön göğüsten daha şimdiden tıkırtılar gelmeye başladı.

En önemlisi dış sacı ince olduğu için en ufak darbede(kapı çarpması) eziliyor. Performansı 110 beygir olmasına rağmen eski Corolla�lar(Japon�1995, 1996 gibi) kadar iyi kaçmıyor, yol tutuşu bir Ford�a, bir Volkswagen�e, bir Opel�e göre daha kötü. Kullanılan lastikler çok sert, bir de tasarımında ön farlarını beğenmiyorum.

PEKİ ; SIRF YOLDA KALMAMAK İÇİN (REKLAMLARINDA VURGULANDIĞI ÜZERE) BİR ÇOK KONFORDAN FERAGAT EDEREK COROLLA ALMAK DOĞRU MUDUR?

sanırım bu şikayetvar.com'dan alınmış. Referans yazılsa iyi olur.
    * Yakıtı neye göre fazla, evet Honda'dan fazla yakıyor, başka?. Speklerde ne yazmışlarsa üç aşağı beş yukarı odur.
    * Bence yeni corolla'ların ses yalıtımı ve plastik kalitesi iyi, katılmıyorum.
    * lastikler sertmi. evet belki ama bence çok makul beğemiyorsanız değiştirilebilen bir şey sonuçta.
    * ön farını beğenmiyorsanız aracı almasaydınız . Almadan şikayet etmek daha mantıklı olurdu bence.

• bende 99 corolla var, kapının içi açtım dün hoparlor'e bakmak için, acayip battaniye gibi bişey vardı içinde bende ep çevremde duya duya sanki kapının içi bomboşmuş gibi hayal ediyordum baya iyimiş yani. Hoparlorler falan süper zaten

Yol sesini almasıda Türkiyedeki dandik mıcır yollar + kalitesiz lastik. Dedem de bora var ilk aldığında iyidi lastikler eskidikce yol sesi almaya başladı içeri.

Mıcır yolda her araba içeri ses alır
  • corolla'nın şehir içi tüketimi ne acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek elle tutulur eleştirisi lastiklerle ilgili olanı. Gerisi fasa fiso fiyat+donanım olarak compact sınıfın rakipsiz arabası bence corolla
  • Bende de 2005 corolla hatchback var.Sana bazı konularda katılıyorum .Mesela aracı bir sportif kullanırsan (devirli) tüketim tavan yapıyor .Ama sakin kullanımlarda fena sayılmaz.Süspansiyonlar biraz sert ama yol tutuş konusunda ben çok memnunum .
    Yalıtım bir japon otomobili için bence oldukça başarılı .Dışardan yol gürültüsünü makul seviyelerde kabine yansıtıyor.Yanlız uzun yolda yüksek süratlerde motor uğultusu hissediliyor .Plastik kalitesi bence oldukça başarılı .sınıfı içinde . Motoruna diyecek birşeyim yok .Aslında bu forumda otomobili yeni aldıgımda oldukça şikayet etmiştim özellikle performasını 110 bg lik bir arac için hantal kaldıgını zannediyordum . Ama nazar değmesin şu anda çok memnunum. Araç kullandıkça ve km yaptıkça açılıyor ve ataklaşıyor . Şu an otomobilim 15.000 km ve performansı gayet iyi .
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞANS

2005 model Corolla 1,6 Terra sedan kullanıcısıyım. Daha önce yerli marka arabalar kullandım ve sonra büyük umutlarla Corolla aldım. Arabamdan genel olarak memnunum, fakat birkaç noktada yok değil. Beni Toyota açısından hayal kırıklığına uğratan; mesela en başta yakıtı biraz fazla. Alttan yalıtımı yok denecek kadar kötü, onun için yol sesini çok alıyor. Plastik kalitesi beni hayal kırıklığına uğrattı, öyle ki ön göğüsten daha şimdiden tıkırtılar gelmeye başladı.

En önemlisi dış sacı ince olduğu için en ufak darbede(kapı çarpması) eziliyor. Performansı 110 beygir olmasına rağmen eski Corolla’lar(Japon–1995, 1996 gibi) kadar iyi kaçmıyor, yol tutuşu bir Ford’a, bir Volkswagen’e, bir Opel’e göre daha kötü. Kullanılan lastikler çok sert, bir de tasarımında ön farlarını beğenmiyorum.
    abi sen niye toyota aldınki başka bişe alsaydın onlardada yazdıklarını yazarmıydın acaba bende toyota kullanıcısıyım bu dediklerinden şikayetçi değilim

• abi sen niye toyota aldınki başka bişe alsaydın onlardada yazdıklarını yazarmıydın acaba bende toyota kullanıcısıyım bu dediklerinden şikayetçi değilim
  • devirli kullandıktan sonra her otomobil fazla tüketir..
    quote:

