|
Bildirim
|
nedir yazılımdan anladığınız? bakkala site yapmak mı? internet cafe programı mı yazmak?
kurumsal iş için çevre torpil lazım, ekip için eleman lazım, en az 1 yıl bunlara maaş ödeyecek durumda olacaksın.. hayattan işten haberiniz yok sözlüğe internete bakıp ahkam kesiyorunuz. |
Ayrıca ne beklediğin de önemli. junior developer türkiyede asgari ücret ile 3.000 arası bir rakam alır. 2-3 yıl seviyeli mid developer da 4-5 kTL civari. dünya da nasıl: yakında şuradan da anket sonuçları paylaşılır: Önceki Yazılımcıtwitter Önceki Yazılımcı https://twitter.com/oncekiyazilimci/status/1021487585485578241her yıl 8.800 kişi bilgisayar mühendisliği kazanıyor (türkiyede özel + devlet) ancak biz javascript developer bulamıyorum okullar yazılımcı yetiştirmekte mi yetersiz yoksa öğrenciler mi öğrenmiyor bilmem ama adam okulu bitirmiş en ufak bir sunacağı şey yok. Mülakata geliyor. Alamıyoruz. Sorsan bilgisayar mühendisiyim iş yok der ama demez ki odun gibi mezun oldum diploma beni zengin edecek sandım. ne sektöre çalıştım ne akademik öyle dümdüz çıktım okuldan. Ben markette kasiyerlik yapan bilg. müh. tanıştım ya adam iş yok diyor. Biz ağlıyoruz eleman bulamamaktan. Yani mesele yazılım öğren iş çok para var değil . hiç bir iş veya meslek tek basına bir title ile para kazandırmak. Çabalaman onun altını doldurman. nitelikli aranan bir meslek uzmanı olman gerek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 26 Temmuz 2018; 9:59:35 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opamp1 -- 26 Temmuz 2018; 14:27:10 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurosaki_ichigo -- 28 Temmuz 2018; 1:6:14 > |
|