Şimdi Ara

Bir forum sitesi kurmak için gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir forum sitesi kurmak istiyorum. Bunun için bazı bilgilere ihtiyacım var.

1. Hangi forum yazılımını kullanmalıyım? Neden?

• Php den az biraz anladığım için öncelikle php tabanlı olması tercihimdir.
    • Kullanıcı sınırı olmaması tercihimdir.

2. Hosting alımı? ilk aşamada 5-10 bin kullanıcı olacak bir yer gibi düşünüyorum.

• Ne kadarlık bir alan almak lazım? Turkticaret.net de sınırsız web alanları var.
    • Direk download olmadığını düşünürsek Veri transferi ne kadar olur acaba? Veri transferinde esnek olan firmalar varmıdır?
    • Olurda site hack edilirse yada belli bir sebepten göçerse diye yedek alan bir yer varmıdır? Yoksa biz mi yedek almalıyız.

Başka ne gibi önerileriniz olabilir?

• öncelikle şöyle başlayayım bedava forum yazılımlarının en belirgin özeliklerini yazayım
    phpbb-hızlıdır sınırısz geliştirilebilir.Sürü ile eklentisi var.En yaygın forum sistemi
    smf-php değil ama en güvenli forum sistemidir.
    vbullettin-kullanışlı fakat lisanslı
    bbpress-en yeni forum sistemlerinden wordpress ile sorunsuz entegre basit ve çok hızlıdır özellikle aram motoru dostu günümüzün en önemli ihtiyacı olan etiket ve rss var.eklentilerle geliştirilebilir.
    bildiklerim bunlar .

kullanıcı sınırı hemen hemen hiçbir forumda yoktur.
    üyeler pek alan kaplamaz genelde veritabanı yazılan mesajlara ve açılan konulara göre artar ki o kadar büyük bi forumda en az min.500mb diye tahmin ediyorum o kadar üyeli forumu olanlar daha ii iblir tabi

sitenin yedeklerini genelde host firmaları günlük veya haftalık alırlar ama en garantisi kendi aldığındındır 3-4 güne bi alman tyavsiyemdir.

hayırlı forumlar

• PHPBB de güvenlik sorunu yaşar mıyım?
  • Öncellikle smf öneririm smfde php tabanlıdır ben smf kullanıyorumwww.nebaktin.com .

500 MB Başlangıç için yeterlidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unhappyboy

PHPBB de güvenlik sorunu yaşar mıyım?

gerekli modları kurark en aza indirebilirsin ama hiç yok demek imkansız ama tavsiyem bbpress eğer çok ayrıntılı bi forum istemiyorsan bbpress derim ama yok forumumda herşey olucak diyorsan phpbbyi isteğine göre şekillendirebilirisn yada hazır premodları kullanabilirisn en gelişmiş premod şu anda ptirhiikin yaptığı CD premodu
    bu adrese bi bak derim
    http://ptifo.clanmckeen.com/index.php
  • peki hangi hosting firmasını kullanmalıyım. Turkticaret ten başka güvenilir firma bilmiyorum açıkcası. Birde ne kadar bant genişliğine ihtiyacım olur acaba. Başlarda pek olmayacak ama sonradan arttırabilmek mümkün olan paketler varmıdır
  • bi sürü host şirketi var biraz araştır onuda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten araştırıyorum. Türk siteleri bant genişliği konusunda epey cimriler sanırım.
    https://www.godaddy.com/gdshop/hosting/shared.asp?isc=gooh1009ab&ci=9009#tabs bu adresteki deluxe plan işime yarar mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unhappyboy -- 21 Temmuz 2007; 21:47:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: unhappyboy

zaten araştırıyorum. Türk siteleri bant genişliği konusunda epey cimriler sanırım.
    https://www.godaddy.com/gdshop/hosting/shared.asp?isc=gooh1009ab&ci=9009#tabs bu adresteki deluxe plan işime yarar mı acaba?

Türk siteleri bw konusunda cimrimi bilmiyorum ama müşterilerin bw olayını biraz abarttığını düşünüyorum. Serverımızda bulunan 266 sitenin aybaşından 21 ine kadar 85 gb bw harcadığını söylesem inanırmısınız. Siteyi yeni kurcağınızı söylemişsiniz. Aşırı bw nin sizin için gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ama tabiki son karar sizindir. Size sitenizde başarılar diliyorum. Saygılar

• Aslında bana başlarda çok fazla bw gerekmediğinin farkındayım ama işler iyiye giderse bw için eksta çok fazla para ödemek istemiyorum. Bu sebeple iki seçeneği de sunan bir host firmasına ihtiyacım var.
  • phpbb yada parayı veririm en kaliteliyi alırım dersen vbulletin derim sana.

Host konusunda ise;

http://www.hostticaret.net (Linux)
    http://www.zamanhosting.com (windows)

Asla seni pişman etmeyecek iki ayrı os confirirasyonuna sahip yerdir.

Bilginize,
  • önce phpbb alsam baktım işler iyi gidiyor sonra vbulletin alsam acaba forum u aktarabilir miyim
  • sorun çıkartır tavsiye etmem ama karar senin
  • converterlar var ama sorunsuz geçmek kolay değil çok hata veriyor en iyisi ptirhiikin CH premodu başta yanlış yamışım cd yamışım pardon tavsiyem o moddur ptirhiik phpbbnin kodlarını tamamen değiştirerek hazırladı o preemodu en güvenilir phpbb preemodu daha doğrusu ona phpbb demek yanlış olur o kendi başına bi forum olmaya başladı...
  • İyi ve kaliteli bir yerden almanız halinde herhangi bir sorun yaşamazsınız, günlük yedek alıyorum vs. diyenlere inanmayın, çoğu yer haftalık yedeği bile zor alıyor, yedek aldığını söyleyen yerede fazla güvenip yedek almama gibi birşey yapmayın, sık sık kendinizde yedek alın, hdd hatası vs. olur tüm bilgileriniz uçmasın sonra, (zamanında çok bu işlerde çok iyiyim diyenlerde oldu, bilgiler uçtu gitti)

Kendi serverımda sırf yedek için farklı datacenterda 1 adette vps kullanıyorum, haftada 1 hem kendi sunucuma hemde diğer sunucuya yedek alıp dvd ye çekiyorum, sonuçta herşey olabiliyor. Herhangi bir sorunda İnsanlar madur olursa bunun bedelini ödeyemem. Sizede tavsiyem tüm şartları baştan konuşun ve gelişi güzel bir yerden ucuz diyede almayın, araştırın, bu işlerden anlayan, kaliteli, uygun bir yerden alın. Sırf firma diyede bir yerlerden almayın,

Saygılar.
  • birkaç forumdaki arkadaşlardan aldığım cevaplar sonucunda aşağıdaki gibi bir fikir oluştu bende.

1. Hosting firması:www.bluehost.com olacak. Canlı destek kısmından denemek için epey birşey sordum anında cevapladılar.
    2. Forum yazılımı: para varsa vbulletin yoksa phpbb. Bu arada phpbb ile başlayıp ilerde forumu içeriği ile beraber vbulletin e geçiren araçlar var. Ama %100 sağlıklı olmadığını söylüyorlar.

3. Yedekleme Konusu: Her ne kadar hosting firması yedekliyoruz dese de haftada bir kendi yedeğimizi almakta fayda var. Sonra başımız ağrımasın.

4. Tabi bunları araştırırken websense denen bir icatla para kazanabileceğimizi ve hatta seo denen işi yaparsak daha da çok kazanabileceğimizi anlamış oldum.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.