Orjinalden alıntı: Demir25

Bende de 2005 corolla hatchback var.Sana bazı konularda katılıyorum .Mesela aracı bir sportif kullanırsan (devirli) tüketim tavan yapıyor .Ama sakin kullanımlarda fena sayılmaz.Süspansiyonlar biraz sert ama yol tutuş konusunda ben çok memnunum .
    Yalıtım bir japon otomobili için bence oldukça başarılı .Dışardan yol gürültüsünü makul seviyelerde kabine yansıtıyor.Yanlız uzun yolda yüksek süratlerde motor uğultusu hissediliyor .Plastik kalitesi bence oldukça başarılı .sınıfı içinde . Motoruna diyecek birşeyim yok .Aslında bu forumda otomobili yeni aldıgımda oldukça şikayet etmiştim özellikle performasını 110 bg lik bir arac için hantal kaldıgını zannediyordum . Ama nazar değmesin şu anda çok memnunum. Araç kullandıkça ve km yaptıkça açılıyor ve ataklaşıyor . Şu an otomobilim 15.000 km ve performansı gayet iyi .

• Hiçbir yorum beni 2 hafta sonra Corolla HB almaktan alı koyamaz..
    Test sürüşü yaptım ve araç dizel olmasında rağmen oldukça sessizdi. Hatta şöyle söyleyeyim, kontağı çevirdiğimde motorun çalıştığını bile anlamadım..
    Ayrıca iç malzeme kalitesi de aracı kendi sıkletinde hangi araçla karşılaştırdığınıza bağlı ki bence oldukça iyiydi. Tek eksik bence CD player ın mp3 çalmıyor olması..Bu kadar paraya o da olmalıydı ama sorun değil..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

Hiçbir yorum beni 2 hafta sonra Corolla HB almaktan alı koyamaz..
    Test sürüşü yaptım ve araç dizel olmasında rağmen oldukça sessizdi. Hatta şöyle söyleyeyim, kontağı çevirdiğimde motorun çalıştığını bile anlamadım..
    Ayrıca iç malzeme kalitesi de aracı kendi sıkletinde hangi araçla karşılaştırdığınıza bağlı ki bence oldukça iyiydi. Tek eksik bence CD player ın mp3 çalmıyor olması..Bu kadar paraya o da olmalıydı ama sorun değil..

corolla hb yıl sonu kasa değiştiriyor desem??????

http://www.worldcarfans.com/spyphotos.cfm/spyphotoID/6060518.003/country/jcf/toyota/new-toyota-corolla-spy-photos

• ister kasa değiştirsin,ister üretimden kalksın ne olacakki???
  • Şaşırdım bu yorumları corolla kullanıcısından duymaktan... Gerçekten tuhaf. Halbuki corolla çok beğenilen bi araçtır genelde... Sen şansızlığa gelmiş olmayasın? Bazen araçlarda kötü şansdan sorunlar çıkabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugrvw

ister kasa değiştirsin,ister üretimden kalksın ne olacakki???

daha evvel otomobil aldın mı?

ben 35 milyar verip 6 ay sonra aracımın kasa değiştirdiğini görürsem.

keşke bekleseydim diye kendimi yer dururum

6 ay sonra kasa değiştiricek otomobili almam o ayrı konu.
  • Bunlar çok klasik söylemler..Kasanın değişeceğini biliyorum ama umrumda değil..Ayrıca kasa değişti diye eski kasalar ucuzlayacak gibi bir kural da yok..ki bu ekonomik gidişat da onu göstermiyor. Gördünüz işte, sabah kalktık döviz uçtu, otolara zam geldi. Yeni kasanın çıkması benim şu an beğendiğim ve piyasaki pek çok HB den daha estetik olan corollaya olan beğenimi azaltmaz. (Bkz: Opel Astra Classic..çıkalı yıllar oldu hala sıfırı satmakta)
  • Ben corollanın bu kasasını beğenmiyorum yeni kasayı merak ediyorum birde kaportalrı sağlam olsa iyi olur o zaman VW den Toyotaya geçerim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

Bunlar çok klasik söylemler..Kasanın değişeceğini biliyorum ama umrumda değil..Ayrıca kasa değişti diye eski kasalar ucuzlayacak gibi bir kural da yok..ki bu ekonomik gidişat da onu göstermiyor. Gördünüz işte, sabah kalktık döviz uçtu, otolara zam geldi. Yeni kasanın çıkması benim şu an beğendiğim ve piyasaki pek çok HB den daha estetik olan corollaya olan beğenimi azaltmaz. (Bkz: Opel Astra Classic..çıkalı yıllar oldu hala sıfırı satmakta)

şimdi böyle konuşuyorsun.umarım 6 ay sonra da düşüncen değişmez.

çünkü sadece dizayn değil teknik de ilerliyor.para konusuna zaten girmedim.çünkü yarın ne olucağını malesef bilmiyoruz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.